Ucrainenii au distrus aproximativ 30 de obiective cu ajutorul sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS în două săptămâni, scrie Unian.net.

HotNews.roFoto: Hotnews

Publicația Defense Express subliniază că 11 noi lovituri au fost înregistrate doar în direcția Donețk în ultima zi, deși unele dintre ele, spun jurnaliștii, nu țin de consecințele lansărilor de sisteme americane.

Potrivit Ukraine Battle Map, ucrainenii au lovit ținte rusești în Mariupol, Alcevsk, Șahtarsk, Kirovske, Harțîzk, Torez, Zuhres, Prîdorojnie, Ilovaisk, Kalina Mine și cartieul Leninskyi din orașul Donețk.

Artileriștii Forțelor Armate ale Ucrainei, datorită primirii a nouă sisteme de rachete HIMARS de înaltă precizie, lovesc metodic și absolut pragmatic ținte inamice din spatele liniei frontului, la care nu ajunseseră până acum, notează Unian.net.

Astfel, atacurile au țintit depozite, garaje, barăci ale rușilor.

Potrivit lui Arestovich, în Ucraina, în mai puțin de două săptămâni, Himars a distrus aproximativ 20 de unități ale rușilor. Distrugerea unor astfel de depozite este extrem de dureroasă pentru trupele ruse și creează o problemă uriașă pentru acumularea de rezerve materiale.

De altfel, presa germană a scris că Lansatoarele de rachete americane fac ravagii în rândul trupelor lui Vladimir Putin.

Statele Unite au anunțat vineri un nou ajutor militar pentru Ucraina, inclusiv alte 4 sisteme HIMARS care vor îmbunătăți capacitatea Ucrainei de a viza depozitele de arme și lanțul de aprovizionare al armatei ruse.

Armata ucraineană va avea în total 12 sisteme HIMARS în total.

HIMARS este un sistem de rachete cu lansare multiplă dezvoltat pentru armata americană în anii 1970. Acesta transportă o capsulă preîncărcată cu șase rachete ghidate de 227 mm sau o capsulă încărcată cu o rachetă tactică.