Luand in dezbatere Proiectul de hotarare cu privire la noua structura numerica si nominala a Consiliilor de Administratie la Regiile Autonome, RATAC, RATL, RADP, subordonate direct Consiliului local Turda, elaborat din initiativa consilierilor Corneliu Sarbu, Viorica Toma, Cristian Matei, Doru Anca si Alexandru Faur, la ultima sedinta a Consiliului local Turda s-a hotarat suplimentarea Consiliului de Administratie al RATL cu inca doua persoane.

Motivele oficiale ale suplimentarii numerice a „administratorilor” regiei de transport le constituie prevederile legii nr. 51 pe 2006 privind serviciile comunitare de utilitati publice, care reglementeaza cadrul juridic si institutional in vederea externalizarii serviciilor de utilitati publice, in speta si a celor de transport local.

„Prin urmare, deciziile luate trebuie sa imbrace atat un caracter administrativ, dar si unul politic, prin implicarea decizionala a tuturor fortelor de pe esichierul politic al Consiliului local al municipiului Turda”, se mai argumenteaza in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Primarul, Tudor Stefanie, afirma ca a vrut sa acorde o sansa egala tuturor formatiunilor politice in ceea ce priveste reprezentarea in cadrul serviciilor publice, lucru care va asigura eficientizarea acestor institutii, a caror functionalitate nu este in momentul actual adusa la parametri normali.

In ceea ce priveste organizarea pe grupari a independentilor, Nicolae Ros afirma ca este o simpla optiune a fiecaruia, el auto-numindu-se „singurul consilier cu adevarat independent, care prefera sa faca lucrurile de unul singur”.

Ceilalti consilieri independenti care au decis sa adere la structura de „grup politic al independentilor” sunt fostul primar al Turzii, Virgil Blasiu, Aurel Bolog si Corneliu Sarbu.

Partea interesanta este numirea in cadrul regiei de transport a unui fiu de consilier din partea Grupurilor consilierilor independenti, intr-o hotarare care poarta semnatura tatalui. Este, evident, o gafa de strategie a domnului Sarbu, despre care putem banui ca si-a taiat craca de sub picioarele campaniei electorale.

O sa incheiem insa, parafrazandu-l pe cinicul consilier Ros: „Numirea aceasta in familie nu este o premiera, deci nu putem sa o consideram o tragedie”.

Pana acum, Consiliile de administratie ale Regiilor au avut in componenta cate cinci membri: RATAC- Aurel Bercea (PSD), Aurel Matei (PD), Remus Miron (PD), Ioan Chis (PNL), Gligor Bojan (PRM), RATL- Ovidiu Marian (PD), Alin Popescu, Virgil Ciocan (PNL), Attila Hunor Szasz (UDMR), Ovidiu Gaina (PRM), RADP- Radu Nechita (PSD), Emil Moldovan (PUNR), Alexandru Biro (UDMR), Virgil Pop (PRM), Florin Popa (PNL)