Problema autosuspendarii celor trei fosti directori PSD ai directiilor deconcentrate revine din nou in atentie. In cadrul unei conferinte de presa a PSD, Ion Rotaru, director autosuspendat de la Casa Judeteana de Pensii declara ca oricand se poate intoarce la conducerea acesteia, tinand cont de faptul ca si legea ii permite acest lucru.

In urma acestor afirmatii, directorul interimar al CJP Braila, Sorin Enache a declarat ca art.81, alin.1 din Legea nr. 88/1999 prevede ca "raportul de serviciu se suspenda de drept atunci cand functionarul public se afla in una din urmatoarele situatii: este numit sau ales intr-o functie de demnitate publica pentru perioada respectiva".

Directorul CJP a precizat ca aceasta masura a fost speculata dar "nu am dreptul sa o comentez, este problema lor. Faptul ca un director, membru al acestui partid (PSD) s-a autosuspendat din functia administrativa afecteaza grav imaginea si activitatea institutiei respective.

In aceasta saptamana se implinesc 21 luni de autosuspendare".

Sorin Enache a precizat ca atunci cand a fost numit director interimar la CJP la data de 18 iulie a gasit 12.000 de dosare puse la zvantat ca urmare a inudatiei din 12 iulie deoarece au fost surprinse de apa dosarele, "am gasit angajatii care aveau capul in pamant si le tremurau mana, nu vorbeau, atunci cand m-am dus prin birouri sa-i cunosc, deci am gasit o atmosfera complet neprielnica unei activitati productive. La nivel de conducere este nevoie de o decizie mai ales ca etapa octombrie 2004- decembrie 2005 a insemnat si procesul de recalculare a pensiilor, o perioada in care, a existat si inainte de mine tot un interimat.

Iar in momentul de fata sa vii si sa spui ca vii 30 de zile la serviciu, stau un pic sa-l incurc pe actualul director si apoi sa plec, mi se pare o atitudine complet neprincipiala nu atat fata de persoana mea ci fata de institutie si de relatiile acesteia cu tertii, o categorie sociala extrem de sensibila.

Aceasta atitudine pe care fostul director o are nu seamana cumva cu atitudinea comandantului de nava care a parasit primul corabia? Mai mult, am recuperat stampila nr. 1 a institutiei dupa un an de zile. Am foarte multe lucruri pe care le-am tinut in mine si nu am facut un capat de tara.

Dar am senzatia ca lumea din jurul meu, colegii mei de serviciu si pensionarii au inceput sa ma cunoasca si nu e bine sa fiu terfelit. Afirmatiile mele sunt pur profesionale nu politice".

De asemenea, directorul Casei de Pensii a prezentat un memoriu pe care angajatii Casei doreau (in perioada interimatului) sa il trimita la Casa Nationala cu cateva zile inainte de a veni la conducere.

"Ne-am trezit acum pentru a sesiza ce se intampla in aceasta institutie motivati de faptul ca am fost in permanenta amenintati, ca incetam raportul de serviciu, lucru foarte posibil, ca sub amenintarea aceasta lucram tot timpul "nu va convine, asteapta altii la usa sa se angajeze".

Va facem cunoscut ca activitatea pe care o desfasuram este efectuata numai sub presiune si stres fara a putea sa ne spunem parerea si fara a avea posibilitatea sa cerem lamuriri, tratamentul aplicat fiind discriminatoriu".

"Personal sunt mahnit - sustine Sorin Enache - deoarece mi-as fi dorit ca si relatiile de serviciu si cu ceilalti colegi care au condus aceasta institutie sa fie una pur colegiala si chiar am fi putut sa ne impartasim impresiile.

Eu nu am facut facultate de director, sunt de profesie economist, am 20 de ani in campul muncii si daca maine nu mai sunt directorul CJP nu mor de foame. Am o meserie si stiu s-o fac, aceea de asigurator, pe care altii in acest moment o invata. Dar, de ce se intampla asa ceva numai la Braila?".