Marți, în cea de a șasea zi a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, au avut loc noi bombardamente asupra principalelor orașe, Kiev, Harkiv, dar și Jîtomir. La Kiev, a fost lovit turnul de televiziune, iar 5 oameni au murit. Mai multe persoane au decedat și la Jîtomir, după ce o rachetă de crozieră rusă care ar fi fost lansată din Belarus a lovit mai multe case. Forțele ruse au pătruns în Herson, oraș din sudul Ucrainei. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, spune că forțele aeriene ucrainene vizează coloanele rusești, dar Rusia domină cerul.

Razboiul din Ucraina - ziua a saseaFoto: Colaj foto

Cele mai importante evenimente de marți din Ucraina au fost LIVE-TEXT pe HotNews.ro

06:42Rămâi pe HotNews.ro pentru continuarea relatării din Ucraina. Am deschis un nou articol LIVE-TEXT aici.

05:22Biden anunţă că SUA vor debloca 30 de milioane de barili de petrol

05:08Biden anunță interzicerea aeronavelor rusești în spațiul aerian american

04:55Guvernul federal austriac va furniza Ucrainei combustibil, căști, veste antiglonț și ajutor umanitar, spune ambasadorul Ucrainei în Austria

04:42Cum a calculat greșit Vladimir Putin costul economic al invadării Ucrainei (The New Yorker)

04:18Desant rus la Harkiv / Orașul Trostianets a fost ocupat de soldații ruși

Numeroase companii și-au anunțat stoparea sau suspendarea activității în Rusia

03:50Compania Ford a anunțat marți seară că își suspendă operațiunile din Rusia ca urmare a invaziei Ucrainei

03:40Boeing anunță suspendarea sprijinului operațional pentru companiile aeriene ruse

03:29După Marea Britanie, Canada va interzice și ea navelor şi vaselor de pescuit ruseşti să intre în porturile şi în apele sale interne

Rusia, lovită puternic în domeniul energetic

03:05Gigantul petrolier italian Eni se retrage din proiectul gazoductului Blue Stream care leagă Rusia de Turcia / Și Exxon Mobil anunță că se retrage din Rusia

02:38Biden va susține un discurs despre starea Uniunii/ Ținta pe Putin / Avioanele rusești, interzise în SUA

02:33O doctoriță a fost ucisă în regiunea Kiev, după ce ”rușii au tras în mașina sa” - ministrul Sănătății

02:17Ucraina deschide încă două puncte de trecere a frontierei în Polonia, destinate pietonilor / 8.000 de maşini aşteaptă la frontiere ieşirea din ţară

01:47Ucraina a distrus un convoi militar rusesc în regiunea Nikolaiev - susține un oficial

01:20Filiala europeană a celei mai mari bănci ruse Sberbank intră în procedură de faliment

Autoritatea de reglementare bancară din UE a anunțat marți că va fi deschisă o procedură de faliment privind principala subsidiară din Europa a celei mai mari bănci rusești, Sberbank, slăbită de sancțiunile financiare impuse în urma invaziei Ucrainei.

01:16Charlie Hebdo publică miercuri o caricatură cu Putin în timp ce face pipi pe butonul roșu

Rușii au atacat Kievul și Jîtomirul marți seară

00:42Armata ucraineană susține că tocmai a capturat un lansator termobaric rusesc

00:13Rusia a tras o rachetă de croazieră asupra unei brigăzi militare din orașul Jîtomîr. Racheta de croazieră ar fi fost lansată din Belarus. Bilanțul persoanelor decedate este neclar, în timp ce Serviciul de urgență dă doi morți, iar Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a vorbit despre patru morți, printre care și un copil.

23:57Apple își suspendă vânzarea produselor în Rusia

23:30Serviciul de Stat pentru Comunicații a raportat că în mai multe cartiere din Kiev au loc bombardamente și că o explozie puternică a avut la Bila Țerkva, relatează Kiev Independent. De asemenea, explozii au loc și într-o zonă apropiată de Aroportul din Kiev.

În cartierele Rusanivka, Kurenivka și Zhuliany, unde se află și AeroportulInternațional Kiev, precum și în orașele Vîșneve și Boiarka din regiunea Kievului au loc bombardamente.

23:10Centrul pentru Studii de Est (OSW) publică o hartă detaliată cu situația luptelor din Ucraina, dispoziția trupelor, tipuri de armament etc.

23:00Rusia amenință că blochează Wikipedia

22:49UE: Acord pentru a interzice RT și Sputnik

Reprezentanții statelor membre la Bruxelles au dat undă verde marți pentru a interzice difuzarea în UE a presei de stat ruse RT și Sputnik și pentru a exclude „anumite bănci rusești” din sistemul de mesagerie Swift

22:32Presa ucraineană relatează că o școală de tancuri este în flăcări la Harkiv.

22:18UE a exclus 7 bănci rusești din SWIFT: Care sunt acestea - Bloomberg

22:16SUA rămâne în contact regulat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski printr-un telefon prin satelit securizat pe care SUA l-au oferit guvernului ucrainean luna trecută înainte de invazie

22:03Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi-a exprimat "sprijinul puternic" pentru Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică avută marţi, în timp ce trupele ruse continuau invadarea Ucrainei, spune Kremlinul, citat de AFP.

22:01FOTO Sfaturi pentru cetățenii ucraineni: Nu vă riscați viața din curiozitate

Autoritățile din Ucraina își sfătuiesc cetățenii să nu atingă proiectilele sau rachetele cazute, precum și alte tipuri de muniție, pentru a nu-și periclita viața, deoarece multe ar putea fi neexplodate.

21:52Marea Britanie: Rusia a efectuat „un număr tot mai mare” delovituri aeriene împotriva zonelor urbane

21:49Curtea Internațională de Justiție (CIJ), instanţa supremă a ONU cu sediul la Haga, a confirmat marți că în 7 și 8 martie vor avea loc audieri în cazul războiul din Ucraina, potrivit AFP. Duminică, Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a intentat proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție, instanța care soluționează litigiile dintre state cu privire la dreptul internațional: „Solicităm o decizie urgentă prin care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum".

21:46Rusia a blocat un post de radio și un post TV pentru ”răspândirea de știri fale” despre invazia rușilor în Ucraina

Vladimir Putin își reiterează condițiile pentru a pune capăt "operațiunii speciale" din Ucraina

21:34Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat marți la CNN că forțele aeriene ale țării vizează coloanele militare rusești care se îndreaptă spre orașele ucrainene. „Problema este că Rusia domină pe cer. Piloții noștri luptă cu înverșunare împotriva lor, dar avem și pierderi”, a spus Kuleba.

21:27Marţi, între orele 00.00 - 18,00, au intrat în România 16.188 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 7,4% faţă de acelaşi interval orar din ziua precedentă, conform Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. De la declanşarea războiului de către Rusia și până marți seară au intrat în România 105.452 de cetăţeni ucraineni şi au ieşit 62.547.

21:02Parlamentul European a adoptat rezoluția care recomandă Ucrainei statutul de ţară candidată UE

20:52Oficiali ai Apărării și companii militare din Belarus, sancționate de Marea Britanie pentru susținerea Rusiei în conflictul din Ucraina

20:31Vladimir Putin își reiterează condițiile pentru a pune capăt "operațiunii speciale" din Ucraina.

20:30Vladimir Putin se angajează în tactici „barbare” care vizează și civilii, a spus premierul britanic Boris Johnson, aflat marți într-o vizită în Polonia, potrivit BBC. În timpul unei conferințe de presă cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki, el a spus că Putin este pregătit să „bombardeze blocurile turn, să trimită rachete în blocuri, să omoare copii, așa cum vedem în număr tot mai mare”.

20:20Cine deține superioritatea numerică pe cerul Ucrainei și care este efectul aprovizionării cu arme din vest? Nicu Fălcoi, deputat USR și fost pilot avioane supersonice MIG-23, MIG-21 Lancer, în prezent membru în comisia parlamentară pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe, explică pentru HotNews.ro care sunt mizele războiului aerian dintre Ucraina și Rusia, cine deține acum superioritatea în aer și care va fi efectul armamentului promis de către țările vestice.

20:14Rușii au intrat în Herson, a anunțat un oficial ucrainean.

Forțele ruse au pătruns în orașul Herson, din sudul Ucrainei, dar Ucraina încă controlează clădirea administrației orașului, a declarat marți la televizor consilierul Ministerului de Interne ucrainean Vadym Denysenko.

20:10Moral scăzut, deficit de alimente și combustibil. Rușii nu au mai înaintat de luni, dar e posibil să nu fie decât o regrupare - oficial american

19:51Salvatorii intervin în zona din apropierea trunului de televiziune din Kiev unde au avut loc explozii puternice.

19:42Președintele american Joe Biden a vorbit la telefon cu omologul său ucrainean Zelenski timp de 30 de minute, a declarat un oficial de la Casa Albă, în timp ce forțele ruse se apropiau de capitala Kiev și s-au intensificat apelurile ucrainene pentru ajutor occidental, relatează Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că a vorbit marți cu președintele american despre sancțiunile împotriva Rusiei și asistența pe partea de apărare acordată Ucrainei în lupta cu trupele ruse.

”Trebuie să oprim agresorul cât mai repede cu putință. Mulțumesc prntru sprijin”, a scris Zelenski pe Twitter.

19:38Rușii continuă bombardamentele în Harkiv

19:29O reuniune extraordinară a miniștrilor de externe ai NATO a fost convocată pentru vineri, la sediul Alianței de la Bruxelles, a anunțat organizația într-un comunicat marți.

Întâlnirea ar trebui să permită miniștrilor să discute situația din Ucraina despre invazia decisă de președintele rus Vladimir Putin și întărirea apărării Alianței pe flancul estic, potrivit unei surse diplomatice.

19:28VIDEO Momentul în care un tanc trage într-o clădire din care se filmau luptele de stradă.

19:54VIDEO Imagini emoționante din cel mai mare spital de copii din Kiev. „Nu putem număra câți copii nu am reușit să salvăm din cauza invaziei Rusiei”

19:18Ucraina spune că Rusia are în plan să introducă trupe belaruse în conflict

19:03Luptători ceceni de elită care vizau uciderea lui Zelenski au fost eliminați, spune un oficial ucrainean

18:35Potrivit serviciilor ucrainene de urgență, 5 persoane au murit în atacul asupra turnului TV din Kiev

18:31Ministerul ucrainean de Externe a spus că atacul rus asupra turnului de televiziune este în apropierea Centrului Memorial al Holocaustului Babi Yar

”Posturile (de televiziune) nu vor mai funcţiona o vreme”, anunţă Ministerul ucrainean de interne, relatează AFP, după atacul aerian asupra turnului de televiziune.

18:30VIDEO: Alexandr Lukașenko le-a prezentat generalilor săi o hartă cu Ucraina divizată în 4 și mișcări de trupe în direcția Transnistriei

18:25VIDEO Ucrainenii se pun, cu mâinile goale, în fața vehiculelor militare ruse: Duceți-vă acasă, fasciștilor

18:19Persoanele care vin din Ucraina și primesc statutul de refugiat au aceleași drepturi ca și cetățenii români, mai puțin dreptul de vot și de a fi aleși în funcții publice, a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro Bogdan Preda, consilier de integrare la Consiliul National Român pentru Refugiati.

18:10Blinken pune la îndoială dreptul Rusiei de a mai rămâne în Consiliul ONU pentru drepturile omului

18:00Trei parlamentari USR și unul de la AUR s-au retras marți din grupul parlamentar de prietenie cu Federația Rusă, care avea în total 15 membri de la toate partidele.

17:50Un ministru francez a declarat „război economic” împotriva Rusiei și apoi a bătut în retragere

17:29Ministerul Sănătății îi îndeamnă pe români să doneze sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma atacurilor Rusiei asupra Ucrainei.

VIDEO Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești

17:28Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești - VIDEO

17:26Cel puţin opt persoane au fost ucise şi şase rănite, marţi, în urma unui atac aerian asupra unei zone rezidenţiale din oraşul Harkiv , asupra căreia forţele ruse invadatoare conduc asaltul, au anunţat autorităţile.

„Opt persoane au murit, șase au fost rănite și 38 de persoane au fost salvate” după „un atac aerian”, a declarat serviciul de urgență ucrainean pe Facebook, postând fotografii cu salvatorii care lucrează într-o clădire avariată.

17:22Gerard Depardieu, un apropiat al lui Vladimir Putin, cere oprirea războiului „fratricid” din Ucraina

17:00Armata rusă a anunțat că și-a atins primul obiectiv strategic în Ucraina

16:53Regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, a schimbat un ofițer rus capturat cu cinci luptători din forțele de apărare ale Ucrainei, a declarat guvernatorul Dmytro Zhyvytskyy pe rețelele de socializare, adăugând că este primul astfel de schimb din zonă, relatează Reuters.

El a postat un videoclip cu un bărbat cu părul blond, încătușat și purtând o jachetă verde de camuflaj, spunând că s-a născut în 1997 în orașul rus Omsk. El a mai spus că a fost dus pentru a fi schimbat cu luptători ucraineni.

16:50HARTA Conflitului publicată de către Ministerul Britanic al Apărării:

16:42Kuleba i-a cerut Chinei să convingă Rusia să oprească războiul, spune ministerul ucrainean de externe

16:39Italia își mută ambasada de la Kiev în vestul Ucrainei, în contextul „situației de securitate”, conform CNN.

06:30Spitalul orășenesc din Harkiv a fost distrus în timpul unui bombordament, potrivit mai multor publicații locale.

Nexta TV transmite că spitalul a fost distrus în timpul unui atac cu rachete lansat asupra unei zone rezidențiale din oraș. Nu există informații privind victime.

16:20Avionul Suhoi Su-27 interceptat de România s-a întors în Ucraina, „fără a avea muniție la bord”

16:17A doua rundă de negocieri Rusia-Ucraina, de la debutul conflictului, va avea loc pe 2 martie

Rusia anunță atacuri iminente în Kiev cu arme „de înaltă precizie”

16:12​​Armata rusă anunță va lovi infrastructura serviciilor de securitate ucrainene din Kiev și cere civililor care locuiesc în apropiere părăsească zona.

16:05Maria Sharapova, prima reacție după invadarea Ucrainei de către Rusia. Fosta lideră WTA îndeamnă la pace și la "asigurarea siguranței viitorului copiilor noștri"

15:59Un milion de persoane au fost strămutate în Ucraina de la izbucnirea războiului / Numărul de refugiați „crește exponențial”

15:54Boris Johnson, încolțit de o jurnalistă din Ucraina: “NATO se teme de al Treilea Război Mondial. Dar deja a început și copiii ucraineni sunt victimele”

15:28UE va analiza serios cererea „legitimă” de aderare a Ucrainei / Anunț neașteptat făcut de Ungaria

15:25Volodimir Zelenski cere UE „să demonstreze că este alături de Ucraina

15:17„Nu consider că Ucraina ar fi trebuit atacată” / „Occidentul nu face altceva decât să înarmeze” - INTERVIU cu președintele Camerei Româno-Ruse

15:16Nord Stream 2 ar urma să-și ceară insolvența

15:15Bilanțul atacului cu rechete din centrul Harkivului: 10 morți și 36 de persoane rănite.

România își va mări alocarea bugetară pentru Apărare. Iohannis: „E nevoie de creșterea capacității de apărare a statului român”

15:10Klaus Iohannis: E nevoie de creșterea capacității de apărare a statului român. Se impune creșterea procentului din PIB de la 2 la 2,5 % pentru apărare

14:51Situație gravă în singurul spital de pediatrie din Cernăuți. Medic: Avem nevoie de medicamente și de orice este posibil

14:30Rusia le interzice investitorilor străini să își vândă activele rusești, motivând că e spre binele lor

14:20HARTĂ Spitalele din România pot primi peste 3.000 de răniți din Ucraina. Cele mai multe paturi de spital puse la dispoziție de țara noastră sunt în secții de chirurgie, dar și de oftalmologie, ortopedie sau ORL.

14:10Diplomații occidentali l-au boicotat pe Lavrov la ONU: Momentul în care se ridică și părăsesc sala

14:07Volodimir Zelensky a cerut europarlamentarilor să „demonstreze că sunt alături de Ucraina”. Președintele Ucrainei s-a adesat Parlamentului European printr-un mesaj video.

14:05Polonia respinge ideea de a oferi avioane de vânătoare Ucrainei / Stoltenberg: „NATO nu trebuie să facă parte din conflict”

13:58„Dacă oferim Ucrainei o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană, atunci trebuie să oferim exact același lucru și Republicii Moldova”, spune eurodeputatul Siegfried Mureșan.

13:30Șoigu: Armata rusă își va continua operațiunea în Ucraina până la îndeplinirea obiectivelor stabilite / Schimbare importantă de ton la Moscova

13:23Patinatoarea Kamila Valieva nu va putea concura la Campionatele Mondiale din acest an - Sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși

13:22VIDEO Ucraineni de rând se opun blindatelor și atacă mașinile rușilor într-un oraș din estul țării

13:17A luptat în Siria, iar acum a ajuns la război din Ucraina. Povestea unui mercenar din armata privată a lui Putin luat prizonier de ucraineni

13:09Locuitori din Harkiv au ieșit în piața centrală distrusă de armata Rusiei

12:58Rusia cere Statelor Unite să-și retragă toate armele nucleare din Europa și să le distrugă infrastructura

12:55"Grupurile de criminalitate organizată româno-ucrainene au început să se activeze la graniță" - avertisment al rețelei de ONG-uri împotriva traficului de persoane

12:50Parlamentul European urmează să ceară restricționarea la scară largă a importurilor de gaz și petrol din Rusia, dorind o înăsprire a sancțiunilor deja extrem de dure impuse de Comisia Europeană cu scopul de a slăbi și mai mult economia Rusiei și capacitățile ei de război.

12:45Un student indian ar fi fost ucis într-un bombardament de la Harkiv, potrivit ministerului indian de externe, citat de The Kyiv Independent.

Trupe ale Belarusului au intrat în Ucraina pentru a ajuta Rusia în ofensiva militară

12:38O instalație radar ucraineană, la 15 km de granița cu România, ar fi fost atacată cu o rachetă

12:33Ramzan Kadîrov admite pentru prima dată că luptători ceceni au fost uciși în Ucraina: „Vom îndeplini orice ordin al Kremlinului”

12:27Trupele bieloruse au intrat în Ucraina pentru a ajuta Rusia în ofensiva militară, potrivit canalului de televiziune oficial al Parlamentului de la Kiev citat de Kyiv Independent. Lukașenko dezminte.

12:19Încă o sancțiune pe plan sportiv pentru Rusia: Nu va mai găzdui Campionatul Mondial de volei masculin din 2022.

11:59Ce sunt armele termobarice pe care Rusia le-ar fi folosit în Ucraina și cât de periculoase sunt ele?

11:44Parlamentul Finlandei dezbate o petiție privind aderarea la NATO

11:40Imagini filmate de pe casca unui soldat ucrainean, în timpul luptei cu forțele rusești - VIDEO

11:30Impactul conflictului ucraineano-rus asupra economiei românești. Certitudinile și îndoielile BNR

11:20Cum transmit în Rusia oamenii simpli informații despre războiul din Ucraina prin recenziile postate pe Google Maps: „Opriți-l pe Putin!”

11:17Garry Kasparov și alți ruși cunoscuți aflați în exil au creat un Comitet Anti-Război împotriva lui Vladimir Putin

Zelenski: Rusia bombardează centrele marilor orașe pentru a induce panică în rândul populației

11:15Rusia bombardează în mod deliberat zonele rezidențiale și infrastructura civilă din marile orașe pentru a induce panica în rândul populației, a declarat un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

11:07Portul Mariupol este ținta atacurilor intensificate ale rușilor marți dimineața, a anunțat primarul orașului care spune că au fost bombardate obiective civile, mai multe persoane fiind ucise sau rănite.

10:54Vladimir Putin este frustrat că armata rusă nu a reușit să facă progrese în ofensiva militară din Ucraina, NBC News citând oficiali americani care spun că liderul de la Moscova ar fi avut o răbufnire împotriva apropiaților săi.

10:50Refugiații ucraineni vor beneficia de orice tip de servicii medicale pe teritoriul României, nu doar de servicii de urgență

10:40Efectul atacului cu rachete din centrul Harkivului:

10:12Peste 5.700 de soldați ruși ar fi murit în primele cinci zile ale războiului din Ucraina, anunță armata Ucrainei.

Potrivit acesteia, militarii ucraineni și forțele civile au reușit să distrugă:

  • 198 de tancuri
  • 846 de blindate
  • 29 de avioane
  • 29 de elicoptere
  • 7 sisteme antiaeriene
  • 24 de sisteme de artilerie
  • 77 de sisteme de artilerie
  • 60 de cisterne și vehicule de aprovizionare cu combustibil
  • 3 drone
  • 2 bărci
  • 305 vehicule

10:05Armata Ucrainei susține că a doborât alte avioane performante ale Rusiei și că reușește să conducă bombardamente asupra blindatelor rusești.

09:40"Rusia nu a reuşit să obţină controlul asupra spaţiului aerian al Ucrainei, ceea ce a determinat reorientarea către operaţiunile de noapte în încercarea de a-şi reduce pierderile", indică informaţiile obţinute de britanici.

Atac de amploare cu rachete în centrul Harkivului

09:38În ciuda exploziilor puternice, clădirile administrative din centrul Harkivului au rămas în picioare, deși au fost avariate în urma loviturilor:

09:35Urmările atacului cu rachete din centrul Harkivului:

09:05 Reacția rusoaicei Anastasia Potapova, după ce ucraineanca Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei la WTA Monterrey

08:45Pe rețelele sociale au început să apară imagini cu un atac al rușilor asupra clădirii administrației din centrul orașului Harkiv.

Imaginile au fost publicate pe twitter de corespondenți străini.

08:24Cum vântură propaganda Kremlinului amenințarea nucleară la tv: „De ce avem nevoie de această lume, dacă în ea Rusia nu ar exista?”

08:19Președintele Klaus Iohannis a transmis că România susține aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, precizând că locul acesteia, ca și al Rep. Moldova este în UE.

08:15Australia va trimite rachete antitanc în Ucraina: se dovedesc extraordinar de eficiente pentru forțele ucrainene

08:11Boris Johnson vizitează trupele britanice staționate la granița cu Rusia

08:03Soldații ruși au intrat în orașul Kherson, la nord-vest de peninsula Crimeea, potrivit relatărilor agenției de presă ucrainene.

07:45Putin rămâne și fără centura neagră 9-dan la Taekwondo

07:37O maternitate din apropiere de capitala Kiev a fost lovită de bombardamentele lansate de ruși, a anunțat directorul spitalului Vitaliy Girin citat de Kyiv Independent. Spitalul privat este situat în satul Buzova din apropiere de Kiev unde se duc lupte intense. Potrivit sursei citate, toată lumea a fost evacuată din clădirea avariată.

07:26Peste 70 de soldați ucraineni au murit după atacul asupra unei baze militare în Okhtyrka, un oraș situat între Harkiv și Kiev, potrivit unui anunț pe Telegram al guvernatorului regiunii.

07:21Ucraina susține că primește ajutor avioane de luptă MiG-21 și Su-25 de la Polonia, Bulgaria și Slovacia / Avioanele ar putea fi folosite de la baze aeriene din Polonia - UPDATE: Bulgaria respinge informația: „Absurd”

07:14Mastercard și Visa au trecut la aplicarea sancțiunilor impuse Rusiei

06:44Ambasada Chinei din Ucraina de-abia acum începe să-și evacueze cetățenii / Posibile ipoteze

Invazia Ucrainei de către Rusia este în întârziere: rezistența acerbă a ucrainenilor, defecțiuni ale echipamentelor, probleme logistice

06:20Profilul psihologic al lui Putin: un sentiment grandios de auto-importanță, cu pretenții exagerate de supunere automată la dorințele sale

05:46Invazia Ucrainei de către Rusia este în întârziere datorită rezistenței locale acerbe și a multiplelor defecțiuni ale echipamentelor și logisticii rusești, potrivit unui briefing restrâns al guvernului american la care a participat senatorul american Chris Murphy.