Quantum Nutrition Inc. a negat că suplimentul furnizat Simonei Halep ar fi fost contaminat cu Roxadustat, iar avocatul dublei câștigătoare de Grand Slam a venit rapid cu un răspuns pentru firma canadiană.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Prima reacție a firmei acuzate că i-a furnizat Simonei Halep suplimente contaminate cu Roxadustat

Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a decis că suplimentul a fost contaminat”

Într-un interviu pentru GSP, Bogdan Stoica (avocatul fostei lidere WTA) l-a contrazis pe Konstantino Koveos și a explicat că acționarii firmei canadiane nici măcar nu cunoșteau originea ingredientelor folosite pentru colagenul Keto MCT Schinoussa.

„I-am dat în judecată de acum o lună, dar procedurile legale durează pentru că nu există mediere sau ceva asemănător, noi nu avem ce înțelegere să facem cu ei.

Nu e vorba că noi susținem ceva, ci e clar: chiar tribunalul de la Londra, care a judecat cazul, a decis că a fost vorba de contaminare de la acest supliment. Că tribunalul a spus că această contaminare nu explică totul, aici intrăm în altă discuție. Dar contaminarea în sine, din produsul canadian, nu mai e o ipoteză, a fost validată de tribunal.

Vă pot spune altceva, apropo de faptul că firma canadiană v-a declarat că produsul lor nu a fost contaminat. Cum să știe ei asta, dacă habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China.

John Koveos (n.r. unul dintre acționarii firmei din Canada) a fost audiat pe videoconferință. Și acolo a explicat ce știe. Știa foarte puține.

Ei nu doar că produc în alte fabrici, că ei nu au. Dar nici acele fabrici nu sunt cele care aduc ingredientele, ci un importator. Noi am făcut o trasabilitate. Și am descoperit că o parte a ingredientelor folosite la acest colagen au venit din China.

În privința medicamentului Roxadustat, China e prima țară care l-a aprobat, care îl produce și îl utilizează masiv în tratamente, în special pentru problemele renale severe.

Există discuții pe Whatsapp și pe alte mijloace ale celor de la Academie cu un om de la distribuția firmei canadiene. Trei produse, printre care și colagenul, au fost livrate din Canada la hotelul de la New York unde stătea Simona.

Celelalte două produse, un electrolit și o proteină, nu au fost contaminate. Înțelegem că au fost produse în altă fabrică” - Bogdan Stoica pentru Gazeta Sporturilor.

>> Simona Halep a împlinit 32 de ani - Aniversare cu o suspendare de 4 ani pentru dopaj și fără clasament WTA

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă

>> Fostul medic al naționalei României, despre cazul Simonei Halep: „Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

>> Sorana Cîrstea, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: „Mi-a fost frică să mai iau aspirină”

>> Motivul pentru care Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS pentru suspendarea de 4 ani

>> O rivală a Simonei Halep din circuitul WTA laudă ITIA pentru suspendarea dată româncei

>> A primit 15 ani de suspendare pentru dopaj, iar acum explică ce ar putea urma pentru Simona Halep

>> Andreea Răducan și diferența dintre cazul ei de dopaj și cel al Simonei Halep

>> O legendă a tenisului mondial sare în apărarea Simonei Halep

>> Ion Țiriac atacă ITF și ITIA - Sfatul oferit Simonei Halep