Vlad Stoica, indicat de presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, drept "seful cel mare", ocupa functia de sef al Cancelariei Primului-Ministru, cu rang de ministru, din februarie 2013, cand a fost numit prin decizie a premierului Victor Ponta. De asemenea, in 25 februarie 2013, premierul l-a numit pe Stoica si in functia de membru al Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari efectuate de Eximbank.

Stoica este membru al Baroului Bucuresti, din 17 noiembrie 2009. El este si membru fondator si presedinte fara atributii executive al Asociatiei pentru Promovarea Principiilor Sociale si Democratice ale Tinerilor din Romania.

Potrivit declaratiei sale de avere, Vlad Stoica detine o casa de 59,5 mp si un teren intravilan de 179,3 mp in orasul ilfovean Buftea, pe care le-a cumparat in anul 2005.

Tot in Buftea, el mai are si un teren agricol de 246,8 mp.

Seful Cancelariei Primului-Ministru mai detine si o motocicleta Yamaha.

El avea si carduri de credit de 24.000 de lei si 161 de euro, in 12 martie 2013, cand a completat cea mai recenta declaratie de avere.

In iunie 2012, Stoica a cesionat un contract de leasing de 92.434 de euro catre SCA Badita&Pop, conventia de cesiune intrand in categria imprumuturilor acordate in nume personal.

Seful Cancelariei Prim-ministrului are datorii de 35.000 de euro scandente in anul 2027 (din care mai avea de platit 28.943 de euro in martie 2013) si de inca 28.835 de euro scadente in anul 2016, la doua banci.

De asemenea, el a declarat un venit anual castigat ca avocat de 223.550 de lei.

Potrivit referatului procurorilor DNA in cazul presedintelui Consilului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, acesta l-a indicat pe Vlad Stoica drept "seful cel mare" si a relatat ca a avut o intalnire cu inspectorul generala al Politiei Romane, Petre Toba, in antecamera biroului sefului Cancelariei Prim-ministrului.

Procurorii il acuza pe Duicu de interventii politice pentru mentinerea temporara a sefului Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, Ponea Constantin Stefan, in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica a IGPR.

"La solicitarea primului ministru, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan Adrian care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord.

In imprejurarile sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa in cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care i-l promisese numitului Ponea Constantin Stefan", sustin procurorii.