Cel puțin 14 persoane au fost rănite după ce a cedat balustrada de la terasa unui restaurant din staţiunea Durău unde avea loc o nuntă, autorităţile judeţene declanşând planul roşu de intervenţie, a declarat pentru Agerpres colonelul Mihai Mitrea, adjunctul inspectorului şef al ISU Neamţ.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

"Din informaţiile primite, mai multe persoane care participau la o nuntă ar fi suferit răni în urma ruperii balustradei de la terasa unităţii în care avea loc evenimentului. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie", a declarat colonelul Mihai Mitrea.

Potrivit unor surse, 10 persoane au suferit răni grave, iar pe lângă acestea mai sunt şi alte persoane rănite.

La faţa locului au fost trimise de urgenţă două ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi 7 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Un elicopter SMURD a fost prealertat în sprijin, mai menţionează informarea IGSU.

Potrivit unor surse, evenimentul s-a produs la restaurantul "Vânătorul", amplasat la intrarea în staţiunea Durău.

UPDATE 21.30: Potrivit IGSU, din informaţiile deţinute până la acest moment, 14 dintre persoanele surprinse au fost rănite, 3 dintre acestea mai grav, cu diverse politraumatisme.

Misiunea este in dinamica, iar echipajele medicale efectueaza evaluarea celor implicaţi în acest incident, la faţa locului.

În sprijinul echipajelor care intervin, au fost trimise în sprijin: o autospecială pentru transport personal şi victime multiple (cu medic) de la ISU Bacău, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Botoşani şi 2 ambulanţe SMURD de la ISU Suceava. De asemenea, o ambulanţă a Serviciului Judeţean Suceava se deplasează spre locul producerii incidentului.

Persoanele rănite vor fi duse la Topliţa, de unde vor fi preluate de echipaje medicale de la ISU Mureş cu 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (cu medic) în vederea transportării la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş, pentru investigaţii suplimentare.