Referatul procurorilor DNA in dosarul de coruptie al sefului CJ Mehendinti, Adrian Duicu, arata ca acesta si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Procurorii arata in referatul consultat de HotNews.ro ca Adrian Duicu a mers in iunie 2013 la Guvern pentru a rezolva problema lui Ponea. "Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre (seful Politiei Romane - n.red)la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul DNA.

Victor Ponta alaturi de Adrian Duicu in MehedintiFoto: AGERPRES

Ora 10.50: Intrebat marti despre afirmatiile procurorilor DNA, Victor Ponta a evitat un raspuns, spunind ca "nu crede" ca a avut o discutie cu Petre Toba. "O sa vedeti stenogramele de la mine din birou si o sa va convingeti. Toti premierii, si a fost si seful CIA impreuna cu seful SRI, vor fi deosebiti de incantati sa vada in Gandul ce au vorbit cu mine... Eu stiu ca dl Duicu avea o relatie cu colegii dvs de la B1", a spus Ponta.

Fragmente din referatul DNA:

Referatul DNA in cazul Duicu - fragmentul in care apare numele premierului Ponta

Referatul DNA in cazul Duicu - fragmentul in care apare numele premierului Ponta

Foto: Hotnews

La data de 11 iunie 2013, numitul Duicu Ioan - Adrian ii comunica numitului Dumitrescu Doru ca pe data de 13 iunie 2013, intentioneaza sa mearga l;a premier: "ma duc la premier dimineata si o sa-l pun si pe premier sa sune, ca eu vreau sa-l stabilizez pe acesta bine acia".

Totodata, numitul Duicu Ioan - Adrian afirma ca intentioneaza sa mearga, impreuna cu numitul Ponea Constantin Stefan, la numitul Toba Petre.

In aceeasi zi, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la Bucuresti, fara a fi insost insa de numitul Ponea Constantin Stefan.

Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne.

Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern.

La solicitarea primului ministru, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan Adrian care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord.

In imprejurarile sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa in cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care i-l promisese numitului Ponea Constantin Stefan.

Ce a spus Adrian Duicu in declaratia de inculpat:

Referatul DNA - ce spune Duicu despre implicarea premierului Ponta

Referatul DNA - ce spune Duicu despre implicarea premierului Ponta

Foto: Hotnews

Discutia cu d-il Toba a avut loc in sediul Guvernului, la Seful Cancelariei Primului Ministru, d-ul Vlad Stoica.

M-am intalnit cu chestorul Toba in antecamera de la seful cancelariei si nu stiu cine l-a chemat.

Nu primul Ministru l-a chemat pe Toba si nu am spus niciodata acest lucru.

Prin notiunea de "seful al mare" l-am desemnat pe Seful Cancelariei si nu stiu cine l-a chemat.

Intrebare procuror: ce ati vrut sa spuneti in discutia cu Dumitrescu Dori din data de 11 iunie 2013 cand ati zis "ma duc la Premier dimineata si o sa-l sun si pe Premier sa-l sune ca eu vrea sa-l stabilizeze pe acesta bine aicia".

Raspuns inculpat: Nu stiu ce am vrut sa zic.

HotNews.ro a transmis premierului Victor Ponta urmatoarele intrebari:

  • V-ati intalnit la Guvern in data de 13 iunie cu Adrian Duicu?
  • Ati discutat cu Duicu despre numirea lui Constantin Ponea in conducerea MAI?
  • L-ati chemat in aceeasi zi pe Toba la guvern?
  • Ati discutat cu Toba despre Ponea?

Vom prezenta raspunsurile premierului imediat ce le vom primi.