Primarul comunei Vornicei din județul Botoșani a murit în 4 iulie pe scările unității medicale din Săveni, secție a Spitalului Județean Botoșani. La o lună distanță, Direcția de Sănătate Publică anunță "măsuri": o amendă de 5.000 de lei pentru spital.

Spitalul Orasenesc din SaveniFoto: Google Street View

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru "deficienţele" de la Secţia exterioară din Săveni, a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.

Amenda a fost aplicată "pentru nerespectarea reglementărilor legale în vigoare privind munca în schimburi, a timpului de muncă, a regimului pauzelor, luând în considerare existenţa unor factori de risc în mediul de muncă şi capacitatea de adaptare a salariaţilor".

DSP mai anunță "un set de măsuri", dând termen pentru implementarea acestora.

Unitatea medicală din Săveni este secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

În 4 iulie, primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a ajuns acolo după ce i s-a făcut rău. Pentru că în spital nu se afla niciun medic, primarul a fost consultat de o asistentă, după care a fost lăsat să plece. La scurt timp, primarul s-a prăbuşit pe treptele spitalului, suferind un stop cardio-respirator.