Liderii minerilor din Valea Jiului, care au participat la o intrunire a Colegiului Director al Federatiei Nationale Mine si Energie, au anuntat ca sunt de acord cu declansarea grevei generale.

Obiectivul reprezentantilor ortacilor este de a urgenta transformarea Companiei Nationale a Huilei Petrosani intr-o societate noua, fara datorii, in vederea infiintarii unui complex energetic la nivelul judetului Hunedoara.

Minerii hunedoreni, se alatura, astfel, celor din Oltenia, care se pregatesc de greva generala.

Este vorba de membrii sindicatelor miniere care sunt controlate de Federatia Nationala Mine Energie (FNME), structura condusa de Marin Condescu, ortacii fiind nemultumiti de decizia Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) de a transfera in “ograda” sa complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova.

Aceste complexuri asigura 30% la suta din productia de electricitate a Romaniei, din componenta carora fac parte unitati de extractie a carbunelui si centrale termoelectrice. Potrivit presedinetului AVAS, aceste complexe ar urma sa fie privatizate pana la sfarsitul anului 2008.