Vicepresedintele UNPR Liviu Campanu a anuntat marti ca a decis sa plece din aceasta formatiune, urmand sa ramana independent si ca va vota motiunea de cenzura a opozitiei impotriva Guvernului, informeaza Agerpres.

"Este o noutate pentru dumneavoastra (decizia de a vota motiunea de cenzura - n.r.), colegii mei de partid stiu acest lucru de doua saptamani (...) Eu nu mai pot gira cu votul meu aroganta partidului de guvernamant, motiv pentru care voi vota pentru motiune, asumandu-mi responsabilitatea pentru aceasta decizie. Sunt convins ca voi fi exclus din partid, asa ca demisia mea este deja la dispozitia partidului", a declarat Liviu Campanu la Antena 3.

Campanu a precizat ca va ramane independent, neavand "nicio intentie de a trece la un alt partid politic".

Ponta: o surpriza placuta, ne bucuram ca mai avem un vot pentru motiune, ne mai trebuie trei

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca opozitia mai are nevoie de trei voturi pentru a trece motiunea de cenzura, dupa decizia senatorului independent Liviu Campanu de a vota motiunea.

"Noi nu am vorbit cu domnul Campanu, a fost o surpriza placuta si ne bucuram daca mai avem un vot pentru motiune. Ne mai trebuie trei", a spus Ponta.

Intrebat daca senatorul independent Liviu Campanu ar putea trece la PSD, Ponta a reiterat ideea ca ii va aprecia pe toti parlamentarii care ''fara sa astepte ceva de la PSD voteaza motiunea de cenzura''.

''Orice parlamentar pedelist, independent sau de la minoritati care voteaza motiunea de cenzura, voteaza nu de dragul PSD, ci voteaza pentru propria familie, pentru cei care l-au votat si l-au trimis in Parlament'', a subliniat liderul social-democratilor.

Ponta a refuzat sa dea nume de parlamentari din partidele aflate la guvernare care vor vota motiunea "pentru a nu fi trimise, marti seara, Procuratura, Garda financiara, politia si, eventual, domnul Videanu cu niste valize de bani, la ei".

''Ii veti vedea maine (miercuri -n.r.) la motiune pe cei care nu pot fi cumparati nici de banii lui Videanu, nici amenintati de doamna Udrea", a conchis liderul PSD.