Aproximativ 200 de localnici din Pungesti care se opun explorarii si exploatarii gazelor de sist sarbatoresc 1 Mai pe un camp de la marginea localitatii, la cateva sute de metri de sonda amplasata de Chevron, pe o scena improvizata acolo evoluand mai multi interpreti de muzica populara.

Ziua de 1 Mai este sarbatorita pe campul de la iesirea din satul Silistea, comuna Pungesti, de catre aproximativ 200 de localnici care s-au adunat in fata unei scene improvizate pe islazul comunal, actiunea fiind organizata la initiativa Asociatiei Miscarea de Rezistenta Pungesti, transmite corespondentul Mediafax.

"Consideram ca, dupa sase luni in care au avut parte doar de amenzi si batai cu jandarmii, localnicii merita si ei sa se relaxeze, sa-si descreteasca fruntile. Pe langa evolutia artistilor, activistii de mediu transmit pe scena improvizata mesaje de solidaritate si de lupta impotriva fracturarii hidraulice. Nu am renuntat la lupta si nici nu ne vom da batuti asa de usor", a declarat, joi, Zina Domintean, unul dintre liderii Asociatiei Miscarea de Rezistenta Pungesti.

Actiunile organizate de 1 Mai la Silistea, comuna Pungesti, sunt supravegheate de zeci de jandarmi si politisti, insa fara ca acestia sa intervina, in conditiile in care nu s-au inregistrat incidente.

Pe langa localnici, la serbarea campeneasca sunt prezenti si activisti de mediu din Bacau, Iasi, Bucuresti si Constanta, unii dintre ei instalandu-si corturi acolo inca de miercuri seara.

Serbarea campeneasca are loc la aproximativ 600 de metri de perimetrul detinut de compania Chevron, unde a fost ridicata prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.