Agentii de la Politia Rutiera au reusit sa prinda, in noaptea de duminica spre luni, doi tineri care sparsesera o masina dintr-o parcare de pe Calea Giulesti, agentii fiind nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, ceea ce a dus la ranirea unuia dintre hoti, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB), in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 01.40, Sectia 20 Politie a fost sesizata de Dispeceratul 112 - Sector 6, cu privire la faptul ca in parcarea unui imobil din Calea Giulesti se afla indivizi necunoscuti care au sustras bunuri dintr-un autoturism.

La fata locului s-a deplasat un echipaj de siguranta publica, care a observat ca din parcare iesea un autoturism marca Audi A4, cu farurile stinse. Ocupantii masinii au refuzat sa opreasca la semnalul politistilor, acestia procedand la urmarirea masinii, care s-a indreptat catre zona Giulesti Sarbi, alertand si alte echipaje.

Agenti de politie din cadrul Brigazii Rutiere au observat autoturismul dat in atentie abandonat, iar in apropiere doi indivizi care au fugit in momentul in care i-au vazut pe politisti.

Unul dintre agentii Brigazii Rutiere a efectuat somatiile legale, dupa care a executat 4 focuri de avertisment in plan vertical, dar nici de aceasta data persoana urmarita nu s-a supus somatiei, motiv pentru care a executat un foc catre acesta.

S-a stabilit ca cel impotriva caruia s-a folosit armamentul din dotare a intrat intr-un imobil de pe Calea Giulesti, unde a fost gasit de politisti, fiind identificat ca C. Dragos de 18 ani, din Bucuresti. Acesta avea o plaga impuscata la nivelul gambei drepte, fiind transportat de un echipaj SMURD la spital pentru a i se acorda ingrijiri medicale.

Cu ocazia cercetarilor, s-a stabilit ca C. Dragos, impreuna cu alti doi indivizi, prin spargerea geamului, au sustras dintr-un autoturism marca Renault Kangoo bunuri in valoare de aproximativ 1.000 lei, care au fost gasite in autoturismul Audi A4.

Cercetarile sunt continuate de Sectia 20 Politie, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara sa posede permis de conducere si punerea in circulatie a unui autoturism neinmatriculat, cu C. Dragos in stare de retinere.