Politistii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Bacau si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au reusit sa identifice si sa anihileze o adevarata retea de traficanti de fiinte umane, a carui cap isi avea resedinta in municipiul Bacau.

Cand a venit in Romania, acum 12 ani, Sharif Al Wardat, cetatean iordanian, avea 37 de ani si se inscrisese la Facultatea de Medicina din Timisara, cu gandul de a deveni medic. Dupa absolvirea Facultatii, s-a stabilit impreuna cu sotia sa, in Bacau si s-a apucat de afaceri si nu de profesarea meseriei pentru care se pregatise sase ani.

Aici a infiintat o societate, SC ALIA SRL, al carei administrator si este. Iordanianul nu se afla in nici o evidenta speciala ca ar fi avut antecedente penale. Cei trei copii ai sai, doi baieti si o fata, se stabilisera in Italia. Maher Al Wardat, de 18 ani, Raed Al Wardat, de 20, si sora lor, Raeda Al Wardat, de 17 ani, traiau in Sicilia.

Aici, cu ajutorul tatalui aflat in Romania, au pus si ei la cale o afacere, mult mai banoasa, proxenetism si trafic de persoane. Ei nu faceau altceva decat sa primeasca "marfa" de la "furnizorul" din Bacau, pe care o distribuiau apoi in functie de cererile de pe piata siciliana.

In perioada 2003 - 2004, Sharif Al Wardat a racolat din Bacau numeroase persoane din Bacau, barbati, femei si copii, cu varste intre 17 si 23 de ani, carora le asigura apoi transportul catre Sicilia, sub pretextul gasirii si asigurarii unui loc de munca convenabil si banos. In realitate, toate fiintele care calcau pe pamantul italian erau exploatate sexual sau prin munca.

Banii intrau in contul familiei Al Wardat. Totul pana cand politistii din cadrul CZCCOA Bacau si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au intrat pe fir si au luat legatura cu colegii lor din Italia. Reteaua a inceput sa fie anihilata inca din luna martie 2004, cand cei trei Al Wardat din Sicilia au fost arestati de carabinierii italieni pentru trafic de persoane si proxenetism.

Apoi, tinta a fost capul afacerii, Sharif Al Wardat.

In baza analizelor si probelor administrate, acesta a fost retinut prin ordonanta de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau pe data de 27 aprilie, iar pe 28 l-au prezentat Tribunalului care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si criminalitate organizata, conform Legilor 678/2001 si 39/2003

IMPORTANT! Reproducerea partiala sau totala a acestui text poate fi facuta numai cu acordul scris al Redactiei Desteptarea (dsa@desteptarea.ro).