Vladimir Putin este frustrat că armata rusă nu a reușit să facă progrese în ofensiva militară din Ucraina, NBC News citând oficiali americani care spun că liderul de la Moscova ar fi avut o răbufnire împotriva apropiaților săi.

Vladimir PutinFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

NBC relatează că foști și actuali oficiali americani au fost informați de serviciile americane secrete cu privire la temerile potrivit cărora președintele rus ar putea escalada situația din cauza frustărilor.

Potrivit sursei citate, serviciile de informații occidentale au o ”bună vizibilitate” în ce-l privește pe președintele Vladimir Putin și, deși nu cred că acesta este ”instabil psihic”, spun că a avut o ieșire nervoasă ”neobișnuită” împotriva apropiaților săi fiind ”furios” că armata sa nu face progrese în Ucraina.

Un alt motiv al furiei ar fi avalanșa de condamnări și sancțiuni din partea comunității occidentale despre care ieri spunea că ar fi ”imperiul minciunilor”.

“Este vorba despre cineva care a fost clar prins cu garda jos și care nu se aștepta la rezistența de amploare a Ucrainei”, a spus senatorul Mark Warner, șeful comisiei pentru informații secrete, citat de MSNBC.

“Putin s-a izolat. Nu mai stă la Kremlin de multă vreme„, a mai spus el.

Serviciile secrete occidentale ar avea acces la ceea ce se întâmplă cu Putin în aceste zile și urmăresc îndeaproape mișcările sale și schimbările semnificative de comportament, insistă oficiali americani citați de NBC.

De altfel, anterior acestor relatări, un senator american publica pe twitter o serie de extrase dintr-un dosar clasificat privind operațiunile militare.

Potrivit informațiilor furnizate de senator, armata rusă a eșuat până acum în ofensiva militară din Ucraina, atât din cauza dificultăților de ordin logistic, cât și datorită rezistenței puternice a ucrainenilor.