Carlos Alcaraz a fost aproape de victorie în finala cu Novak Djokovic de la Cincinnati Masters, dar ibericul nu a reușit să profite de ocaziile avute și sârbul s-a impus după aproape patru ore de joc.

Carlos AlcarazFoto: Julian Avram / Icon Sportswire / Profimedia

Carlos Alcaraz, mândru după ce Novak Djokovic a spus că-i amintește de Rafael Nadal

Spaniolul a condus cu 7-5, 4-2, iar în tiebreakul setului secund a ratat o minge de meci. La finalul partidei, Alcaraz a plâns la marginea terenului, iar la conferința de presă a vorbit despre ce înseamnă pentru el complimentele primite din partea sârbului.

„Sunt mândru de mine, habar nu am de ce am plâns. Probabil pentru că am luptat până la ultima minge și voiam atât de mult să câștig.

Aproape că l-am învins pe unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile, nu e niciun motiv să fiu supărat. E o nebunie să îmi găsesc cuvintele acum, dar am lăsat totul pe teren, sunt fericit pentru modul în care am tratat partida.

Azi a fost foarte dificil să joc contra lui Novak. Nu doar că punea în teren 5-6-7 mingi la care majoritatea celorlalți jucători nu ar fi ajuns, dar m-a uimit și cu fizicul său.

A luptat admirabil și a alergat dintr-un colț în altul al terenului. A trebuit să suport asta întregul meci, am încercat să rămân în meci, să fiu cât mai proaspăt fizic, dar a fost foarte greu.

Mă simt mândru că a spus din nou că atunci când joacă împotriva mea se simte ca în duelurile cu Nadal, înseamnă că mă aflu pe drumul cel bun.

Sunt fericit să știu că Nole consideră această partidă drept una dintre cele mai mari bătălii din cariera sa. A jucat la nivel înalt atâta timp și a avut parte de dueluri de vis” - Carlos Alcaraz, la conferința de presă.

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, 2-2 în meciurile directe

2023, Cincinnati (finala): 5-7, 7-6(7), 7-6(4) pentru Djokovic

2023, Wimbledon (finala): 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 pentru Alcaraz

2023, Roland Garros (semifinale): 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 pentru Djokovic

2022, Madrid (semifinale): (5)6-7, 7-5, 7-6(5) pentru Alcaraz.