De ce medicamentul Favipiravir nu poate fi cumpărat din farmacii? Acuzațiile PNL și explicațiile fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 20 octombrie 2021, 18:41 Actualitate | Sanatate


Antiviralul Favipiravir
Foto: Terapia Cluj
Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, reacționează la acuzațiile PNL și explică de ce medicamentul Favipiravir, antiviral indicat în tratarea formelor ușoare și medii de COVID-19, nu poate fi eliberat în România în farmaciile cu circuit deschis. Favipiravir poate fi folosit în spitale și eliberat în regim ambulatoriu de farmacia cu circuit închis/oficina cu circuit închis, la recomandarea medicului specialist din cadrul spitalului, prevede cea mai recentă variantă a protocolului de tratare a COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătății pe data de 12 octombrie.

Practic, Favipiravir nu este administrat exclusiv pacienților internați, ci poate fi eliberat cu rețetă, în farmaciile cu circuit închis din spitale, și pacienților COVID-19 care se tratează acasă, care vin la consultație și obțin rețetă în ambulatoriul spitalului.

Terapia Cluj, cel mai mare producător autohton de medicamente, anunța la finalul lunii septembrie că are în stoc milioane de tablete și poate pune la dispoziție un total de 6 milioane până în luna noiembrie, pentru tratarea COVID-19. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Terapia Cluj spuneau zilele trecute că nu își pot explica lipsa Favipiravir din unele spitale COVID, având în vedere faptul că pot livra cantități nelimitate.

"Favipiravir este un medicament care se utilizează la scară mică, un medicament cu potențial teratogen (malformații). Favipiravir prezintă risc de creștere a enzimelor hepatice (AST, ALT, GGT) și de afectare hepatică/apariție a leziunilor hepatice induse medicamentos, precum și risc de hiperuricemie. Este absolut necesar controlul strict al eliberării, sub stricta supraveghere a medicilor", arată fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Favipiravir rămâne o alternativă terapeutică pentru formele ușoare sau medii de COVID-19, în situația în care toate condițiile menționate pentru administrarea în siguranță sunt îndeplinite. El poate fi utilizat în spital și în regim ambulatoriu de farmacia cu circuit închis/oficina cu circuit închis, la recomandarea medicului specialist din cadrul unității sanitare cu paturi", potrivit Protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 aprobat de Ministerul Sănătății.

Reacția Ioanei Mihăilă vine după ce PNL l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătății că ar fi blocat eliberarea Favipiravir în farmaciile cu circuit deschis: "PNL pune de câteva zile pe pagina de socializare oficială numai calomnii și fake news-uri la adresa mea. Dacă ieri mă acuzau că valul 4 nu a fost pregătit de mine după ce propriul premier și președinte de partid a lăsat sănătatea fără bani în plină pandemie, a luat toate deciziile legate de pandemie și relaxare și a fost artizanul campaniei eșuate de vaccinare, astăzi propagă un alt fake news cu efecte grave la adresa populației. Azi au distribuit un video în care spun că am oprit distribuția medicamentului Favipiravir în farmacii. Toate deciziile pe care le-am luat în legătură cu acest medicament le-am luat strict prin decizia specialiștilor."

"Mihăilă, ministrul USR+ al Sănătății, este responsabilă pentru lipsa medicamentelor antivirale din farmacii. Luate de la primele simptome, acestea ar fi putut să salveze vieți și, în plus, să reducă semnificativ aglomerația din spitale. Mihăilă a refuzat să permită comercializarea lor către populație. Bolnavii cu simptiome ușoare și medii umplu spitalele doar pentru a primi tratamentul antiviral, pe care l-ar fi putut urma la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Până de curând, medicamente antivirale se găseau în farmacii, fiind folosite inclusiv în tratarea gripei, fară efecte secundare serioase. Dar ministrul USR+ a decis că e mai bine că ele să fie administrate doar în spitale. Ca și Voiculescu, înaintea ei, Mihăilă nu numai că nu a pregătit sistemul medical pentru valul 4 al pandemiei, dar a luat o serie de decizii care au agravat tragedia din țară. Românii trebuie să știe adevărul!", se arăta într-o postare publicată miercuri pe pagina de Facebook a PNL.

"Cer politicienilor să fie responsabili în al 12-lea ceas. Ceea ce face acum PNL e exact același lucru pe care îl fac cei care propagă fake news-uri legate de COVID", încheie Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă publică, în postarea sa, și recomandările Agenției Naționale a Medicamentului, Agenției Europene a Medicamentului și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor privind utilizarea Favipiravir:

Recomandările Agenției Naționale a Medicamentului privind utilizarea Favipiravir (FluGuard):

Medicamentul FluGuard 200 mg comprimate filmate (Favipiravir) este disponibil în România pe baza autorizației privind furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale, pentru a fi utilizat în tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 la persoane adulte.

În România, protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, aprobat prin Ordin al Ministrului Sănătăţii, include utilizarea Favipiravir în tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, acest medicament fiind considerat o alternativă terapeutică pentru formele uşoare și medii ale COVID-19, în situația în care toate condițiile menționate în protocolul de tratament, pentru administrarea în siguranță, sunt îndeplinite.

Tratamentul trebuie prescris de medic după o evaluare a stării de sănătate a pacientului, având în vedere afecțiunile pre-existente și riscurile utilizării Favipiravir.

Deoarece Favipiravir prezinta risc de teratogenicitate, medicii prescriptori vor atenționa pacienții cu privire la acest risc al Favipiravir:

Favipiravir nu se va administra femeilor de vârsta fertilă și care nu utilizează metode de contracepţie foarte eficace în timpul tratamentului și cel puțin 7 zile după oprirea acestuia. Se va exclude posibilitatea utilizării accidentale a medicamentului în timpul sarcinii. În situația în care pacientele suspectează faptul că sunt însărcinate, se va solicita efectuarea unui test de sarcină pentru a exclude posibilitatea unei sarcini, înainte de inițierea tratamentului. În mod ideal, testarea sarcinii, prescrierea și eliberarea medicamentului trebuie să aibă loc în aceeași zi.

Favipiravir nu se va administra femeilor care alăptează, dacă acestea nu doresc să oprească alăptarea.

Bărbaţilor activi sexual li se recomandă să folosească prezervative pe durata tratamentului şi timp de cel puţin 7 zile după întreruperea acestuia.

În plus, partenerelor pacienţilor bărbaţi li se recomandă să utilizeze metode eficace de contracepție, atât pe durata tratamentului, cât şi timp de 7 de zile după după întreruperea acestuia.

Medicii prescriptori se vor asigura că femeile şi bărbaţii care utilizează Favipiravir înţeleg riscul de afectare a fătului, necesitatea utilizării unor metode contraceptive eficace şi necesitatea de a consulta imediat un medic, în cazul în care există posibilitatea apariţiei unei sarcini.

Se va recomanda pacienților să nu doneze sânge în timpul tratamentului precum și timp de cel puţin 7 zile după întreruperea tratamentului cu Favipiravir. Pacienţii de sex masculin nu trebuie să doneze spermă în timpul tratamentului precum și timp de cel puţin 7 zile după întreruperea tratamentului.

În cazul apariției unei sarcini în timpul tratamentului cu Favipiravir:
 • Se va întrerupe tratamentul cu Favipiravir;
 • Se va recomanda pacientei să se prezinte la un medic specialist sau cu experiență în teratologie pentru evaluare și consiliere.
Favipiravir prezintă risc de creștere a enzimelor hepatice (AST, ALT, GGT) și de afectare hepatică/apariție a leziunilor hepatice induse medicamentos, precum și risc de hiperuricemie.

Favipiravir este contraindicat în insuficiență hepatică sau renală severă.

Se recomandă precauţie la administrarea Favipiravir pacienţilor cu valori crescute ale transaminazelor și/sau ale acidului uric anterior începerii tratamentului.

Se recomandă să se evalueze și să se monitorizeze funcția hepatică la pacienții care prezintă semne și simptome care sugerează orice leziune hepatică.

Favipiravir trebuie administrat cu prudenţă atât pacienţilor cu hiperuricemie sau antecedente de gută, cât și pacienților care primesc concomitent medicamente care pot influenţa metabolismul şi eliminarea acidului uric.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16429 vizualizari

 • 0 (86 voturi)    
  . (Miercuri, 20 octombrie 2021, 18:56)

  AbMo [utilizator]

  A iesit Mihaila sa explice ca nu se poate pentru ca ... e complicat si nu se poate.

  Care ar fi problema sa fie eliberat cu reteta de la medicul de familie? Medicul de familie chiar nu poate sa decida daca un pacient are risc de efecte adverse? Atunci pentru ca mai exista medic de familie? Mai bine lasam oamenii sa moara de Covid?

  Mi se pare un raspuns de o ipocrizie imensa.
  • -3 (65 voturi)    
   Problema este clara (Miercuri, 20 octombrie 2021, 19:35)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui AbMo

   Problema este ca de 2 luni guvernul are alte prioritati decat criza din spitale. Asa ca nu a organizat nimeni acest circuit de consultatii si tratare in ambulatoriu.

   Asa ca acum se cauta vinvoatul de serviciu.. si tot nu se face nimic.

   In cazul de fata, medicamentul se vinde doar in farmaciile cu circuit inchis. Adica te duci la spital, te consulta un specialist, iti da medicamentul, te duci acasa.
   Si daca ar fi putut fi prescris de medicul de familie, tot era nevoie de o vizita la medic. Altfel s-ar intampla exact ce spune Ioana Mihaila - s-ar apuca toti pampalaii sa bage favipiravir la primul semn de raceala.
   • 0 (44 voturi)    
    Tu intelegi ...? (Miercuri, 20 octombrie 2021, 23:53)

    PlanetaVerde [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Tu intelegi ca mor oameni pentru ca medicamentul asta NU e bagat in farmaciile normale?

    D'aia nu aveti nicio credibilitate voi astia de la USRi, ca sunteti incompetenti, cum a fost ministreasa asta a voastra, venita dupa ctastrofa ailalta, Voiculescu. Nu ca sunteti cinstiti si destepti , cum va alintati intre voi, dimpotriva.
    • +12 (32 voturi)    
     Eu inteleg (Joi, 21 octombrie 2021, 0:07)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui PlanetaVerde

     Ca doar un analfabet functional citeste un text care spune "acest medicament fiind considerat o alternativă terapeutică pentru formele uşoare și medii ale COVID-19", apoi concluzioneaza ca "mor oameni pentru ca medicamentul asta NU e bagat in farmaciile normale".

     Pai daca ai o forma usoara/medie de ce sa mori?.. Si cine te opreste sa te duci la un control la spital, sa ti se dea medicamentul?
     In caz ca nu ai inteles nici macar atat, "regim ambulatoriu" inseamna ca nu te interneaza. Te consulta, iti da medicamentele si te trimite acasa.
     • +4 (4 voturi)    
      N-ai cu cine (Joi, 21 octombrie 2021, 7:26)

      war4peace [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Serios, n-ai cu cine te certa. În plus, ăștia au mintea odihnită...
     • +3 (3 voturi)    
      :) (Joi, 21 octombrie 2021, 10:34)

      Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      A citit el pe faisbuc ca e mai bine sa actionezi reactiv (sa bagi medicamente dupa ce ai COVID-ul) dect preventiv (vaccin). Asa ca, a gasit vinovatul pentru mortii din Romania: lipsa medicamentului care e bun pentru forme usoare si medii. Dar nu inteleg de ce il ingrijoreaza asta pentru ca el oricum se trateaza cu plante.
    • +5 (25 voturi)    
     Mor oamenii (Joi, 21 octombrie 2021, 0:13)

     Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui PlanetaVerde

     pentru că indivizi ca tine i-a îndemnat să nu se vaccineze din cauza unor posibile efecte adverse extrem de rare.

     Aceiași indivizi care îi îndeamnă acum să ia medicamente precum favipiravir care au efecte adverse mult mai frecvente și mult mai urâte.

     O fi prostie cruntă, rezultat al analfabetismului funcțional? O fi criminal, cu intenție? Nu știm. Sperăm doar că justiția va decide.

     USR n-are credibilitate, dar AURolacii nici atât. De fapt, mai există vreun partid credibil în țara asta?
    • +6 (26 voturi)    
     :))) (Joi, 21 octombrie 2021, 0:43)

     hoinar [utilizator] i-a raspuns lui PlanetaVerde

     Tu intelegi ca nu stii sa citesti? E medicament pentru cazurile usoare si medii. Scrie mai sus in articol. Oamenii nu mor de cazuri usoare. Ci pentru ca ignora orice semn pana nu mai pot respira, si atunci devin cazuri de ATI/urgente. Atunci nu-i ajuta un medicament, ci e intreaga schema + oxigen.

     Si ce medici de familie sa il prescrie? aia care recomanda oamenilor sa nu se vaccineze, ca vaca aia din Botosani din cauza careia au murit 3 oameni?

     Bai berbecule, Mihaila e doctor, e mai competenta decat toti comentatorii de pe facebook la un loc. Toti astia care latrati ca vreti medicamente da nu vreti vaccin meritati tratati cu un sut in dos.
    • +1 (7 voturi)    
     bai desteptule (Joi, 21 octombrie 2021, 8:14)

     varavara [utilizator] i-a raspuns lui PlanetaVerde

     eu am fost in spital cu covid si am fost tratat cu favipiravir.
     M-a ajutat sa trec peste covid dar mi-a terminat ficatul de am stat o jumatate de an apoi pentru a reveni la parametri normali.
     Este unul din medicamentele care trebuie date sub stricta supraveghere medicala si nu dupa cum ii duce mintea pe fiecare deci nu trebuie sa fie in farmaciile normale.
     Va dati toti habarnistii cu parerea, lasati pe medici sa hotarasca!
  • +22 (62 voturi)    
   Medicii de familie trebuiau sa se implice in (Miercuri, 20 octombrie 2021, 19:46)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui AbMo

   Campania de vaccinare daca voiau sa fie utili societatii.
   In rest, ramane cum am stabilit, Favirapir-ul se prescrie ca multe alte sute de medicamente numai de catre specialist.
  • +2 (32 voturi)    
   Asta mai lipsea, sa se trateze toti dupa ureche (Miercuri, 20 octombrie 2021, 23:30)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui AbMo

   Pasul urmator era sa se faca reducere la ventilatoare pe emag.

   Medici de familie ar fi trebuit sa se ocupa sa se vaccineze pacientii lor, daca ar fi vrut sa fie utili, Dupa toate standardele, medicamentul ala e de dat in spital, sub supravegherea medicului.

   A, si inca ceva: Maihaila nu mai e ministru al sanatatii de 45 de zile. Daca totul se reduce la o simpla decizie de genul "il lasam si in farmacii" era timp absolut suficient sa fi luat cineva decizia asta.

   A luat-o cineva din guvernul Citu pana acum? In 45 de zile?

   Minciunile au picioare scurte.
  • -2 (8 voturi)    
   Nu exista medicamente suficiente din cauza (Joi, 21 octombrie 2021, 2:53)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui AbMo

   De prostie, incompetenta, impostura, coruptie....care au acaparat Sistemul Medical Romanesc...

   De 1,5ani, bugete de miliarde cheltuite, 3 ministri in Pandemie....lipsesc medicamentele specifice covid si paturile ATI au ramas acelasi numar...acum de o saptamana de prapad au mai facut in jur de 200...

   Nu e de ras...e de plans si de dosare penale pe loc!!!
   • 0 (4 voturi)    
    ce vorbesti amice? 1,5 ani? (Joi, 21 octombrie 2021, 8:10)

    varavara [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

    sistemul medical este capusat si subsubventionat de 31 ani de cand psd-ul, steaua noastra de la rasarit, a umplut sistemul sanitar de pile analfabete puse pe furat.
   • -1 (7 voturi)    
    Detinerea controlului, a puterii. A banilor (Joi, 21 octombrie 2021, 9:32)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

    In momentul in care se vor liberaliza tratamentele pt Covid, adio control, adio dramatizare, adio putere.

    Crede cineva ca explozia celei mai mari fabrici din lume de Hidroxoclorochina (din India) a fost un accident, in conditiile in care o cutie cu 45 pastile costa 30 lei, iar pentru un bolnav ar fi fost suficiente 15 pastile?
    Adica, 10 lei / pacient.

    Sau crede cineva ca oprirea productiei de CANTASTIM e intimplatoare? Costa 11 lei cutia si cu doua cutii se putea opri un proces neoplazic.

    Sa vindeci un cancer cu 20 lei, cind un tratament normal costa sute de mii de euro?
    • +1 (1 vot)    
     sigur, n-a murit nimeni de cancer daca (Joi, 21 octombrie 2021, 18:01)

     Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     a luat cantastim!
     baga americanii zeci de miliarde de dolari sa descopere medicamente pentru cancer cand puteau fura/cumpara formula cantastim-ului si rezolva cu 5 dolari/caz. ”sunt prosti rau americanii”!
 • -7 (59 voturi)    
  Gasca de lichele interimare pregatesc USL2 (Miercuri, 20 octombrie 2021, 19:10)

  UnOarecare [utilizator]

  Cu binecuvantarea jucatorului de golf si cu ochii pe miliardele de euro din Anghel Saligny!
 • -6 (80 voturi)    
  Se incurca in declaratii... (Miercuri, 20 octombrie 2021, 19:14)

  Cataleya [utilizator]

  Doamna fosta ministreata face un fel de talmes balmes din incercarile ei de a se autoabsolvi de orice vina.
  Pe de o parte urla ca Guvernul a lasat-o fara bani (cu toate ca la redistribuire Ministerul Sanatatii avea 480 de milioane de lei, pusi la pastrare in contul ministerului)
  Pt ce?
  Ministreata nu a reusit sa dea un raspuns convingator.

  Iar pe de alta parte recunoaste ca ea a decis scoaterea medicamentului Favipiravir din farmacii.
  La sugestia "specialistilor" consultati de ea,bineinteles.
  Deci banii aia lipsa de care se plange doamna erau de fapt acolo, insa nu au avut absolut niciun rol in scoaterea medicamentului din farmacii, pt ca doamna insasi a decis acest lucru, din cu totul alte motive decat lipsa banilor.
  • +12 (14 voturi)    
   nu l-a scos din farmacii (Joi, 21 octombrie 2021, 2:31)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   ci nu l-a bagat.
   Fiind un medicament pt circuit intern in spitale era disponibil doar in spital, iar acum si ambulatoriu (dar tot cu trecere pe la farmacia spitalului).

   Avand in vedere cum se face consultul la medicul de familie pe telefon sau la geam, eu zic ca ar fi bine sa te vada un doctor specialist sa zica ca esti in faza pt care e inca bun favipiravir
  • +1 (1 vot)    
   alooo, pnl are min. sanatatii de 45 de zile! (Joi, 21 octombrie 2021, 18:05)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   dar nu s-a schimbat nimic, decat in rau?
   cine v-a impiedicat sa rezolvati, daca trebuia rezolvat?
   sa va zic eu care e treaba: in farmacii nu se pot face achizitii la de 100 de ori pretul real!
 • +3 (73 voturi)    
  Asta ne mai lipsea (Miercuri, 20 octombrie 2021, 19:29)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Antivirale in farmacii ca sa le ia toti expertii dupa ureche. E suficient ca se iau antibiotice pe paine si acum nu prea mai au efect.
 • +1 (69 voturi)    
  Asa s-a ruinat si campania de vaccinare! (Miercuri, 20 octombrie 2021, 19:36)

  nlln [utilizator]

  S-a amestecat politicul!
  Ce treaba are PNLul cu Favipiravix?
  Curand va transmite PNLul regulile sau indicatiile dupa care se trateaza pacientii.

  Sunt in continuare tari in Europa in care medicul de familie nu prescrie nici un antiviral pacientilor care se trateaza acasa de forme usoare de Covid.
  Faviriravix are reactii adverse-produce hiperuricemie, este teratogen( nu se da femeilor gravide sau celor care doresc sa ramane insarcinate) si mult mai important prelungeste valoarea QT pe EkG , situatie care se poate termina nedorit.

  Acest medicament a fost folosit in Japonia pentru tratament in epidemia de gripa din 2014 si a fost folosit in epidemia de Ebola.

  Daca se va dovedi ca ajuta in ambulator cu siguranta se vor lua asemenea masuri dar aceasta nu va fi in nici un caz hotarea vreunui partid politic.

  Inainte de Favipiravix sa profitam ca exista vaccin.PNLul sa se preocupe de desfasurarea campaniei de vaccinare , campanie ruinata de amestecul amatorilor si neinformatilor.
  • 0 (2 voturi)    
   Sa piara lumea, dar sa fie vaccinare! (Joi, 21 octombrie 2021, 12:36)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui nlln

   Ce ghinion ca apar tratamente, nu-i asa?
   Se ruineaza frumusete de campanie de vaccinare. Atita efort si iata, lumea vrea piramidon si arbidol.
 • -5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 octombrie 2021, 20:04)

  [anonim]

 • -7 (45 voturi)    
  :) (Miercuri, 20 octombrie 2021, 20:22)

  rei [utilizator]

  sa fie medicamentul la liber......sa vezi ce se indoapa dacii liberi preventiv, cu 20-30 de pilule

  in farmacii chiar si cu obligativitatea retetei......ajungeau la liber pentru toti ametitii in tratamente alternative

  adevarul ca si medicul de familie dupa cum ii e numele
  este supra specializat si parerea lor cantereste mai mult decat a unui specilist pe domeniu
  • +2 (24 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 octombrie 2021, 23:02)

   [anonim] i-a raspuns lui rei

   • 0 (28 voturi)    
    In care tari se gaseste in farmacii? (Miercuri, 20 octombrie 2021, 23:34)

    sile_v [utilizator] i-a raspuns lui

    Nene, fa bine si treci granita sa vezi ce gasesti in farmancii la liber. Numai ceaiuri, siropuri, pastile de supt, puf de nas si prezerative. Si cam atat.

    Restul au patratica rosie si nu ajungi asa cum crezi tu la ele.

    Tot romanul baga in el cu pumnul antibiotice si tone de medicamente, evident neavand habar de efectele adverse.

    Acum ii lipsea si Favioiravir, sa se trateze acasa de Covid
    • 0 (2 voturi)    
     RO are cel mai mic consum de medicamente/locuitor (Joi, 21 octombrie 2021, 9:22)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

     Ro are cel mai mare consum de antibiotice, dar cel mai mic consum total de medicamente/locuitor.

     Asta spune tot. Antibioticele vindeca, paliativele, nu, te transforma in bolnav cronic, dependent de ele.
 • 0 (26 voturi)    
  Deci ar trebui sa (Miercuri, 20 octombrie 2021, 21:40)

  yol [utilizator]

  le vedem in farmacii acum, nu?!
  Asta chiar ar fi o premiera in europa! :))))
  Ponta pare copil de mingii pe langa catu…
  • 0 (22 voturi)    
   Acum? De ce abia acum? (Miercuri, 20 octombrie 2021, 23:36)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui yol

   Poate unii nu realizeaza, dar Miahaila nu ai e ministru de 45 de zile! Era timp garla sa de Citu medicamentul minune la tot poporul!

   Evident ca e o minciuna uriasa, nu o sa existe niciun favipiravir in farmacii, Nu e vorba de o decizie politica de luat, ci una medicala si aia e luata de mult,

   PNL se intrece pe sine in mizerii. PSD-ul lui Ciolacu pare acum aripa spalata a USL-ului,


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by