Viitorul Ucrainei depinde de rezultatul bătăliilor din est, inclusiv în și în jurul Bahmut, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Moscova și Kievul afirmând că luptele sunt brutale în micul oraș, în timp ce Rusia își intensifică campania de iarnă pentru a-l captura. Orașul minier Bahmut a devenit centrul invaziei Rusiei, lupta de luni de zile pentru el devenind cea mai sângeroasă bătălie de infanterie din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Razboi in UcrainaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

07:43Noul articol LIVE, cu evenimentele de miercuri, este aici

SINTEZA ZILEI

 • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a demis marți trei guvernatori regionali, inclusiv pe șeful regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, relatează Reuters.
 • Incident în Marea Neagră: Un avion rusesc a provocat prăbușirea unei drone americane MQ-9 Reaper
 • Ministerul rus al Apărării a declarat marți că avioanele sale de luptă nu au intrat în contact cu drona americană MQ-9 Reaper care s-a prăbușit în Marea Neagră, susținând în schimb că drona s-a prăbușit din cauza „manevrelor bruște”, relatează Reuters.
 • Reprezentanții Pentagonului spun că interceptarea dronei s-a făcut în cel mai neprofesionist mod cu putință punând în pericol chiar securitatea pilotului rus și provocând „cel mai probabil” avarii avionului. Rușii nu ar fi recuperat drona.
 • Moscova consideră că incidentul care a implicat un avion de luptă rusesc Su-27 și o dronă militară americană deasupra Mării Negre este o provocare, a declarat marți Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, relatează Reuters.
 • Comandamentul militar superior al Ucrainei este în unanimitate în favoarea apărării sectorului din estul Ucrainei, inclusiv a orașului asediat Bahmut, și a producerii de pierderi maxime inamicului, a declarat marți președintele Voldoimir Zelenski, relatează Reuters.
 • Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare a 95 de vehicule tactice ușoare (JLTV) și echipamente aferente României, a anunțat, marți, Pentagonul. România a cerut anterior 35 de JLTV-uri, ceea ce a adus întregul potențial de vânzare la 129 de JLTV-uri, în valoare de până la 104 milioane de dolari, scrie Reuters.
 • Președintele rus Vladimir Putin a declarat că reacția Germaniei la exploziile de la gazoductele Nord Stream a arătat că țara a rămas „ocupată” și incapabilă să acționeze independent la zeci de ani de la capitularea sa la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.
 • Soldații ucraineni aproape și-au încheiat antrenamentul pe tancurile Leopard 2 în Munster, Germania, iar aceștia spun că a conduce aceste vehicule de luptă „e ca și cum ai conduce un Mercedes”, relatează CNN.
 • Polonia ar putea oferi Ucrainei avioane de luptă MiG-29 în următoarele patru sau șase săptămâni, a declarat marți premierul Mateusz Morawiecki, sugerând că aliații Kievului se apropie de un acord cu privire la următorul pas în sprijinul lor militar pentru țara invadată de Rusia în februarie 2022, relatează Reuters.
 • Ucraina a pus sub acuzare doi soldați ruși care au agresat sexual o fetiță de patru ani și i-au violat în grup mama, sub amenințarea armei și sub privirile soțului femeii, scrie Reuters.

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, ziua 384, LIVETEXT:

01:45Zelenski a dezvăluit că a vorbit la telefon şi cu magnatul media Rupert Murdoch, CEO Fox Corporation şi copreşedinte al News Corp, „una dintre cele mai importante organizaţii media din Statele Unite”.

Discuţia a fost prilejuită de comemorarea unui an de când conflictul din Ucraina a făcut primele victime printre jurnalişti. „În urmă cu un an, chiar în această zi, un grup de jurnalişti care lucrau pentru Fox a fost atacat de armata rusă în regiunea Kiev, la Horenka. Pierre Zakrzewski şi Oleksandra Kuvshynova au fost ucişi, iar Benjamin Hall a fost grav rănit”, a reamintit Zelenski.

00:58 Olanda s-a angajat să livreze Ucrainei două nave de „vânătoare de mine” din clasa Alkmaar, în urma vizitei de două zile a ministrului olandez al apărării, Kajsa Ollongren, în Ucraina, a declarat ministrul apărării Oleksii Reznikov.

Potrivit lui Renizkov, transferul navelor este planificat să se realizeze până în 2025, iar marinarii ucraineni vor începe antrenamentul "în viitorul apropiat", scrie Kyiv Independent.

00:23Comandamentul militar superior al Ucrainei este în unanimitate în favoarea apărării sectorului din estul Ucrainei, inclusiv a orașului asediat Bahmut, și a producerii de pierderi maxime inamicului, a declarat marți președintele Voldoimir Zelenski, relatează Reuters.

„Accentul principal a fost pe... Bahmut”, a spus Zelenski în discursul său video nocturn. „A existat o poziție clară a întregului comandament: Întăriți acest sector și distrugeți la maximum ocupanții”.

Zelenski a demis trei guvernatori regionali

23:56Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a demis marți trei guvernatori regionali, inclusiv pe șeful regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, relatează Reuters.

23:53Moscova consideră că incidentul care a implicat un avion de luptă rusesc Su-27 și o dronă militară americană deasupra Mării Negre este o provocare, a declarat marți Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, relatează Reuters.

„Considerăm acest incident ca pe o provocare”, a spus Antonov după ce a fost convocat de Departamentul de Stat al SUA.

Washington a spus că avionul de luptă a doborât drona americană. Rusia a negat asta.

23:46Muniții cu fosfor alb au fost trase marți de pe poziții rusești asupra unei zone nelocuite de lângă orașul Chasiv Yar, susține AFP.

23:06 SBU a reținut un suspect rus care complota să asasineze oficiali ucraineni / 150 de mii de dolari de omor

O persoană a fost găsită vinovată pentru complotul de asasinare a șefului serviciilor de informații Kirilo Budanov, a ministrului apărării Oleksii Reznikov și a unui activist ucrainean popular, a anunțat Serviciul de Securitate al Ucrainei, citat de Kyiv Independent.

România cumpără vehicule tactice JLTV de la Oshkosh Defense

22:56Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoly Antonov, a sosit marți la Departamentul de Stat din Washington, după ce a fost convocat în urma incidentului care a dus la doborârea unei drone americane Reaper deasupra Mării Negre, relatează CNN.

22:44Președintele rus Vladimir Putin a declarat că reacția Germaniei la exploziile de la gazoductele Nord Stream a arătat că țara a rămas „ocupată” și incapabilă să acționeze independent la zeci de ani de la capitularea sa la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.

22:10Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare a 95 de vehicule tactice ușoare (JLTV) și echipamente aferente României, a anunțat, marți, Pentagonul. România a cerut anterior 35 de JLTV-uri, ceea ce a adus întregul potențial de vânzare la 129 de JLTV-uri, în valoare de până la 104 milioane de dolari, scrie Reuters.

21:55Armata rusă își intensifică eforturile de mobilizare în Crimeea ocupată

Forțele de ocupație rusești își intensifică eforturile de mobilizare în întreaga peninsulă Crimeea, a anunțat Centrul Național de Rezistență din Ucraina. Peninsula Crimeea se află sub ocupație rusă din 2014, în urma unui referendum fals organizat de Rusia pentru anexarea teritoriulu, potrivit Kyiv Independent.

21:11Un membru al consiliului regional pro-rus din Zaporojie spune că o explozie a avut loc în orașul Melitopol ocupat de ruși, iar cel puțin trei persoane au fost rănite, relatează CNN.

Vladimir Rogov, membru al consiliului administrației militaro-civile din regiunea pro-rusă din Zaporijie, a declarat că cei răniți sunt un bărbat, o femeie și un copil.

Explozia a fost produsă de un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit lui Rogov, și s-a întâmplat în apropierea unei piețe.

21:05Pentagonul, despre prăbușirea unei drone MQ-9 Reaper: A fost o interceptare total neprofesionistă / Rușii nu au recuperat drona

Reprezentanții Pentagonului spun că interceptarea dronei s-a făcut în cel mai neprofesionist mod cu putință punând în pericol chiar securitatea pilotului rus și provocând „cel mai probabil” avarii avionului.

Un avion rusesc a provocat prăbușirea unei drone americane MQ-9 Reaper / Rusia neagă

21:00Ministerul rus al Apărării a declarat marți că avioanele sale de luptă nu au intrat în contact cu drona americană MQ-9 Reaper care s-a prăbușit în Marea Neagră, susținând în schimb că drona s-a prăbușit din cauza „manevrelor bruște”, relatează Reuters.

19:40Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că exploziile de anul trecut asupra gazoductelor Nord Stream au fost efectuate la „nivel de stat”, spunând că este o „prostie totală” ideea ca un grup autonom pro-Ucrainea să fie responsabil pentru acestea, relatează Reuters.

19:15BREAKING NEWS! Incident în Marea Neagră: Un avion rusesc a provocat prăbușirea unei drone americane MQ-9 Reaper

Comunicatul Forțele Aeriene americane:

 • „La aproximativ 7:03 AM, una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea MQ-9, determinându-l pe comandamentul american să ia decizia prăbușirii dronei MQ-9 în apele internaționale.
 • De câteva ori înainte de coliziune, avioanele Suhoi Su-27 au aruncat combustibil asupra dronei și au zburat în fața ei, într-o manieră nesăbuită și neprofesionistă.
 • Acest incident demonstrează și o lipsă de competență, pe lângă neprofesionalism”.

„Aeronava noastră MQ-9 desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la prăbușirea și pierderea completă a dronei MQ-9”, a declarat generalul James Hecker, comandantul U.S. Air Forces Europe.

18:45Soldații ucraineni aproape și-au încheiat antrenamentul pe tancurile Leopard 2 în Munster, Germania, iar aceștia spun că a conduce aceste vehicule de luptă „e ca și cum ai conduce un Mercedes”, relatează CNN.

18:06Polonia ar putea oferi Ucrainei avioane de luptă MiG-29 în următoarele patru sau șase săptămâni, a declarat marți premierul Mateusz Morawiecki, sugerând că aliații Kievului se apropie de un acord cu privire la următorul pas în sprijinul lor militar pentru țara invadată de Rusia în februarie 2022, relatează Reuters.

18:05Ucraina a pus sub acuzare doi soldați ruși care au agresat sexual o fetiță de patru ani și i-au violat în grup mama, sub amenințarea armei și sub privirile soțului femeii, scrie Reuters. Acestea nu sunt singurele infracțiuni sexuale comise de soldații ruși din Brigada 15 Motorizată de Infanterie în martie 2022, primele zile ale războiului, în Brovari, o suburbie a Kievului, spun procurorii ucraineni.

Armata ucraineană spune că rușii au început să se retragă din Herson

17:59Oficialii instalaţi de Moscova în regiunea Herson din sudul Ucrainei se pregătesc să părăsească teritoriile pe care încă le ocupă, în ceea ce pare a fi un început de retragere, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operativ Sud al forţelor de apărare ucrainene, Natalia Humenik.

17:27 Concernul de stat ucrainean Ukroboronprom a anunțat marți că a lansat producția de obuze de 125 mm pentru tancurile sale într-o țară membră a NATO.

17:04 Muzeul Metropolitan de Artă din New York a reclasificat unele dintre picturile sale. Doi artiști, cândva etichetați drept ruși, sunt acum clasificați drept ucraineni, iar o pictură a impresionistului francez Edgar Degas a fost redenumită din „Dansatoare rusă” în „Dansatoare în rochie ucraineană”, relatează CNN.

16:55Președintele rus Vladimir Putin li s-a adresat marți angajaților unei fabrici de aviație din Rusia, spunând că în Ucraina „este în joc însăși existența statului rus”, conform Reuters.

16:14 Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat marți că 32 de țări s-au alăturat unei coaliții care sprijină crearea unui tribunal special împotriva Rusiei pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, relatează Guardian.

"Încă două țări s-au alăturat Coaliției pentru înființarea unui Tribunal Special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. 32 de state lucrează acum împreună pentru a trage la răspundere conducerea politică și militară a Rusiei. Putin și asociații săi vor fi judecați", a scris el pe Twitter.

Ucraina, UE și Țările de Jos au susținut public ideea unui tribunal special. Rusia a negat acuzațiile de crime de război, inclusiv vizarea deliberată a civililor ucraineni.

Rusia susține că „Statele Unite şi sateliţii săi încearcă să creeze focare de tensiune în Republica Moldova şi Georgia”

15:41Autoritățile instalate de Rusia în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei au declarat marți că intenționează să lanseze în această primăvară un mecanism de export de cereale prin portul Berdiansk de la Marea Azov, relatează agenția de presă TASS, preluată de Reuters.

15:34 ​Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a salutat marţi pe participanţii la primul congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor, care se desfăşoară la Moscova și la care ministrul de Externe Serghei Lavrov a făcut noi afirmații halucinante.

15:30O firmă cu sediul în satul Scopoşeni din comuna Gorban, județul Iași, a făcut afaceri cu niște companii controlate de Aleksei Mordashov, preşedintele celei mai mari companii siderurgice şi miniere din Rusia, care are o avere estimată la 20.8 miliarde de dolari și se află pe lista de sancțiuni UE, scrie Ziarul de Iași. Societatea românească de transport a fost amendată de ANAF cu 30.000 de lei, măsură contestată în instanță.

13:50Statele Unite şi sateliţii săi încearcă să creeze focare de tensiune în Republica Moldova şi Georgia, pentru o confruntare geopolitică cu Rusia, a declarat marţi Aleksandr Gruşko, adjunct al ministrului de externe al Rusiei, relatează TASS.

13:42Kremlinul a declarat marți că a fost de acord să extindă înțelegerea care permite Ucrainei să își exporte cerealele în semn de „bunăvoință” față de Kiev, acuzând că o parte a acordului încă nu satisface Rusia.

13:16Rachetele lansate de ruși în ultimele zile în sudul și nordul Ucrainei au ca scop detectarea sistemelor de apărare antiaeriană, a declarat Vitali Kim, șeful administrației militare regionale Nikoalev, scrie ZN.ua.

Deputații ruși au adoptat un proiect de lege dedicat lui Prigojin

13:00 Deputații ruși au adoptat marți proiectul de lege care introduce răspunderea penală pentru „discreditarea” tuturor participanților la „operațiunea militară specială”, inclusiv a voluntarilor, o lege redactată cu dedicație pentru șeful grupării paramilitare, Evgheni Prigojin.

12:32Kremlinul a anunţat marţi că Rusia nu recunoaşte jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale de la Haga (CPI), comentariul său venind la o zi după apariția unor informații potrivit cărora instanța urmează să deschidă un proces împotriva mai multor cetățeni ruși implicați în războiul din Ucraina.

12:28Rusia a recurs la recrutarea femeilor din închisori pentru a compensa pierderile grele ale trupelor de pe front, potrivit oficialilor ucraineni și a unui organism independent de supraveghere a închisorilor rusești, relatează publicația independentă The Moscow Times. Vladimir Putin le-a transmis rusoaicelor cu ocazia zilei de 8 martie că nu le va trimite soții și fiii la război.

11:29 FOTO Mercenarii Wagner s-au pozat fix în același loc ca Zelenski când a vizitat trupele ucrainene în Bahmut

11:25Ministrul sârb al economiei Rade Basta a creat luni agitaţie pe scena politică din Serbia cu o propunere ca Belgradul să impună sancţiuni împotriva Rusiei, prima astfel de declaraţie a unui oficial guvernamental sârb în favoarea sancţiunilor şi o îndepărtare de la poziţia oficială a Serbiei.

10:51 Nu mai puțin de 41,4% dintre respondenții ucraineni cred că Ungaria ar putea emite pretenții teritoriale împotriva Ucrainei, potrivit unui sondaj exclusiv realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în luna februarie.

Un soldat rus a stat pitit în clădiri abandonate din Harkov timp de jumătate de an

10:08Un militar rus în vârstă de 42 de ani s-a ascuns timp de șase luni în clădirile abandonate din regiunea Harkov, eliberată de trupele Kievului în luna septembrie, transmite The Guardian. Soldatul a fost arestat de poliția regională care patrula în zona Kupiansk.

09:50 6.542 de cetăţeni ucraineni au intrat luni în România prin punctele de la graniță, anunță Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

09:33Rusia a pierdut 160.540 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei, susține marți Statul Major General al forțelor armate ucrainene. În ultimele 24 de ore, 740 de militari ruși au murit pe front.

09:03Moscova nu a fost informată cu privire la progresul anchetei privind exploziile de anul trecut de la gazoductule Nord Stream și a predat Națiunilor Unite un raport care să dovedească acest lucru, a declarat marți un diplomat de rang înalt, informează Reuters.

08:37Anul trecut, când președintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina, în Rusia nu s-a înregistrat nicio evadare reușită din centrele de detenție preventivă și din coloniile corecționale, notează Meduza.

Cine sunt rebelii ruși care luptă alături de Ucraina

08:10Oponenți ai lui Vladimir Putin, de la stânga sau din extrema dreaptă a eșichierului politic, s-au alăturat forțelor de la Kiev. Încep să capete o structură, sub egida lui Ilia Ponomarev, fost deputat, potrivit Le Monde, citat de Rador.

08:00Anecdotă cu iz penal. Un bărbat din regiunea Riazan din centrul Rusiei s-a ales cu dosar penal pentru „discreditarea” armatei din cauza unei glume despre retragerea trupelor Moscovei din Herson, relatează publicația independentă rusă Meduza.

07:35 Un tribunal ucrainean a condamnat la 15 ani de închisoare un bărbat acuzat că este agent rus, a anunțat Serviciul de Securitate al Ucrainei, scrie The Kyiv Independent.

Bărbatul este un fost prorector al uneia dintre instituțiile de învățământ medical superior din Kiev. În 2020, el s-a mutat în Crimeea, unde a fost recrutat de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, potrivit SBU.

Cu o lună înainte de începerea invaziei, în februarie 2022, el s-a întors la Kiev pentru a-și îndeplini misiunile, a precizat SBU. Agentul culegea informații despre soldații ucraineni care urmau un tratament în spitalele din regiunea Kievului, potrivit SBU.

Ca recompensă pentru informațiile sale, FSB a promis că îl va numi ministru adjunct al sănătății în administrația din Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, a adăugat SBU.

01:12 Zelenski: Vom face tot posibilul şi imposibilul pentru a ne întări războinicii

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, luni seară, în discursul adresat naţiunii, că oficialităţile ucrainene vor face "tot posibilul şi imposibilul" pentru a oferi sprijin războinicilor care se află pe linia frontului

00:53Care sunt țările care exportă cele mai multe arme?

În ultimii patruzeci de ani, Rusia a fost de departe al doilea cel mai mare exportator de arme, după Statele Unite, însă cota sa de piață globală a scăzut la 16%. Urmează Franța cu un procent de 11%, în creștere de-a lungul anilor, potrivit Euronews.

00:33Svetlana Timofeeva, bloggerița rusă acuzată de spionaj de Tirana, cere azil în Albania pentru a scăpa de extrădare

Svetlana Timofeeva, care se prezintă ca bloggeriță rusă și a fost arestată în luna august anul trecut în Albania sub acuzația de spionaj a cerut azil în încercarea de a scăpa de extrădare, motivând că se teme de persecuție la Moscova, a declarat avocatul ei luni, relatează Reuters.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

 • Președintele Chinei, Xi Jinping, plănuiește să viziteze Rusia chiar săptămâna viitoare, potrivit unor surse citate de Reuters.
 • SUA l-au încurajat pe președintele chinez Xi Jinping să vorbească direct cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat Casa Albă luni, după ce Wall Street Journal a scris pe surse că liderul chinez ar urma să aibă o convorbire cu Zelenski pentru prima oară de la începutul războiului, relatează CNN.
 • Curtea penală internațională intenționează să deschidă două cazuri de crime de război legate de invazia rusă în Ucraina și va solicita mandate de arestare pentru mai multe persoane. Acestea sunt primele acuzații internaționale care vor fi aduse de la începutul conflictului.
 • Moscova a fost de acord să reînnoiască acordul care permite exportul în siguranță de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, dar numai pentru o perioadă de 60 de zile, a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Verșinin.
 • Grupul partizan Atesh susține că l-a ucis luni, imediat după miezul nopții, pe șeful adjunct al administrației militare din Nova Kakhovka pentru că a colaborat cu ocupația rusă. Grupul susține că a detonat o bombă în timp ce acesta se apropia de mașina sa în fața unei cafenele și că niciun civil nu a fost rănit. Afirmațiile nu au putut fi verificate.
 • Zelenski a declarat că guvernul său va cheltui anul acesta 13,5 miliarde de dolari pentru apărare, inclusiv salarii militare și drone.
 • Un important deputat rus a introdus luni în parlament un proiect de lege care prevede creșterea vârstei de recrutare la 21-30 de ani de la 18-27 de ani, cât este în prezent, până în 2026, potrivit Reuters.
 • ​Kremlinul susține că obiectivele pe care le-a trasat înainte de invadarea Ucrainei mai pot fi atinse acum doar prin mijloace militare.
 • Agenția de știri rusă de stat Tass relatează că autoritățile instalate de Rusia în regiunile ocupate din Donețk susțin că aproape 4.500 de persoane au murit în urma bombardamentelor efectuate de forțele armate ucrainene începând cu 17 februarie 2022.
 • Consiliul Uniunii Europene a anunțat luni că a prelungit cu încă șase luni sancțiunile impuse Rusiei din cauza invadării Ucrainei, relatează CNN.
 • Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, luni seară, în discursul adresat naţiunii, că oficialităţile ucrainene vor face „tot posibilul şi imposibilul" pentru a oferi sprijin războinicilor care se află pe linia frontului.
 • Patriarhia Moscovei refuză să elibereze spațiile de la Lavra Pecerska. Conducătorul afiliat la Rusia al mănăstirii ortodoxe Lavra Pecerska din Kiev, a declarat luni că el și alți călugări ai mănăstirii nu au intenția de a părăsi incinta mănăstirii, potrivit Kyiv Indpeendent.
 • Zeci de miliarde de dolari cheltuite pe dezinformare” de Rusia și China: Oficiali ai SUA vin în Europa de Est pentru a ajuta la combaterea propagandei ruse. Rusia și China s-au aliniat „în mod „clar” pe tema propagandei și dezinformării cu privire la războiul din Ucraina, iar Statele Unite și Occidentul nu au investit suficient de-a lungul anilor în contracararea acestor dezinformări, a declarat luni un înalt oficial al Departamentului de Stat, citat de CNN.
 • PIB-ul Ucrainei a scăzut cu 31,4% în trimestrul al patrulea al anului 2022, față de o scădere de 30,8% în trimestrul al treilea, potrivit Serviciului de Stat de Statistică.
 • Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat luni că este deschisă la discuții privind posibilitatea de a dona Ucrainei avioane de luptă F-18, care vor fi înlocuite în curând cu mai modernele F-35, potrivit AFP.
 • Guvernul italian a declarat luni că grupul de mercenari Wagner se află în spatele creșterii numărului de ambarcațiuni cu migranți care încearcă să traverseze Marea Mediterană, ca parte a strategiei Moscovei de a riposta împotriva țărilor care susțin Ucraina, relatează Reuters.
 • Primarul orașului Melitopol , ocupat de Moscova, a declarat că Wagner a încercat fără succes să recruteze din rândul populației orașului, în ciuda eforturilor sporite, relatează CNN.

-----------------

Evenimentele de luni au fost LIVE aici pe HotNews.ro