​Jurnaliștii de la Marca au anunțat luni că Simona Halep va debuta în sezonul de zgură din 2024 la un turneu din Portugalia, competiție de categorie WTA 125, iar informația a fost confirmată de Federația Portugheză de Tenis.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> llie Năstase explică de ce Simona Halep a ales să nu joace pe zgura din SUA

>> Ion Țiriac vorbește despre șansele Simonei Halep de a mai câștiga un Grand Slam

Simona Halep a primit wildcard pentru turneul WTA 125 de la Oeiras

UPDATE:

Federația Portugheză de Tenis a confirmat că Simona Halep a primit un wildcard pentru a putea participa la turneul WTA 125 de la Oeiras, anunță jurnalistul Jose Morgado.

Celelalte invitații merg la Kristina Mladenovic (254 WTA), Francisca Jorge (190 WTA) și Matilde Jorge (551 WTA).

Știrea inițială:

MARCA vorbește despre faptul că Simona Halep ar fi primit un wild card din partea organizatorilor.

Competiția va avea loc în perioada 15-21 aprilie, la Oeiras.

Turneul lusitan ar urma să fie primul în care Halep va lucra cu Carlos Martinez, noul său antrenor.

>> Darren Cahill, cuvinte de laudă pentru noul antrenor al Simonei Halep: „A avut încredere în ea”

De știut despre turneul Oeiras Ladies Open

  • Va avea loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, face parte din categoria WTA 125, va avea pe tabloul principal 32 de jucătoare, iar premiile totale sunt în valoare de $164,000.

Reamintim că Simona s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup a României, tricolorele urmând să întâlnească Ucraina în zilele de 12 și 13 aprilie, pe zgură, la Fernaninda Beach (Florida, SUA).

Fosta lideră WTA a invocat probleme medicale (la umăr) după participarea la WTA Miami (a fost învinsă în runda inaugurală de Paula Badosa).

Câștigătoarea dintre România și Ucraina se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup 2024, iar învinsa va disputa un baraj de menținere în Grupa Mondială.

Reamintim că Simona a primit un wild card și la turneul de la Madrid, competiție de categorie WTA 1000. Halep a câștigat întrecerea de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017.

>> OPINIE. Cât de corect este ca Simona Halep să primească wild carduri? Totul a început cu Maria Sharapova, când rusoaica a revenit și ea după dopaj și Halep atunci a contestat-o