Cea mai mare prezentare de moda in aer liber din Romania a avut loc in Capitala Culturala Europeana. O sibianca a imbracat rochia de aproape 100.000 de euro, din cristale Swarovski, iar valoarea tuturor creatiilor a fost estimata la 2 milioane de euro.

Peste 30 de manechine au prezentat, simbata noapte, in Piata Mare din Sibiu, creatii italiene unice haute couture, una dintre rochiile prezentate, cu cristale Swarovski, valorind aproape 100.000 de euro. Festivalul „Moda e musica sotto le stelle", aflat la a doua editie, a primit aprecieri de la toti participantii.

Organizatorii au promis si o editie viitoare in Romania a acestei prezentari, in 2008.

Rochii pentru printese si regine

Rochiile aduse la Sibiu de la Milano au fost concepute pentru actrite, printese si staruri. Spectacolul a alternat prezentarile de moda cu momente muzicale speciale interpretate de Anna Tatangelo, cistigatoare a Festivalului de la San Remo din Italia la sectiunea feminina, si cu momente artistice oferite de balerinii din corpul de balet al Radio-Televiziunii Italiene RAI.

„Inca o data, Italia este pregatita sa isi exprime valoarea prin intermediul limbajului international al frumusetii si al poeziei pe care le regasim in cele doua concepte ale evenimentului: moda si muzica", a declarat presedintele ADV Communication, Giulio Bertola.

Miile de sibieni si turisti care au venit in Piata Mare la prezentarea de moda au avut posibilitatea sa admire creatiile semnate de Balestra, Ferrera, Re, Cavagna, Sarli, Ciambella, Curiel si Calignato. Editia de anul trecut a festivalului „Moda e musica sotto le stele" s-a desfasurat in Bucuresti.

Premiera nationala: Anna Tatangelo

Regia intregului spectacol a fost realizata de Alessandro Mazzini, unul dintre principalii actori ai celor mai importante evenimente ale modei italiene: prezentarile din „Piazza di Spagna", celebrele scari din centrul Romei, Oscarul Modei din Taormina sau prestigioase prezentari de moda de la Milano.

Pe parcursul show-ului au fost introduse momente muzicale ale cantaretei italiene Anna Tatangelo, o premiera pe scenele din Romania.

Carmen Johannis prefera moda frantuzeasca

Primarul Klaus Johannis s-a declarat foarte multumit de prezentarea de moda de la Sibiu. Pentru simbata seara, edilul sef si-a comandat haine la o casa de moda locala, al carui nume nu a dorit sa il divulge. „A fost unul din cele mai frumoase evenimente din cadrul Capitalei Culturale Europene.

Este o realizare de seama", a declarat primarul Johannis, care a spus ca si-a cumparat special haine pentru acest eveniment, de la o casa de moda locala. Sotia primarului, Carmen Johannis a venit imbracata foarte elegant, in alb, tinuta fiind special comandata la o casa de moda frantuzeasca.

„Mi-am ales tinuta din aceasta seara, special pentru acest eveniment, de la o casa de moda din afara, Tara Jarmon", a marturisit Carmen Johannis.

Gabriela Popa - rochie de 100.000 de euro

Localnicii au aplaudat-o si pe Gabriela Popa, un manechin din Sibiu care a absolvit jurnalismul si care a prezentat o rochie vedeta, de aproape 100.000 de euro, aproape integral din cristale Swarovski, semnata Balestra. Atelierul Balestra creeaza si semneaza aproape 20 de colectii, de la diferite colectii Ready to Wear la o linie completa de moda masculina si diferite linii de accesorii.

Renato Balestra a creat modele pentru imparateasa Farah Diba, pentru familia regala din Tailanda, pentru Primele Doamne din Filipine si Egipt, pentru Printesele saudite, pentru actrite internationale faimoase. A realizat uniformele pentru liniile aeriene din Filipine si cele ale hostess-elor de la compania Alitalia.

Levintza - printre maestrii italieni

O surpriza placuta a fost participarea cunoscutei creatoare romance de moda Doina Levintza, singura creatoare din Sud-Estul Europei prezenta cu o colectie reprezentativa pentru moda romaneasca.