Cum a cumpărat președintele Colegiului Medicilor sediu de 1 milion de euro, o vilă scoasă la licitație cu 584.000 de euro. În sediu lucrează 40 de angajați

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 10 ianuarie 2020, 20:16 Actualitate | Sanatate


Sediul Colegiului Medicilor
Foto: Dan Grigorescu
Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a cumpărat, în anul 2017, o vilă cu etaj și mansardă în apropierea kilometrului 0 al Capitalei, vila fiind, în prezent, sediul Colegiului Medicilor din România. Gheorghe Borcean a confirmat, vineri, pentru HotNews.ro, că prețul de achiziție al vilei a fost de un milion de euro. Medicul brașovean Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Județean din Brașov, îl acuză însă pe președintele Colegiului Medicilor că a achiziționat vila la un preț aproape dublu față de cel la care imobilul era scos la licitație pe internet în aceeași perioadă - 584 de mii de euro.


Info pe scurt:

 • Vilă de 617 metri pătrați în apropiere de kilometrul 0 al Capitalei. Conducerea Colegiului Medicilor a cumpărat, în anul 2017, o vilă de 617 metri pătrați cu parter, etaj și mansardă în apropiere de kilometrul 0 al Capitalei, în zona Piața Rosetti-Universitate, care să servească drept sediu al Colegiului.
 • În sediul Colegiului Medicilor, care are 617 metri pătrați, lucrează 40 de angajați, a explicat președintele CMR pentru HotNews.ro.
 • Vila a costat un milion de euro. Colegiul Medicilor a plătit pentru această vilă un milion de euro, a confirmat vineri președintele Colegiului, Gheorghe Borcean, pentru HotNews.ro.
 • Prețul vilei în anunțurile postate pe internet în perioada achiziției - 584 de mii de euro. Medicul brașovean Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Județean din Brașov, a publicat dovezi care arată că prețul vilei într-un anunț pe internet, în perioada în care ea a fost achizionată de Colegiul Medicilor, era de 584 de mii de euro.
 • Care au fost criteriile care au stat la baza achiziției? Să fie la cel mult 1,5 kilometri de kilometrul 0 al Capitalei, să aibă un spațiu de cel puțin 600 de metri pătrați, să aibă loc de parcare și să fie în apropierea "partenerilor noștri cu care lucrează Colegiul Medicilor - Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate", a explicat președintele Colegiului Medicilor pentru HotNews.ro.
 • Vila devenită acum sediul Colegiului Medicilor se afla, la momentul achiziției, în procedură de executare silită.
 • Gheorghe Borcean: "Acesta a fost prețul la imobiliare la momentul acela". Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a declarat, pentru HotNews.ro, că imobilul a fost construit puțin după 1930 și că "acesta a fost prețul la imobiliare la momentul acela".
 • Membrii Colegiului Medicilor nu sunt consultați în legătură cu cheltuielile pe care le face conducerea. Medicul Dan Grigorescu consideră că astfel de propuneri, precum cea de cumpărare a unui sediu de un milion de euro, ar trebui să treacă pe la fiecare membru al CMR, în condițiile în care bugetul Colegiului este constituit din cotizațiile plătite de medici: "Se ascund în spatele reprezentativității", spune Dan Grigorescu.
 • "Sediul reprezintă o profesie de calitate în societatea românească". Gheorghe Borcean se apără spunând că toți cei 55.000 de membri au reprezentativitate prin Consiliul Național al Colegiului Medicilor, care are câte un reprezentant din fiecare județ: "Aceea este reprezentarea oficială care angajează o cheltuială sau o decizie."
 • Colegiul Medicilor mai deține "un spațiu" și în zona Băneasa, a admis vineri președintele CMR, în declarația dată HotNews.ro.


 • Vilă de un milion de euro la kilometrul 0 pentru 40 de angajați: Sediul reprezintă o profesie de calitate în societatea românească

Conducerea Colegiului Medicilor a cumpărat, în anul 2017, vila de 617 metri pătrați situată pe strada Pictor Romano din sectorul 2 al Capitalei, în zona Piața Rosetti-Universitate. Vila are parter, un etaj și o mansardă amenajată și a costat un milion de euro.

Potrivit anunțurilor postate pe internet în aceeași perioadă în care a fost achiziționată de Colegiul Medicilor, prețul vilei scoase la licitație era de 584 de mii de euro - aproape jumătate. Medicul brașovean Dan Grigorescu a făcut publică dovada în acest sens:


Vila a fost scoasă la licitație pe 22 februarie 2016, la prețul de 3.155.130 lei (echivalentul a aproximativ 703.000 de euro, la cursul valutar de la acea dată).

Imobilul nu s-a vândut, iar pe data de 12 iunie 2017 a avut loc o a doua licitație, la care prețul de pornire era de 2.662.800 lei (echivalentul a aproximativ 584.000 de euro la cursul valutar de la acea dată).

Prima reacție a președintelui Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, în momentul în care l-am sunat pentru a îl întreba cum explică această situație, a fost "Să mă lase în pace! " (despre Dan Grigorescu - n.red.)

Apoi, Gheorghe Borcean a explicat că decizia achiziționării acestei vile a fost luată în forurile reprezentative ale Colegiului Medicilor, iar cumpărarea unui sediu era un pas dorit de câțiva ani. Asta chiar dacă, a admis Gheorghe Borcean în declarația acordată vineri HotNews.ro, Colegiul Medicilor mai deține "un spațiu" și în zona Băneasa.

Gheorghe Borcean a povestit cum sediul Colegiului Medicilor s-a plimbat, în ultimii ani, prin mai multe spații, pe care el le consideră improprii: "Colegiul Medicilor a stat, de când există el, de peste 20 de ani, în mai multe locații absolut improprii. Prima a fost undeva pe strada Visarion, pe lângă Piața Romană, era un spațiu mic, impropriu, într-o casă veche, cu bulină. De acolo am primit în folosință, din partea unei primării de sector, spațiul pe care l-am avut până în primăvara aceasta, etajul unei foste policlinici de cartier, care la parter avea cabinete medicale, iar la etaj era sediul nostru. Undeva pe Bulevardul Timișoara era".

El afirmă că în adunările Colegiului Medicilor s-a votat de ani de zile achiziționarea unui sediu: "Sunt ani de zile de când toate adunările generale, care sunt constituanta Colegiului Medicilor, au votat mai întâi construcția unui spațiu, acum 7-8 ani. Apoi am renunțat la construcție, era complicat să faci un șantier, și am fost îndreptățiți prin votul Adunării Generale a Colegiului Medicilor, întrunirea anuală, constituantă a Colegiului, să achiziționăm un sediu. Banii aceia pentru sediu erau deja în conturile noastre și am luat aprobare ca să cumpărăm."

Președintele Colegiului Medicilor adaugă că "În urmă cu 2 ani și ceva, am avut, prin Consiliul Național, format din reprezentanții fiecărui județ, aceeași decizie, prin vot. Sunt procese verbale, e o decizie care s-a luat prin vot în toate adunările din toate forurile."


Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor

Gheorghe Borcean a explicat, pentru HotNews.ro, și care au fost criteriile care au stat la baza deciziei de a achiziționa această vilă: "Consiliul Național știe, am mers cu un autobuz și am vizitat spații care se pretau la a fi un sediu al Colegiului de la diferite firme imobiliare. Decizia noastră, a Colegiului, care și ea este scrisă în procesele verbale, pe care toată lumea a cunoscut-o, a fost ca locația pe care urma să o achiziționăm să se găsească la cel mult 1,5 kilometri de kilometrul 0 al Capitalei, să aibă un spațiu de cel puțin 600 de metri pătrați, să aibă loc de parcare și să fie în preajma partenerilor noștri cu care lucrează Colegiul Medicilor - să fie în apropierea Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Pentru că aceștia sunt partenerii cu care lucrează Colegiul Medicilor. Bine, vin și doctori, vin și pacienți, vine lume la Colegiul Medicilor."

"Finalmente am găsit acest spațiu, această locație. Prețul a fost de un milion de euro. Colegiul Medicilor are aproximativ 40 de angajați, iar sediul are și o sală de consiliu de peste 100 de metri pătrați", spune Gheorghe Borcean.

În ceea ce privește reprezentativitatea celor care au luat decizia, Gheorghe Borcean spune că CMR are "55.000 de membri care au reprezentativitate prin Consiliul Național, care are câte un reprezentant din fiecare județ. Aceea este reprezentarea oficială care angajează o cheltuială sau o decizie."

Gheorghe Borcean trece peste faptul că unii dintre membrii Colegiului sunt nemulțumiți de această decizie, cu toate că bugetul Colegiului este constituit din cotizațiile plătite de medici: "Așa, și țara noastră are 17 milioane de locuitori și fiecare poate să zică altceva despre asta, dar structural și legal, așa funcționează instituția Colegiului Medicilor", motivează el.Despre cumpărarea vilei de un milion de euro, Gheorghe Borcean mai spune că "Nu am făcut-o eu așa, așa a făcut-o legiuitorul, acum peste 20 de ani, când a înființat prin lege Colegiul Medicilor. Nu ne-am adunat noi în Colegiul Medicilor că am vrut noi așa, ci legiuitorul a spus vă adunați în felul ăsta, vă alegeți în felul ăsta, vă reprezentați în felul ăsta și aveți următoarele sarcini. Lucrurile acestea nu se pot face cum vrea cineva după aceea. Lucrurile nu sunt făcute pe voia mea, ci pe voia delegaților noștri."

Gheorghe Borcean se declară mândru de faptul că această vilă "Va fi sediul care reprezintă o profesie de calitate în societatea românească. Nu este ceva somptuos. Este o vilă cu parter + 1 și o mansardă amenajată, nu e ceva neobișnuit, nu e o clădire precum cea a Federației Române de Fotbal. Imobilul este contruit în 1930 și ceva, al cărui preț acesta a fost la imobiliare la momentul acela. Banii ăștia nu s-au furat, nu s-au dus nicăieri, erau în conturile noastre de câțiva ani."

În ceea ce îl privește pe Dan Grigorescu, Gheorghe Borcean spune că "Domnul doctor care contestă lucrul acesta îl contestă de multă vreme, dar sediul acela rămâne acolo."


 • Dan Grigorescu: O achiziție care nu își avea sensul, iar diferența de la 584 de mii de euro la un milion de euro este de neacceptat

Medicul Dan Grigorescu este șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Județean din Brașov și este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi plasticieni din România. El a reușit să amenajeze, în secția pe care o conduce la Spitalul Județean din Brașov, prima unitate funcțională pentru arși înființată în țară după incendiul din clubul Colectiv, cu un sector pentru mari arși care are două paturi perfect izolate, fiecare în câte un salon dedicat. Dotările din acest sector au fost cumpărate din sponsorizări obținute de medic.

În urmă cu 3 zile, medicul Dan Grigorescu a cerut demisia lui Gheorghe Borcean de la conducerea Colegiului Medicilor după "comunicatul nerușinat" în care acesta din urmă își exprima susținerea pentru Mircea Beuran în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

Medicul Dan Grigorescu

Medicul brașovean atrăgea atunci atenția: "E normal ca o instituție colegială (și, implicit, toți membrii ei!) să fie implicată într-o situație controversată, doar pentru ca președintele ei să-și sprijine oficial un prieten? Nu e! Indiferent cât de nedrepte ar fi niște acuzații, el (Borcean) putea să îl mângâie pe creștet cât de mult dorea pe colegul simpatizat, însă doar în mediu privat."

Între timp, Dan Grigorescu a făcut publice și dovezi care arată că vila care servește drept sediul Colegiului Medicilor, achiziționată cu un milion de euro, apărea la vremea achiziției, într-un anunț pe internet, la aproape jumătate din acest preț - 584 de mii de euro.

Medicul Dan Grigorescu a declarat, vineri, pentru HotNews.ro, că "este o achiziție care nu își avea sensul, chiar dacă Gheorghe Borcean se ascunde în spatele deciziei comune. În al doilea rând, diferența de la 584 de mii de euro la un milion de euro este de neacceptat, atâta timp cât prețul de 584 de mii de euro era pe site în aceeași lună în care el a cumpărat-o."

El îl acuză pe Gheorghe Borcean de faptul că "se ascunde în spatele reprezentativității", în loc ca fiecare propunere să treacă pe la fiecare membru în parte, și se întreabă și dacă "reprezentativitate înseamnă să cumperi o casă boierească de pe care cade tencuiala și pe care să fie foarte scump să o renovezi".

Cu toate că bugetul Colegiului Medicilor se bazează pe cotizațiile plătite de toți cei 55.000 de membri, care plătesc aceste cotizații conform legii (medicii sunt obligați prin lege să fie membri ai Colegiului), Dan Grigorescu spune despre președintele Colegiului că "Nu vrea să dea explicații cu privire la bani niciodată."

În plus, în Colegiul Medicilor există voci care vorbesc despre faptul că nu se știe cine sunt cei 40 de angajați ai Colegiului, ce fac aceștia și ce salarii/indemnizații au. De asemenea, nimeni nu știe ce salariu/indemnizație are președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, cu toate că este plătit direct din cotizațiile membrilor.

Medicul Dan Grigorescu îi adresează public președintelui Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, o serie de întrebări și spune că așteaptă răspunsurile acestuia pe adresa filialei județene din Brașov a Colegiului Medicilor, al cărei membru este.

1. La ce dată a fost achiziționat imobilul?

2. Care a fost prețul cu care s-a adjudecat imobilul?

3. Cum a fost cumpărat de fapt și până la urmă imobilul: prin licitație sau prin negociere directă? Cu proprietarul sau cu executorul?

4. Cine a fost delegat din partea CMR să stabilească prețul final oferit, care a fost limita maximă de sumă stabilită anterior licitației și de către cine?

5. Dacă imobilul a fost cumpărat în urma unei licitații, cine a mai participat în afara CMR?

6. Care era starea fizică a imobilului la momentul cumpărării?

7. După achiziție, câți bani a mai "înghițit" renovarea și/sau recompartimentarea spațiilor?


Citește și:

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

36757 vizualizari

 • +25 (33 voturi)    
  Animal ceausist (Vineri, 10 ianuarie 2020, 20:19)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Un infractor polituc cocotat pe baza de dosar in vf Colegiului Medicilor (Șmenari) din Romania. Calaul s-a mai imbuibat cu cateva sute de mii de euro, ca nu ii mai ajunge mita pe care el si gasa lui de calai o cer. Acest gunoi este complice la miile de oameni care mor anual in cloaca numita spitale in RO:
  • +12 (16 voturi)    
   BORCEAN e un securist. (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 0:39)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   1.000.000 - 584.000 = 416.000 euro bani in buzunar

   a mai dat 100.000 alora care l-au 'ales' sef si totul e bine in republica MAFIA. ce, mor oameni incendiati pe masa de operatie...nu conteaza
  • +6 (8 voturi)    
   DRDP Iași procedeaza la fel (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 10:18)

   robyzs [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Nu este un caz singular, DRDP Iași s-a mutat intr-un sediu unde spatiul se inchiria cu 6 €/mp dar seful DRDP Ovidiu Laicu plateste 15 €/mp din banii statului.

   Va amintiti cand Liviu Dragnea a declarat la TV ca dupa ce a dat-o jos pe Kovesi romanii o vor duce mai bine? se pare ca unii romani chiar o duc mai bine, devalorizeaza banii publici.
   • +4 (6 voturi)    
    l. romana (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 11:42)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

    Nu devalorizeaza, DEVALIZEAZA...
    • 0 (4 voturi)    
     Autocorect (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 13:35)

     robyzs [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

     Ai dreptate, m-a pacalit autocorectul.
 • +21 (31 voturi)    
  Mi se pare normal (Vineri, 10 ianuarie 2020, 20:40)

  Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator]

  Sa nu pregeti o clipa sa le multumesti celor care au tot dreptul sa li se adreseze pacientilor cu apelativul "mai parlitule"... Caci da, pacientul nu are acel milion de euro. Daca l-ar avea, ar fi tratat la Viena...
 • +20 (30 voturi)    
  Teapa. (Vineri, 10 ianuarie 2020, 20:44)

  kiko123 [utilizator]

  M-am lamurit in sfarsit la ce folosesc banii stransi din cotizatia lunara OBLIGATORIE pe care o platesc medicii la Colegiu.
  • -1 (17 voturi)    
   cum te-ai lamurit? (Vineri, 10 ianuarie 2020, 23:32)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui kiko123

   ai idee cum s-a desfasurat licitatia?
   eu am cumparat la licitatie o masina, nici vorba sa o poti cumpara la pretul la care incepe licitatia
   • -3 (13 voturi)    
    licitatia nu trebuia castigata! a inceput la 50% (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 0:41)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    si daca licitatia mergea la 2 milioane de euro pt o casa scoasa la vanzare la 500.000 era bine, nu?

    ca ti-ai cumparat tu dacie logan la licitatie...
 • +23 (27 voturi)    
  Era cumva obligatoriu ca un asemenea individ, (Vineri, 10 ianuarie 2020, 20:44)

  deval [utilizator]

  sa fie si corupt !! De unde ii scoateti mai, cum ii alegeti ? Pe spranceana ? Nu verificati in nici un mod cum se cheltuie cotizatiile voastre ?!! Auzi, organism independent ! Independent de bunul simt, de lege, de orice urma de moralitate ?!
  • +8 (14 voturi)    
   cine sa verifice 'COLEGIUL MEDICILOR (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 0:42)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui deval

   o institutie infiintata de MAFIA PSD in anii 90
 • -11 (29 voturi)    
  pret (Vineri, 10 ianuarie 2020, 20:50)

  gpavel [utilizator]

  pretul din anunt(anunt de licitatie)este de 2.600.000,e pret de deschidere a licitatiei!
  • +7 (15 voturi)    
   :) (Vineri, 10 ianuarie 2020, 21:16)

   Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   Nu le spune. O sa iei multe minusuri.
   Mesajul zilei e asa:
   Sunt niste nenorociti, hoti si imbuibati.
   Nu trebuie sa aiba noima sau sens:
   Un infractor polituc cocotat pe baza de dosar.
   (Bazat pe dosar ar putea fi competenta?)
   gunoaie complice la miile de oameni care mor anual in cloaca numita spitale in RO:)

   Bunul simt si ratiune au disparut de mult.
   Cel mai bun doctor roman pe care il stiu este un ungur care lucreaza in Norvegia. Vroia saracul sa faca ceva in romania, si nu reusea pentru doctorii din ROMANIA sew cearta intre ei. Plangea apropape , hai sa ne intelegem..
   Nu exista intelege intre doctori ...
   Iar asta de la brasov este precum calul lui Toma Alimos: musca din dusmani.
  • +13 (17 voturi)    
   Asa este, (Vineri, 10 ianuarie 2020, 22:14)

   backtothedarkages [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   doar ca in general, la primul termen nu da nimeni banii ceruți, motiv pentru care ulterior se organizeaza o noua licitatie, la care imobilul se scoate la vanzare la 75 % din pretul initial, etc. Aici odertantul a fost mai mult decat generos (parandărătul să traiască !).
   • -2 (12 voturi)    
    de unde stii la ce termen era licitatia? (Vineri, 10 ianuarie 2020, 23:56)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui backtothedarkages

    poate era chiar al treilea
    • +9 (17 voturi)    
     de unde stii ca a fost lcitiatie? (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 0:44)

     Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     voi nu vedeti ca asta e un SECURIST?

     ce licitatii visati? vila s-a dat de catre PA & CO (alt SRL securist care a pus mana - a furat - cladiri de patrimoniu) unuia care a platit 1,000.000 in loc de 500.000

     asta a fost o manareala, ce licitatie :-))))
     • +1 (9 voturi)    
      scrie clar in articol ca era licitatie (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 1:08)

      Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      era executare pa&co :)))
      • +1 (3 voturi)    
       scrie ca era licitatia dar n-a fost (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 16:04)

       Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

       asa fac si eu o licitatie cu tine pt orice si vii doar tu la licitatie si facem afacerea cum ne-am inteles
       • 0 (2 voturi)    
        unde scrie ca n-a fost licitatie? (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 18:09)

        Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

        unde scrie ca a fost singurul ofertant?
        • +2 (2 voturi)    
         unde scrie ca au fost mai multi? (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 21:22)

         Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

         aceste intrebari le-au fost adresate securistilor de la PA & CO (pe astia o sa-i mai vazi ca vand si alte vile, de unde le au ???)

         si nici colegiul medicilor NU a raspuns la aceste intrebari si nu raspunde nici macar la intrebarea ce face cu banii colectati ca o MAFIE de la medici

         de ce platesc medicii o taxa catre aceasta organizatie obscura ?
  • +9 (11 voturi)    
   diferenta (Vineri, 10 ianuarie 2020, 22:49)

   Wheelwright [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   In zilele astea, firmele de insolventa sau bancile cand fac licitatile pentru bunuri nu le fac subevaluat (nu au niciun interes sa faca asta). La aceste licitatii de obicei se achizitioneaza imobilul la pretul cerut sau maxim 10 % peste si de obicei dupa cateva anunturi si incercari de a vinde.
   Nu e prima data cand citim cum statul cumpara imobile la valoare dubla fta de pretul pietei. De ce se face asta? Pentru ca acolo s-a produs o hotie de bani din banul public. In orice tara normala si cel care a vandut si mai ales cel care a pradat banul public ar fi urgent judecat si condamnat.
   • +9 (11 voturi)    
    Ar trebui (Vineri, 10 ianuarie 2020, 23:40)

    Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

    Sa nu fie de Colegiul Medicilor din România are personalitate juridică, patrimoniu și buget proprii. În bugetul propriu sunt cuprinse și contribuțiile colegiilor teritoriale în cotă fixă de 20% din cuantumul cotizațiilor. Patrimoniul poate fi folosit și în activități producătoare de venituri, în condițiile legii.
    i) fixează cotizația care trebuie plătită obligatoriu de către fiecare medic colegiului teritorial;
    m) propune Adunării generale naționale proiectul privind bugetul de venituri și cheltuieli al Colegiului Medicilor din România;

    Veniturile Colegiului Medicilor din România se constituie din:

    a) taxa de înscriere;

    b) cotizațiile lunare ale membrilor;

    c) contravaloarea serviciilor prestate membrilor sau persoanelor fizice și juridice, inclusiv din organizarea de cursuri și alte forme de educație medicală continuă;

    d) donații și sponsorizări de la persoane fizice și juridice;

    e) legate;

    f) drepturi editoriale;

    g) încasări din vânzarea publicațiilor proprii;

    h) fonduri rezultate din manifestările culturale și științifice;

    i) alte surse.
   • -2 (4 voturi)    
    Pretul corect: (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 10:03)

    Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

    https://az-imobiliare.ro/en/blog/locuintele-in-bucuresti-au-printre-cele-mai-bune-randamente-din-europa-la-inchiriere

    400 de metri de curte si 612 metri patrati contruiti in centru?

    1700x612=1.040.400euro
    Asta e pretul.
    Daca gasit in zona ceva la pretul de 900-1000 de euro pe pe metrul contruit lasati un anunt aici :)
 • +8 (14 voturi)    
  Justificare (Vineri, 10 ianuarie 2020, 22:02)

  delavrancea [utilizator]

  Ce rol are acest colegiu, cat reprezinta cotizatia obligatorie, ce se face cu acesti bani si de ce este obligatorie cotizatia?
  Sa stim si noi...
  • +4 (10 voturi)    
   Rolul e sa-si apere criminalii...membrii mafiei (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 0:45)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui delavrancea

   ce rol poate avea o organizatia securista mafiota?
  • 0 (6 voturi)    
   poate ca (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 9:16)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui delavrancea

   vrei sa le stii pe toate? Ce face Ordinul Arhitectilor, cel al inginerilor silvici, etc ? Esti curios ? Exista surse de informatie suficiente ! Cauta.
  • +6 (6 voturi)    
   Cotizatia (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 10:09)

   kiko123 [utilizator] i-a raspuns lui delavrancea

   Cotizatia este de 50 de lei pe luna pentru medici si este obligatorie pentru ca daca nu o platesti nu mai ai dreptul de a profesa .In Ro sunt oficial in jur de 57.000 medici deci se aduna lunar o suma frumusica.Teoretic trebuie sa explice pe ce s-au cheltuit banii(chirii sedii,personal, etc) dar practic pot sa faca ce vor cu ei,exemplul de mai sus este relevant.
   • +1 (3 voturi)    
    MAFIA nu da niciodata socoteala (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 16:06)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui kiko123

    nu veti vedea vreodata ordinul SECURISTILOR sa dea socoteala cuiva.

    sunt legi facute de PSD, pana nu se schimba asa va fi
 • +6 (14 voturi)    
  astia fac milioane (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 0:13)

  nicolex [utilizator]

  Pacientii mor in spitale.
  • -4 (6 voturi)    
   cine vrea vila gratis... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 7:42)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui nicolex

   vila gratis in bucuresti langa piatra cracanata ( kiseleff ) o dau cu drag la un usr-ist !
 • +3 (9 voturi)    
  Google rezolva dilema (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 3:26)

  Timbuku [utilizator]

  Daca cautam pe Google descoperim ca:

  Pe 22 Feb 2016 imobilul a fost scos la licitatia la pretul de 3.155.130 lei (703.000 EUR la cursul din Feb 2016).

  http://www.executarebucuresti.ro/event/teren-si-constructie-situat-in-str-pictor-romano-alexandru-bucuresti-sector-2/

  Nu s-a vandut asa ca pe 12 Iunie 2017 a mai avut loc o licitatie unde pretul de pornire a fost de 2.662.800 lei (582.000 EUR la cursul din Iunie 2017).

  http://www.executarebucuresti.ro/event/teren-si-constructie-in-bucuresti-str-pictor-romano-nr-14-sector-2/

  Executorul poate sa ne spuna cu cit s-a vandut, dar sigur 1 milion este prea mult, 582.000 este probabil mai aproape de realitate.
  • -5 (5 voturi)    
   vand vila... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 7:41)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui Timbuku

   vand vila 1000m2 langa piatra cracanata , pe kiseleff 24 ! pretz 0,25 lei noi !
 • +2 (6 voturi)    
  un parazit importat din ceusism (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 7:21)

  HorneaIonel1 [anonim]

  După comentariul făcut aseară de CTP in emisiunea de la Digi24, „Cu mintea limpede”, am acum imaginea lară a cine este acest președinte al Colegiului medicilor din România: un produs al ceaușismului, pus in frunte ca să protejeze continuarea metodelor comuniste de lucru in branșă, dar mai ales imaginea de zei a chirurgilor și nu numai. De aceea el se comportă așa cum a învățat la școala ceaușistă, demonstrând că mentalitatea se schimbă greu nu numai la pătura de jos a societății românești, obișnuită să primească „totul de la bec”, dar și la clasa celor ce se numesc „băieți citiți”, obișnuită ca pentru ei să nu existe legi, morală și respect. Caracteristica o regăsim in tot spectru politic, în lumea justiției și a poliției, în lumea serviciilor secrete, dar și în cea a profesorașilor de țară.
  Și când „colegii lui de generație” (ceaușistă, of course) rup totul in cale („pe copite iau în fugă fața negrului pământ”): cumpără pe banii statului și cu comisioane frumușele case, aparatură, consumabile de sute de milioane de euro; fac ca legile să nu existe, deși sunt criminali in unele situații (ca in cea de acum, aflată pe rol) și toată gama de matrapazlâcuri specifice „julitorilor ceaușiști”, care s-au așezat, după 90, in fruntea bucatelor si au chelit, la propriu, economia românească,așa cum poporul și-o crease in anii comunismului. Poporul, băi hoțule, nu tu care ai dat 500 de mii de euro in plus, ca să-ți iasă și ție de-o „bicicletă electrică”. NU, cu acest exemplu, se completează lista argumentelor in favoarea afirmației ÎN ROMÂNIA S-A STINS LAMPA și de acum, cât la putere se află jigodiile comunismului, noi ne vom scufunda. Lozinca d bază: ne-au jupuit americanii și europenii, de parcă ăștia au furat de la ei și au adus banii la noi in fondurile de investiții și nu aceste târâturi, gen domn' președinte colegiu medicilor. Dacă nu vine un stăpân străin să ne pună la treabă, ciclu ROMÂNIA MODERNĂ se va încheia in 2040 (2050), cel târziu. Și gata!
 • -7 (9 voturi)    
  da (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 9:11)

  codrean [utilizator]

  A fost o decizie corecta a Colegiului; institutia - reprezentand o profesiune de elita in orice tara din lume - avea nevoie de un astfel de sediu. Plata s-a facut din banii proprii, reprezentand o parte din cotizatia pe care Corpul Medical din Romania, zeci de mii de membri cotizanti, au platit-o vreme de mai bine de doua decenii. In fiecare judet Colegiul are sedii bune, functionale; era normal ca si sediul din Capitala, loc vizitat adesea de delegatii straine de acelasi nivel, sa corespunda - ca pozitie, suprafata, functionalitate si arhitectura - functiei asumate.
  Nu stiu cine e medicul brasovean Dr.Grigorescu. Nu am cum sa stiu daca afirmatiile care i se atribuie sunt exacte, il reprezinta. Oricum, problemele breslei nu se discuta in spatiul public, in piata, ci in forurile statutare. Si o decizie adoptata corect, legal, nu trebuie contestata doar pentru ca ... nu ne place !?
 • -1 (9 voturi)    
  Daca nu dadea acel comunicat, in care il (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 9:46)

  xrogo [utilizator]

  apara pe Beuran, sigur nimeni nu sapa si nu-i gasea asemenea tampenii, vedeti ce inseamna sa te pui impotriva sistemului?
 • +1 (3 voturi)    
  pret, costuri si angajati (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 10:39)

  ananstef [utilizator]

  pentru aceasta suprafata utila, teren si pozitie, pretul de 1700 E/mp nu este mare, in cazul in care nu au trebuit mari reparatii si amenajari.
  eu ma intreb ce fac cei 40 de angajati si cata cosangvinizare exista in organizatie (vorba cuiva): nepoti, veri, fini, etc.
  • +1 (3 voturi)    
   asta (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 11:05)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui ananstef

   se cheama prezumtie de vinovatie ! Mod de gandire ?
   Ce-am ajuns ...!?
 • +3 (3 voturi)    
  Romanul a dorit (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 23:59)

  Observatory [utilizator]

  din todeauna ca cel
  Inteligent sa fie sărac și cel prost ca noaptea bogat
  Ex
  Ceashka și DraqNea !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by