Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din Bushmills, comitatul Antrim, Irlanda de Nord, în primele ore ale dimineții de duminică, relatează BBC, preluat și de Digi24.

gard Irlanda de NordFoto: Profimedia

Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, a fost găsit bătut în cuie de un gard, cu un cui în fiecare mână, la scurt timp după miezul nopții.

Două camionete, dintre care una aparținând bărbatului rănit, au fost găsite în flăcări în parcarea de lângă Dundarave Park.

Poliția a declarat că investighează o implicare paramilitară ca principală pistă de anchetă.

Graffiti pe toaletele publice din apropiere au fost legate de atac și de incendiu.

Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord (PSNI) a declarat că bărbatul a rămas cu răni care i-ar putea schimba viața, dar nu este în pericol să moară.

Poliția a spus că a fost un "atac sinistru".

"Trăim într-o societate democratică în care nu există nicio justificare pentru așa ceva. Cei responsabili își brutalizează propriile comunități și îi controlează pe alții prin intimidare și violență."

Vorbind pentru BBC News Irlanda de Nord duminică după-amiază, șeful adjunct al poliției, Bobby Singleton, a declarat că a fost un "incident cu adevărat șocant".

"Este devreme și avem în vedere toate posibilitățile, dar acest incident poartă toate semnele a ceea ce am vedea ca fiind atacuri de tip paramilitar, așa că aceasta va fi o linie cheie de anchetă", a spus el.

foto: Profimedia