Biroul Permanent al UDMR a decis, duminica, excluderea din Uniune a lui Benedek Imre, care a contestat in instanta decizia BEC de a valida mandatul de deputat al lui Koto Joszef, pentru colegiul 43 din strainatate, care fusese obtinut cu 34 de voturi, transmite NewsIn.

Excluderea lui Benedek s-a facut "pentru grave prejudicii aduse imaginii UDMR".

Benedek, Candidatul UMDR in colegiul 2 - Targu Mures, a depus o plangere impotriva deputatului UDMR nou-ales, Koto Joszef, motivand ca procedura de atribuire a mandatelor prin care si candidatul Koto Joszef a reusit sa castige un mandat de deputat cu foarte putine voturi este "nedreapta". Prin aceasta plangere, Imre Sandor Benedekt a cerut anularea partiala a procesului de repartizare a mandatelor de deputat la nivel national, anularea mandatului alocat UDMR in circumscriptia electorala nr. 43, din strainatate, unde a castigat Iosif Koto, si a solicitat sa i se atribuie un mandat de deputat.

Curtea de Apel Bucuresti i-a respins, insa, cererea acestuia de a i se atribui un mandat in Mures.

Decizia poate fi atacata cu recurs in 5 zile de la comunicare.

Koto Joszef, candidatul UDMR in Colegiul 4 din diaspora – Orientul Mijlociu, Africa si Asia, care a fost ales cu doar 34 de voturi, a declarat, pe 3 decembrie, ca ii place sa fie primul, chiar si la cele mai putine voturi obtinute de un candidat care a obtinut mandat la aceste alegeri parlamentare.

Koto are 69 de ani si a mai fost de doua ori secretar de stat in Ministerul Educatiei, unde s-a ocupat si de problemele diasporei. "Sunt la primul meu mandat de deputat. Stiu ca sunt primul parlamentar care a fost ales cu atat de putine voturi, dar mie imi place sa fiu primul. In 1958, am fost campion national la atletism, acum sunt primul la capitolul cele mai putine voturi cu care poti castiga un mandat de deputat”, a afirmat acesta pentru NewsIn.