Jucătorii s-au plâns de-a lungul timpului de mirosurile de la US Open, iar ediția din acest an nu face excepție. Maria Sakkari, Marketa Vondrousova și Alexander Zverev au vorbit la conferința de presă despre un miros care a ieșit în evidență anul acesta la Flushing Meadows.

Alexander ZverevFoto: Christof STACHE / AFP / Profimedia

La US Open „miroase peste tot a marijuana”

Finalist la US Open în 2020, Alexander Zverev a afirmat că pe Terenul 17, aflat la marginea complexului din New York, este un miros foarte puternic de marijuana.

„Este peste tot, literalmente pretutindeni. Terenul 17, cu siguranță, miroase ca sufrageria lui Snoop Dogg. Doamne, pe tot terenul miroase a marijuana” - Alexander Zverev.

Alexander Zverev (favorit 12) va juca joi chiar pe Terenul 17, în turul al doilea, împotriva germanului Daniel Altmaier (53 ATP).

Maria Sakkari a fost eliminată încă din runda inaugurală de la US Open 2023, iar sportiva din Grecia a explicat cât de deranjant este mirosul.

„Mirosul, doamne, cred că vine din parc. Nu prea te gândești la asta, pentru că îți pasă doar să câștigi meciul. Nu i-am dat atenție. Uneori miroase a mâncare, uneori a țigări, iar alteori a marijuana. Nu este ceva ce putem controla, pentru că jucăm într-un spațiu deschis. Este un parc în spatele complexului. Oamenii pot să facă orice vor” - Maria Sakkari.

Și Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon, a vorbit despre miros: „Da, am simțit și eu azi, pe Terenul 17, am simțit când ne încălzeam pentru meci. Nu la fel de mult în timpul meciului, dar i-am spus antrenorului că miroase”.

Anul trecut, în timpul meciului din turul al doilea, Nick Kyrgios s-a plâns arbitrului de scaun de mirosul deranjant „de marijuana” de pe arena Louis Armstrong, care i-ar fi cauzat un oarecare disconfort respirator.

Consumul de marijuana a fost legalizat în New York din 2021, dar fumatul de orice fel este interzis în complexul de la Flushing Meadows.

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.

>> Patricia Țig, meci de gală pe Arthur Ashe - Când va juca în turul doi la US Open 2023

>> Sorana Cîrstea, duel cu una dintre marile favorite în turul trei la US Open

>> VIDEO US Open 2023 - Finalistul de anul trecut, eliminat de locul 67 mondial în turul al doilea

>> VIDEO Două câștigătoare de Grand Slam, eliminate în turul doi la US Open 2023