Rusia a lovit marți târziu orașul Jîtomir cu o rachetă de crozieră Kalibr, ținta fiind brigada 95 a Forțelor Armate ale Ucrainei, spune primarul Serghei Sukhomlin. Una dintre bombe a lovit o locuințe din apropierea unui spital.

Orasul Jitomir lovit de o rachetă de crozieraFoto: Captura

UPDATE Bilanțul victimelor este neclar. Serviciul de urgență al Ucrainei citat de The Guardian spune că două persoane au fost ucise, iar trei au fost rănite, în timp ce probabil mai mulți oameni sunt prinși sub dărâmături.

Pe 1 martie, la ora 22:16, un atac aerian a avariat 10 case particulare ( 3 au fost afectate și de incendiu) și a distrus ferestrele unui spital din apropiere, potrivit unui updat al Serviciului de urgență al Ucraine.

UPDATEPatru persoane au murit când casele din orașul ucrainean Jîtomir au fost lovite marți seară de o rachetă de croazieră rusă care pare că viza o bază aeriană din apropiere, a declarat Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, pe canalul său Telegram, potrivit The Guardian.

El a spus că clădirile rezidențiale din apropierea bazei Brigăzii 95 Aeropurtate din Jîtomir, la 120 kilometri vest de capitala Kiev, au fost incendiate, susținând că lovitura a provenit din Belarus.

„Până acum, patru persoane au murit. Inclusiv un copil”, a spus el.

Atacul asupra bazei brigăzii 95 a Forțelor Armate ale Ucrainei a atins clădirile rezidențiale adiacente. Salvatorii sunt deja acolo. Numărul victimelor este încă necunoscut, scrie Unian.

Tot marți seară târziu, Rusia a bombardat și mai multe cartiere din Kiev.

Citește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.