Un om si-a pierdut viata, miercuri, intr-un accident feroviar produs in zona Baneasa a Capitalei. Soferul a murit dupa ce masina in care se afla a fost lovita de un tren de persoane pe Soseaua Petricani, la trecerea de calea ferata de la iesirea din Capitala spre Pipera, potrivit Mediafax.

Bariera pe Sos Petricani la intersectia cu CF Bucuresti-ConstantaFoto: Google Earth

CFR informeaza, intr-un comunicat, ca circulatia feroviara pe relatia Bucuresti Baneasa - Pantelimon este inchisa incepand cu ora 10:30 in urma producerii accidentului rutier la trecerea la nivel cu cale ferata, semnalizata cu bariera automata, de la Km 11+046. Trenul IR 1681 care circula in relatia Bucuresti - Constanta a surprins si lovit un autoturism la trecerea la nivel cu calea ferata de la km 11+046, dotata cu bariera automata functionala.

Ora 12:05: Victima este Nae Nicolae, patronul echipei de fotbal din liga a III-a FC Stefanesti si un apropiat al omului de afaceri Gigi Becali. Potrivit primelor declaratii ale politistilor, vina apartine exclusiv soferului, care a incercat sa treaca bariera de pe calea ferata fara sa se asigure. Autoturismul Bentley al acestuia a fost distrus in proportie de 90%. Nae Nicolae era unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Gigi Becali. La locul accidentului a venit miercuri la pranz si Victor Becali, varul lui Gigi Becali.

  • Cine era Nae Nicolae? Regele imobiliarelor din Ilfov, fost consilier judetean (PSD) si impatimit al jocurilor de noroc

Nae Nicolae era supranumit "regele imobiliarelor" din Ilfov. El se numara printre cei mai bogati romani, averea sa datorandu-se afacerilor (uneori controversate) cu terenuri din preajma Capitalei. Nae Nicolae a fost si consilier judetean in Ilfov (fost vicepresedinte PSD Ilfov) si a realizat, de-a lungul timpului, tranzactii imobiliare importante cu membri marcanti ai PSD.

Nae Nicolae avea legaturi stranse de prietenie si de afaceri si cu primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, si cu Sergiu Sechelariu, fratele fostului primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu. In urma cu cativa ani, cei trei au fost inculpati intr-un proces privind o tranzactie imobiliara dubioasa, pentru care BRD Busteni a acordat un credit ilegal.

Nae Nicolae era si unul dintre nasii de cununie ai manelistului Adrian Minune.

Presa tabloida scrie omul de afaceri mort in accidentul de astazi era un impatimit al jocurilor de noroc, iar in urma cu cativa ani, ar fi pierdut intr-o singura noapte, la table, un teren in valoare de 10 milioane de euro in fata prietenului sau Gigi Becali.

Echipele de interventie s-au deplasat la locul accidentului. In acest moment intarzieri in circulatia feroviara se inregistreaza doar in graficul trenului IR 1681.

La locul accidentului au ajuns o autospeciala de prim ajutor, o masina a medicului de urgenta si o autospeciala de stingere, a declarat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.

In urma impactului, autoturismul a fost aruncat la o distanta de aproximativ 300 de metri de trecerea la nivel cu calea ferata. Din primele informatii rezulta ca soferul, aflat la volanul unui autoturism Bentley, mergea dinspre Bucuresti spre Pipera, judetul Ilfov.

Circulatia rutiera in zona producerii accidentului nu este oprita.