La 85 de ani, a învins COVID-ul, dar a fost ucis de nosocomiale. Cazul dlui Naghi, ieșit pe picioare din spital, internat de urgență după patru zile și mort în două săptămâni de șoc septic

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Vineri, 5 februarie 2021, 8:07 Actualitate | Sanatate


Sectie de Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Report.md
Dl. Naghi Vasile avea profilul care l-ar fi pus pe lista neagră a COVID-19. 85 de ani, diabetic, hipertensiv, boală renală și pancreatită cronică. Dl Naghi s-a vindecat însă de COVID-19, a fost externat din spital cu indicația de a-și monitoriza afecțiunile existente, fără tratament suplimentar, deși reclama o durere abdominală acută. Peste patru zile, familia a fost nevoită să sune la 112 pentru că starea sa s-a înrăutățit. Omul, pe care nu-l dovedise COVID-19, avea să fie victima infecțiilor nosocomiale.

Clostridium difficile fiind prima confirmată, la doar patru zile după ce fusese lăsat să plece acasă. La 22 de zile după ce a fost declarat vindecat de COVID-19, dl Naghi a murit din cauza șocului septic, scrisoarea de constatare a decesului menționând nu mai puțin de trei infecții de pe lista celor nosocomiale: cu clostridium difficile, klebsiella și candida. Pe foaia de deces se menționează clar „sepsis cu punct de plecare urinar( klebsiella) și pulmonar (candida)”, la care se adugă „enterocolita acută cliostridium difficile”.

Internat pe 3 decembrie, externat pe 18, cu recomandarea de hidratare și vaccinare antigripală de sezon

Bărbatul de 85 de ani a ajuns pe 3 decembrie la Spitalul Victor Babeș, diagnosticat cu COVID-19. Deși suferea de afecțiuni care îl încadrau în categoria de risc maxim – diabet, hipertensiune, boală renală și o pancreatită cronică – evoluția bolii nu i-a fost una defavorabilă.

Cu două zile înainte de a fi externat, a început să acuze dureri în zona abdominală și sacrală. Fiul său a declarat pentru Hotnews.ro că tatăl său l-a sunat pentru a se plânge de acest lucru. Acesta a sunat medicii care-l aveau în îngrijire, iar tatălui său i s-au administrat calmante. „Acest lucru nu este măcar scris în foaie de externare. Pur și simplu, nu și-au bătut capul, l-au tratat ca pe un bătrân care oricum nu mai are viitor”, a declarat fiul său pentru HotNews.ro.

Pe 18 decembrie Naghi Vasile este externat din Spitalul Victor Babeș, vindecat de COVID-19, biletul de externare având ca recomandări control cardiologic, diabetologic, hidratare corespunzătoare și vaccinare antigripală de sezon.

Bilet externare „Victor Babeș”, 18 decembrie 2020

Fiul său susține că nu i s-au făcut analize pentru depistarea infecțiilor nosocomiale, acestea nefiind de altfel menționate în documentele eliberate de la spital la externare.

Din nou în spital după patru zile, apare și Clostridium în analize

Starea bărbatului s-a înrăutățit însă, durerile pe care le reclamase acutizându-se, astfel încât familia este nevoită să sune peste doar patru zile la salvare, pe 22 decembrie, iar bătrândul este internat de urgență, de această dată la Spitalul Sf. Pantelimon.

„Medicii de aici s-au dat peste cap să afle ce are”, a declarat fiul său.

În analizele făcute aici, în prima zi, apare și prima infecție nosocomială, cea cu clostridium difficile.


Infecție cu Clostridium depistata la internarea la Spitalul Pantelimon, pe 23 decembrie

Starea pacientului se înrăutățește însă, începe să aibă stări de confuzie și dificultăți de respirație. „I-au făcut CT la cap și la plămâni, au ieșit ok, iar apoi excluzând altceva și continuând investigațiile, au determinat candida și klebsiella”, a precizat fiul său.

Din păcate, în ciuda tratamentului, infecția devine sistemică, iar organele îi cedează pe rând, sfârșitul fiind inevitabil. Pe 8 ianuarie, Naghi Vasile a murit din cauza șocului septic. „Sepsis cu punct de plecare urinar( klebsiella) și pulmonar (candida)”, scrie negru pe alb în documentele eliberate de medici.


Scrisoare medicală eliberată după deces de Spitalul Pantelimon


Certificat constatator al decesului

Managerul de la „Victor Babeș”: Noi nu avem în momentul acesta Clostridium la spital

Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” susține că unitatea medicală pe care o conduce nu are probleme cu infecțiile nosocomiale, cu atât mai puțin cu Clostridium care în cazul dlui Naghi a fost depistat la patru zile de la externare.

„Este dificil de dovedit de unde este infecția. Putea să ia Clostridium din orice alt spital prin care a umblat în ultimii 10 ani, pentru că Clostridium nu se elimină din organism. Orice medic poate să explice acest lucru. De la noi din spital, el a plecat vindecat de COVID. Sunt persoane care mor acasă, după ce pleacă din spital, din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. O persoană cu vârsta peste 80 de ani poate avea complicații, din cauza bolilor pe care le-a dus toată viața”, a declarat el pentru HotNews.ro

Întrebat dacă se fac analize pentru infecții nosocomiale pacienților internați, inclusiv pentru Clostridium, Imbri a răspuns: „Cum să nu se facă? Sigur că se fac. Noi nu avem în momentul acesta Clostridium la spital. Înainte, când aveam toate afecțiunile infecțioase, aveam și Clostridium, era pavilion separat în care veneau cei care aveau infecții cu Clostridium. Într-un spital în care ai doar COVID și nu mai tratezi nicio altă boală nu poți să ai infecție intraspitalicească cu altceva decât ce există în spital declarat. Noi de un an de zile numai COVID tratăm și tot ce a fost infecție intraspitalicească adusă din alte spitale a fost depistată și declarată. Acestea nu sunt lucruri care se ascund. Se fac anchete epidemiologice, se fac dezinfecții, pe lângă cele care sunt uzuale, se fac periodic”.

Imbri a mai spus că „familia poate face o reclamație scrisă către Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, iar noi vom da un răspuns, apoi ne pot acționa în justiție, aceasta este procedura (...) Eu chiar am avut discuții cu aparținători pe care i-am sfătuit să ne dea în judecată, pentru că printr-o judecată corectă îți poți dovedi nevinovăția”.

Infecțiile nosocomiale, neraportate

În ultimii ani, în România s-au raportat în jur de 20.000 de infecții nosocomiale în spitale, o problemă remarcată însă fiind cea de subraportare deoarece țara noastră raportează de 10 ori mai puține infecții decât în alte țări din UE, potrivit statisticilor europene.

Președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Vasile Cepoi, declara într-un interviu din 2019, că media națională a raportării infecțiilor nosocomiale este de 0,84%, în timp ce media raportărilor în Uniunea Europeană depășește 4%.

“Atâta vreme cât se vor pune sancțiuni pentru că au fost raportate, pentru că au fost depistate și raportate infecții, sigur că unitățile sanitare se vor păzi de a raporta, chiar dacă vor lua măsuri în interiorul lor. Măsuri care, nefiind transparente, sigur că vor avea și o eficacitate redusă”, a avertizat el.

În primele șapte luni de pandemie – 1 martie -30 septembrie 2020 – au fost raportate cazurile a doar 1.356 de pacienți din spitalele românești care s-au infectat cu infecții asociate actului medical (infecții nosocomiale), potrivit unei note a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) privind infecțiile raportate oficial de spitale. Dintre pacienții afectați, 274 erau internați în spitale COVID, 557 în spitale de suport COVID, iar 525 în spitale non-COVID. În documentul ANMCS nu se precizează în ce fel au afectat infecțiile nosocomiale starea acestor pacienți și nici despre ce spitale este vorba.

Vlad Voiculescu: Unul dintre marii criminali în sistemul sanitar din România: infecțiile nosocomiale

Întrebat 14 ianuarie, într-o emisiune televizată, dacă sunt raportate infecţiile nosocomiale din spitale, ministrul Sănătăţii a răspuns că acestea nu sunt raportate.

"În continuare nu sunt raportate. Nu se raportează aşa cum ar trebui să se raporteze. Aştept să văd cifrele de luna asta. E clar că problemele din sistemul sanitar nu au dispărut odată cu COVID-19. Ceea ce a făcut această pandemie este că a acoperit problemele din sistem cu un soi de pătură, dar sunt oameni care suferă, sunt oameni cu boli cronice care au avut acces mai greu la servicii de sănătate”, a afirmat Vlad Voiculescu, la TVR.

După incendiul de la „Matei Balș”, ministrul Sănătății a anunțat înființarea unui fond național pentru siguranța pacienților în spitale având printre scopuri și combaterea infecțiilor nosocomiale.

„Avem la dispoziție bani europeni, prin PNRR, avem bani din buget. Ne vom asigura că vor fi folosiți prioritar pentru îmbunătățirea urgentă a infrastructurii de siguranță în spitale. Ne referim la securitatea la incendiu, la cutremure și nu în ultimul rând la unul dintre marii criminali în sistemul sanitar din România: infecțiile nosocomiale”, a explicat ministrul Sănătății.

Manager spital COVID-19: Infecțiile nosocomiale, o problemă reală pe care o avem și care este întreținută și de numărul mare de pacienți

Problema infecțiilor nosocomiale rămâne una importantă în spitalele COVID. O spune managerul de la Marius Nasta.

„Cu toții ne-am dori spitale noi în care actul medical să fie valorizat inclusiv de locul unde este desfășurat. Soluția reală și corectă pentru pacientul român este un spital nou, care să aibă circuite adecvate anului în care trăim, care să aibă saloane cu unul maxim 1-2 paturi care ne-ar duce la o limitare a infecțiilor nosocomiale, o problemă reală pe care o avem și care este întreținută și de numărul mare de pacienți pe care îl avem în acest moment în saloane, pe lângă celelate aspecte care pot fi luate în discuție”, a declarat Beatrice Mahler. ​


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25968 vizualizari

 • -8 (54 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 februarie 2021, 8:15)

  [anonim]

  • +26 (38 voturi)    
   Noroc cu spitalele regionale noi... (Vineri, 5 februarie 2021, 9:04)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui

   ... care nu colcaie de toate bacteriile pamantului!
   A, stai, nu avem spitale noi, asta nu este o prioritate...
   mai bine sa marim lefurile bugetarilor!!!
   • +6 (12 voturi)    
    Le verifica cineva? (Vineri, 5 februarie 2021, 9:48)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

    Intreb si eu pentru un popor.
    • +5 (13 voturi)    
     spune poporului (Vineri, 5 februarie 2021, 11:33)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     ca cele 8 spitale regionale noi noute, promise de iubital tau conducator dragnea niciolae, mai cunoscut ca hamsterul flausat sau dinti cariati, sunt gata dar nu vor astia sa le dea in utilizare.
     Daca poporul nu stie, spune-i ca e vorba de cele 8 spitale promise in campania electorala din 2016, parte integrala din programul de guvernare devenit lege si-n care si-a bagat dragnea si guvernul picioarele cand stateau la pescuit stiuci pe balta proprie (pe vremea aia) Belina.
     • -1 (9 voturi)    
      Dragnea derrangement Syndrome (Vineri, 5 februarie 2021, 12:51)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      Face ravagii. E foarte usor sa dai vina pe cei dinainte si sa faci exact ca ei.
      Ah scuze, astia au venit la putere fara sa promita nimic, e usor sa te tii de asa ceva.
      De fapt scuze din nou, au venit la putere promitand ca vor zdrobi PSD. Oh well....
   • +6 (24 voturi)    
    le face vlad (Vineri, 5 februarie 2021, 9:59)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

    si scapam toti de gruja. :-)
    in 2024 vor fi turnate fundatiile, dupa cum ne'a asigurat. deci, rabdare, ce'a fost mult, a trecut.

    normal, decesul a fost la covid, ca daca nu ar fi fost internat cu covid, nu lua nozocomiallele.
  • +6 (8 voturi)    
   Si Stanoevici (Vineri, 5 februarie 2021, 16:02)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui

   a fost omorat in spital dupa ce a-a vindecat de Covid. Dar tot Covidul este de vina, ca au ajuns in spital. Spitale=fabrici ale mortii.
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Duminică, 7 februarie 2021, 11:04)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui

   bine inteleptule.
 • +27 (27 voturi)    
  Manageri spitalului. (Vineri, 5 februarie 2021, 8:32)

  ABBV [utilizator]

  atata vreme cat au raspundere 0 ....Valabil pentru orice alt spital din tara ......Daca managerul nu este tras la raspundere ....nu are nici un interes ,,,,
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Duminică, 7 februarie 2021, 11:07)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui ABBV

   ba are doar interesul personal.
   Cine oare o fi creat "caracatita" asta ??
 • +10 (22 voturi)    
  Voiculescule da-ne statistica cu nozocomiale (Vineri, 5 februarie 2021, 8:40)

  Lok [utilizator]

  din anul curent ca esti expert. Vrem sa vedem evolutia fata de ... de fapt pe naiba toate cifrele sunt manarite.
 • +29 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 februarie 2021, 8:41)

  [anonim]

  • +12 (12 voturi)    
   Nenea asta Imbri... (Vineri, 5 februarie 2021, 10:32)

   Emma12 [utilizator] i-a raspuns lui

   ... crede ca e smecher. Indreapta in mod voit atentia spre Clostridioides difficile, cand de fapt pacientul a murit prin soc septic cu puncte de plecare pulmonar si urinar (Candida si Klebsiella). Sunt sigur ca au "bombardat" bietul batran cu antibiotice, facand loc sa apara gemenii oportunisti. Crede ca anchetele si dezinfectiile periodice tin in loc infectiile nosocomiale. Nu nene, curatenia si dezinfectia zilnica/chiar pluricotidiana, aplicarea procedurilor si dezinfectia mainilor (vezi cele 5 recomandari OMS) tin in frau infectiile de spital.
   • 0 (0 voturi)    
    Cazul dlui Naghi - Spital Victor Babeș (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 21:02)

    Tamango [utilizator] i-a raspuns lui Emma12

    Dr.Zapata
    Rusine dle dr.Imbrei. Este incredibil ce puteți spune. Va pronunțati înainte de a se face o ancheta completă si complexă (internă, minister, Colegiul medicilor, DSP) (imparțiale dacă se poate) Sunt infecții nosocomiale și o stiți și Dvs prea bine, în primul rând din cauza nerespectarea regulilor de igienă (mai ales de catre pacienti care nu sunt instruiți), din cauza asa ziselor dezinfectări facute neprofesionist de asistente, infirmiere neurmarite atent și continuu de directorul de îngrijiri etc. În plus sa dea telefon fiul la medicul curant de salon rugând examinare pentru durerile abdominale cu caracter acut. Asta arata si ce fel de personal aveti (din pacate !). L-ați luat pe NU ESTE ! , NU AVEM ! în brate cu argumente de a căror puerilitate, își dă seama și cineva care probabil nu este medic (vedeți comentariile ).
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Duminică, 7 februarie 2021, 11:09)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui

   .. a calcat in flegma lui Cercel, care a fugit la imunitatea de senator.
 • +23 (23 voturi)    
  coruptia si politizarea (Vineri, 5 februarie 2021, 8:59)

  Remarque [utilizator]

  Pentru asta s-a iesit in strada dupa Colectiv: pentru coruptie si pentru minciuna. Si da, coruptia ucide!
  Ucide la toate nivelurile si in toate felurile: prin neraportare de nosocomiale, prin cumparare la suprapret de dezinfectante diluate, prin spaga data pentru a obtine un post sau un contract, prin spaga data medicilor si administratiilor, prin nepotism si incompetenta, prin "comisioane" date din bani publici unuia sau altuia ca sa-si faca de fapt treaba, prin educatia scolara a copiilor abandonata de mult de politicieni si lista poate continua.

  La fiecare asemenea caz va fi data o explicatie de moment, apoi lucrurile vor continua exact la fel pentru ca romanul uita si nu-l intereseaza in general.

  Radacina raului este clasa politica actuala si pana nu se va schimba aici ceva, nu se va schimba nimic in Romania. Povestea dlui Naghi este povestea noastra.
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Duminică, 7 februarie 2021, 11:11)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui Remarque

   trist dar adevarat asa este
 • +6 (18 voturi)    
  Exact asta am spus ca sa poate intampla (Vineri, 5 februarie 2021, 8:59)

  Alui [utilizator]

  Cand se interneaza oamenii fortat, fara a avea nevoie.
 • +10 (22 voturi)    
  Imbri o ține pe-a lui (Vineri, 5 februarie 2021, 9:07)

  di livio [utilizator]

  complicații covrig, complicații nosocomiale nu există în spitalele din România...și Arafat cu Tătaru internau cu forța asimptomaticii, trimiteau mascații să interneze cu forța oameni sănătoși, deh, era lege făcută de tot felu de apeviști și sekuriști...asimptomaticii internați cu forța în spitale pline de infecții, numa în Ro era așa ceva și Arafat mințea cu nerușinare că se mai întîmpla mizeria și în alte țări...și Arafat îi tot acolo, carantinează și botnițează deși în oricare altă țară era zburat demult
  • 0 (0 voturi)    
   Imbri.... (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 19:07)

   Olteanolipovean [utilizator] i-a raspuns lui di livio

   Ce inseamna apevist? Puteti detalia, va rog... Dvs. ati strigat prin gari, in stare de ebrietate fiind, alaturi de recruti sau "liberati" din unitatile militare, repet,ati strigand, inainte de DEC.1989, cu mandrie si ura proletara, catre Ofiteri mai buni,sau mai putini buni,ai Armatei Romane: APV...ul?. Dvs., ce varsta aveti? Stiti sa utilizati "obielele" apevistilor? Dvs. ati fost sub GREAUA INTREBARE din 17 Dec.1989, repetata mai multe zile, DACA MA TRIMITE INSTITUTIA, SA REPRIM MANIFESTANTI, SUB JURAMANT FIIND, SI COMANDAND SOLDATI SLAB INSTRUITI, CARE AVEAU INCARCATOARE CU MINIM 60 cartuse pt AK 47, IO CE FAC?. ATI FOST IN ACEASTA SITUATIE?. SI DVS. STITI CA ,REFERITOR LA SITUATIA DE MAI SUS, au existat o multime de "APEVISTI" comandanti sau echivalenti, care au transmis acelor ofiteri care erau aruncati intre oameni: "NU CUMVA SA TRAGETI ..."
   • 0 (0 voturi)    
    să trăiți! (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 21:50)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui Olteanolipovean

    http://suplimentuldecultura.ro/6350/romanii-e-destepti-trai-de-apv-ist/ „Cit am fost militar in termen, am cunoscut setul complet de ofiteri si subofiteri din interiorul unei unitati militare. Nu mi-au stirnit prea mare respect. Din citeva zeci, doi sau trei erau inteligenti, inzestrati cu bun-simt si interesati de profesia de militar. Restul aveau o slujba linistita, un salariu mare (chiar foarte mare), timp liber berechet si numeroase facilitati – doar ei urmau sa apere cindva tara, nu? Pina sa vina acel moment, se descurca fiecare cum putea. Un subofiter fura motorina din masinile unitatii si o vindea in satul invecinat, pentru bautura. Un altul era combinat cu o ofitereasa de intendenta si ramineau impreuna de serviciu pe unitate in ture de noapte – ture grele, prelungite, care sint sigur ca le-au adaugat ceva la pensia de acum. Pentru permisii soldatii duceau spaga. Se stia la cine, se stia cit, se stia ca exista si unul sau doi timpiti care nu primesc. Exista apoi cite un ofiter politic, a carui sarcina era sa se ocupe de indoctrinarea soldatilor (caiete cu conspecte politice, lectura ideologica a ziarelor etc.). Era colonel si, ca aparator al patriei, isi merita si el pensia pe deplin.”
 • +17 (21 voturi)    
  Internat 15 zile fara a avea forma grava a bolii!! (Vineri, 5 februarie 2021, 9:07)

  Alui [utilizator]

  Asta e in contul medicilor si a guvernantilor care a insistat cu internarea fortata a bolnavilor de Corona fara forme grave. Au mai fost si alte cazuri, sunt sigur, in salonul unde a fost el, au fost si alti bolnavi de Corona care au murit probabil din aceasi cauza, inainte de a iesi din spital.
 • +14 (18 voturi)    
  Mda (Vineri, 5 februarie 2021, 9:10)

  The_Dude [utilizator]

  "Este dificil de dovedit de unde este infecția. Putea să ia Clostridium din orice alt spital prin care a umblat în ultimii 10 ani"
  "Eu chiar am avut discuții cu aparținători pe care i-am sfătuit să ne dea în judecată, pentru că printr-o judecată corectă îți poți dovedi nevinovăția"

  QED... eventual, mai castiga niste bani avocatii. In sistemul sanitar, o mana spala pe alta pe alta pe alta pe alta pe alta...
 • +2 (14 voturi)    
  Aha (Vineri, 5 februarie 2021, 9:13)

  Mazeta [utilizator]

  Remember Stanoevici?
 • +22 (22 voturi)    
  De ce sunt atât de puține infecții cu COVID (Vineri, 5 februarie 2021, 9:17)

  BEDE [utilizator]

  Iată de ce sunt raportate atât de puține infecții cu COVID. Are omul ceva probleme, dar preferă să stea acasă decât să se ducă la spital ca, dacă nu e un incendiu, atunci să se căpătuiască cu o infecție. Preferă omul să moară acasă decât să moară în spital.
  Cîte cazuri de COVID nu au fost deloc raportate pentru că oamenii nu s-au testat tocmai pentru că au sperat că vor trece prin boală fără probleme deosebite și au și trecut?
 • +1 (23 voturi)    
  Daca votati PSD si PNL, meritati tot ce primiti (Vineri, 5 februarie 2021, 9:27)

  emil bobu [utilizator]

  Va urez sa fiti sanatosi, daca puteti.
  • +7 (13 voturi)    
   USR USR (Vineri, 5 februarie 2021, 11:39)

   JoeTheDow [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Si daca votam USR? Tot oamenii lui Orlando vin se pare, tot vechi securisti si colaboratori.
  • +1 (1 vot)    
   ... (Duminică, 7 februarie 2021, 11:12)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Votati Aur si veti primi Sosoaca
  • +1 (1 vot)    
   Siiiiigur ... e celalalt de vina ! (Luni, 8 februarie 2021, 17:31)

   mmagic [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Si daca votam PSD, nu tot o "mue" primeam ?!
   Crezi tu ca erau mai destepti in PSD si faceau spitale ideale pocnind din degete ?! ....
   De ce nu au facut asta cat au fost la putere?
   De ce nu au lasat un sistem de sanatate impecabil atunci?

   Raspunsul e:
   Asta e joaca veche sa tot dam vina unii pe altii, cel care e in opozitie pe cel de la putere.
   Cel de la putere pe cel din opozitie ...

   Suntem satuli de joaca asta in care puturosii si indolentii de la putere se schimba ... si tot dau vina unul pe altul.

   E bine macar ca vad problema ... este incantator, sublim!!! E bine ca vor sa si faca ceva pentru solutionarea problemelor, Dau promisiuni! Formuleaza idei de proiecte, apar la TV, in media.
   Dar totul se opreste aici!

   Teoria ca teoria ... tot prostul e bun sa dea din gura sa se laude si sa critice!

   Punerea in practica e mai grea si doar cei cu adevarat muncitori, organizati si plini de resurse reusesc. Ori astfel de oameni la putere nu avem!!!!
 • +21 (21 voturi)    
  mda (Vineri, 5 februarie 2021, 9:27)

  SoulSearcher [utilizator]

  adevarate tragedii incendiile astea din spitale..

  dar e de remarcat faptul ca imediat scad numarul de confirmati covid19

  am urmarit acest lucru cand a ars ATI-ul din piatra-neamt... pana atunci in Neamt erau 100-200 cazuri pe zi

  dupa ce a ars, 20-30...

  de ce ? pt ca lumea s-a speriat, si a inceput sa aiba grija si sa nu se mai duca la spital..

  foarte multa lume zice "ei na.. si ce daca iau covid, ma duc la spital, stau acolo cateva zile si ma fac bine.. mare branza"

  ei uite ca acum te duci la spital si mori ars.. si pt unii e o frica mare.. mai ales pentru cei batrani

  dar de fapt mie sincer imi e frica de nosocomiale.. de aia ma feresc de covid.. nu de boala in sine, care cred ca as duce-o pe picioare fara probleme neavand probleme de sanatate..

  dar ma duc in spital si dupa cateva zile ies cu infectii si alti virusi mult mai gravi precum hepatite si clostridiumuri
  • -8 (18 voturi)    
   tipic (Vineri, 5 februarie 2021, 9:49)

   leinad79 [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Unul nu ti-ar spune ca se fereste de COVID ca sa-i protejeze pe cei din jurul lui (cunoscuti sau necunoscuti). Nu, frate, nu-mi e frica de COVID ca eu sigur nu patesc nimic...Si-atat.
   Asta este esenta solidaritatii care a iesit in evidenta in ultimul an mai mult c niciodata.
   • -3 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 februarie 2021, 10:44)

    [anonim] i-a raspuns lui leinad79

   • +9 (13 voturi)    
    Ni s-au lungit (Vineri, 5 februarie 2021, 11:20)

    Alex2016 [utilizator] i-a raspuns lui leinad79

    urechile de la atita solidaritate. Hai sa ne blocam vietile si orice libertati pt intotdeauna, ca deh, mai bine ajung la 100 de ani o minoritate care are acum 80 decit sa poata trai vieti normale si fericite toti aia care au intre 3 si 50 de ani.
    • -8 (10 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 februarie 2021, 14:12)

     [anonim] i-a raspuns lui Alex2016

     • +5 (7 voturi)    
      Azi (Vineri, 5 februarie 2021, 19:24)

      Alex2016 [utilizator] i-a raspuns lui

      Au fost si vreo 200 de accidente rutiere, cu vreo 3 morti, 8 raniti grav si restul doar sifonati si speriati. Arata ca iti pasa, militeaza pt interdictia masinilor. Asa nu se mai poate !
 • +9 (17 voturi)    
  pai nu spunea tataru ca suntem ciuma europei (Vineri, 5 februarie 2021, 9:33)

  alfa1 [utilizator]

  avea dreptate dar gresise motivul.... doar prostii urlau ca nu respectam regulile ...
  • -9 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 februarie 2021, 10:29)

   [anonim] i-a raspuns lui alfa1

   • -2 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 februarie 2021, 14:31)

    [anonim] i-a raspuns lui

    • +7 (7 voturi)    
     Pai nici nu ai vrea sa ajungi intr-un Spital (Vineri, 5 februarie 2021, 19:26)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui

     Romanesc, ca prea se moare en gross din varii motive!
     • -3 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 6:29)

      [anonim] i-a raspuns lui Parzivall

 • +8 (12 voturi)    
  Eu propun (Vineri, 5 februarie 2021, 10:31)

  Alex2016 [utilizator]

  Sa mai #stamacasa si sa #aratamcanepasa inca 10 ani de acum incolo. Doar deh, suntem responsabili pt oricine moare la peste 80 de ani din orice cauze.
  Stam in casa si purtam 3 masti si daca nu ne imbolnavim grav psihic si fizic de la izolari, sedentarism si saracie , apucam 80 de ani si atunci generatiile tinere vor sta si ele in casa si vor purta 8 masti, fiindca si lor o sa le pese.
  Minunat viitor umanitatea are
 • +5 (7 voturi)    
  IML si dir Curca spala criminalii din sistem (Vineri, 5 februarie 2021, 11:02)

  MTG [utilizator]

  Curca de la IML e mafiotul care ii scapa pe toti criminalii din sistemul medical. IML e stat in stat, nimeni nu il verifica daca rapoartele sunt corecte, fundamentate stiintific.
  Sa va explic - un om caruia i-a fost omorat (cuvantul folosit de medici e malpraxis) un apropiat de un medic face plangere penala. Procurorul cere militiei sa stranga probe, si apoi sa le trimita IML sa le analizeze. de la IML, Curca spune ca de fapt procedurile, nosocomialele, sau ce a provocat moartea omului aluia erau ceva natural, etc. Faci contraexpertiza care se duce la Comisia NAtionala, unde membru este si.. Curca. Deci detine controlul si acolo. Deci ce face un medic care a omorat (malpraxis...) un om? Cotizeaza direct la Curca.
  De aceea e foarte increzator Imbri ca i se va dovedi nevinovatia. Probabil a mai facut drumul catre Curca cu valiza plina de cateva ori pana acum.
  O sa il ajunga blestemele familiilor pe care le-a neindreptatit prin expertize in favoarea medicilor si a sistemului criminal din sanatate foarte curand.
  • +5 (9 voturi)    
   exact (Vineri, 5 februarie 2021, 12:05)

   Remarque [utilizator] i-a raspuns lui MTG

   Esalonul doi este cel care mentine sistemul, in orice domeniu, nu doar in medicina. Sunt "specialistii" din ministere, din agentii guvernamentale si din administratii care nu sunt atat de expusi si cunoscuti nominal. De aceea este atat de greu de luptat cu aceasta caracatita. Sincer, singura careia ii dau sanse de reusita in aceasta lupta este Codruta Kovesi. Insa ne-am ratat aceasta sansa, din pacate.
 • +11 (13 voturi)    
  . (Vineri, 5 februarie 2021, 11:08)

  ximigu [utilizator]

  Nu trebuie să uităm că doctorii din sistemul public sunt în primul rând angajați la stat. După ani de slugărit și/sau șpăguit sunt unși pe viață într-un post călduț din care nu poate să-i clintească nimeni. Dacă devin "personalități" mai tratează câte un securist, un politician, un om de afaceri și chiar că înțepenesc pe post.

  Greșesc? Se acoperă unul pe celălalt. Arde spitalul? E de vina sistemul, proasta finanțare, greaua moștenire. În niciun caz oamenii care lucrează acolo. Se face puțin zgomot ca să se liniștească publicul și apoi se îngroapă tot. Poate-l scot vinovat pe vreun fraier de tehnician.

  Între timp profesorii, maeștrii, somitățile se bat reciproc pe spate, se duc pe la congrese și înghesuie asistente prin bude.

  Cum zicea cineva mai sus: nu mi-e frică că mă omoară Covidul, mi-e frică că mă omoară sistemul medical care m-ar trata. Bacteriilor nu pot să le bag în halat 100 de lei să mă evite.
 • +6 (8 voturi)    
  stat esuat, cica de "drept"/i (Vineri, 5 februarie 2021, 13:13)

  Nevermind [utilizator]

  pnl-psd-USR/PLUS-etc

  Cate dosare de ucidere din culpa sunt deschise pe tema nosocomialelor? Nu mai intreb de condamnari.

  1. In caz ca o sa miorlaie unii ca de ce USR/PLUS cu caps, e simplu: macar ei trebuiau sa fie altfel. Sunt fix la fel.
  2. A se scuti partea cu e de 2 luni ministru. A mai fost aproape 1 an. + ca in 2 luni putea aborda secretul lui polichinelle
 • +6 (6 voturi)    
  MIN ? (Vineri, 5 februarie 2021, 17:50)

  Elfu [utilizator]

  ok, Bals, publicati rapoartele de control vizavi de infectiile nosocomiale daca nu aveti nimic de ascuns

  in ce standard MIN va incadrati ?

  „MANAGEMENTULINFECȚIILORNOSOCOMIALE” = MIN
 • +8 (8 voturi)    
  ce nu se spune deloc (Vineri, 5 februarie 2021, 19:08)

  johnescu [utilizator]

  Infectiile nosocomiale sunt focul ce arde de ani si ani de zile in spitalele noastre si nu este nimeni interesat sa il stinga !
  s-au stins in schimb pacientii !
  si nu , nosocomialele nu au disparut de frica covid19 ci de un virus mult mai parsiv, falsul si uzul de fals in toate formele si din toate directiile. totul pentru bani, multi bani !
  solutii de curatare falsificate, contracte de servicii falsificate, certificate de constatare falsificate si cate vreti in continuare, nimeni nu vede, nimeni nu aude, peste tot e Omerta, o tacere ca dupa incendiul de la Bals.
 • +2 (2 voturi)    
  mda, a invins dar a murit... (Duminică, 7 februarie 2021, 14:45)

  mbembe [utilizator]

  oare cat se poate specula pe viata/moartea omului?
 • +2 (2 voturi)    
  Nici o infectie in ditamai spitalul ... (Luni, 8 februarie 2021, 17:45)

  mmagic [utilizator]

  Se putea sa corbul sa scoata ochii la corb ?
  Doctorii astia sunt ca o mafie in care greseala unuia este acoperita imediat de restul medicilor.

  Zici ca toti medicii sunt intelesi sa taca ... si sa se acopere.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by