"Asteptam decizia PNL, partid caruia i-am trimis invitatia de a constitui o majoritate", a declarat premierul Emil Boc, la finalul discutiilor cu liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

La randul sau, Pambuccian a anuntat ca un guvern minoritar nu este o solutie si iese din discutie si ca, "acum, formula este deschisa: se poate merge de la un guvern de uniune nationala, pana la o formula in jurul unui partid, de exemplu al PDL-ului".

O decizie finala in ceea ce priveste grupul minoritatilor va fi luata, insa, luni, a precizat Pambuccian. Intrebat daca ia in calcul un guvern minoritar, premierul Emil Boc a respins si el aceasta ipoteza. "Daca optam pentru guvern minoritar, nu aveau loc aceste discutii", a explicat premierul.

Inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, presedintele PSD, Mircea Geoana si liderul grupului parlamentar al minoritatilor, Varujan Pambuccian, au semnat un acord pentru sustinerea social-democratului in cursa prezidentiala.