Rachetele lansate de ruși în ultimele zile în sudul și nordul Ucrainei au ca scop detectarea sistemelor de apărare antiaeriană, a declarat Vitali Kim, șeful administrației militare regionale Nikoalev, scrie ZN.ua.

Soldați ruși din estul regiunii ocupate HersonFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

„Aceste rachete, care sunt adesea lansate din aer dinspre nord și sud, sunt cel mai probabil rachete antiradar. Ele caută apărarea noastră aeriană, dar vor găsi doar ceea ce mănâncă fără sare", a scris Kim pe canalul său de Telegram.

Marți dimineață a fost anunțată o alertă aeriană în mai multe regiuni din Ucraina.

Ulterior, canalele de monitorizare au raportat posibile lansări de ținte false de către avioane rusești în sudul și nordul țării.

Mai multe rachete ar fi fost interceptate în Odesa.

Comandamentul Operațional "Sud" al Forțelor Armate ale Ucrainei avertizează asupra unui risc ridicat de un nou atac cu rachete, deoarece Rusia a desfășurat în Marea Neagră două nave purtătoare de rachete cu o salvă totală de până la 16 Kalibr.

Cu toate acestea, experții spun că rușii au ajuns la fundul sacului în ceea ce priveste rachetele și de aceea frecvența atacurilor lor a scăzut, iar acum sapă adânc în stocurile mai vechi.

Urmărește ultimele evoluții din a 384-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.