Mircea Geoana a declarat, luni, ca decizia BPN al PSD de a-l suspenda pentru sase luni din partid este nestatutara si ca el va ramane membru al partidului "indiferent de lupta politica care se duce". Potrivit acestuia, dreptul de a-ti apara imaginea si de a vorbi liber in partid "trebuie sa ramana necenzurat".

"Din punctul meu de vedere, aceasta decizie nu are un temei statutar, pentru ca organizatia din care fac parte, cea de la Dolj, este chemata eventual sa discute astfel de subiecte. Decizia apartine PSD Dolj (...) Dreptul la opinie in partid nu trebuie cenzurat. Dreptul de a-ti apara imaginea si de a vorbi liber in partid trebuie sa ramana necenzurat", a declarat presedintele Senatului.

"Nu am facut declaratii cu referire la partid, ci poate la unii dintre membri. Daca m-am referit la unul sau altul dintre colegii nostri, este dreptul fiecarui membru de partid", a explicat social-democratul.

"Eu raman membru al acestui partid indiferent de lupta politica care se duce (...) A escalada aceasta chestiune ofera o ocazie pentru adversarii politici sa ne atace si sa ne slabim si pozitia de negociere cu liberalii (...) Ideea unei opozitii unite care, in februarie, sa dea jos regimul Basescu-Boc este un proiect mai important decat lupta de putere din interiorul PSD", a subliniat Geoana.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost suspendat sase luni din PSD, a decis luni Biroul Permanent National, potrivit purtatorului de cuvant al formatiunii, Radu Moldovan.