Presedintele Traian Basescu a participat timp de aproximativ o ora la intalnirea informala a liderilor PD-L cu reprezentantii din teritoriu, care a inceput in jurul pranzului. La iesirea de la discutii, seful statului le-a spus ziaristilor care asteptau langa Clubul Diplomatilor din Capitala, locul intalnirii: "Ce-i cu voi, mai copii, pe ploaia asta?" Intrebat de jurnalisti ce a discutat cu liderii PD-L, Traian Basescu a raspuns: "Le-am spus despre problemele pe care le implica guvernarea, asta le-am spus".

Intrebat daca la Bruxelles a discutat cu premierul in exercitiu Calin Popescu Tariceanu, seful statului a raspuns afirmativ, dar a precizat ca nu au vorbit despre posibilitatea intrarii PNL la guvernare. "Cum discut in conditii normale, oricand. Nu, asta nu a fost subiect de discutie(participarea liberalilor la guvernare)", a declarat seful statului, citat de NewsIn.

Reprezentantii PD-L si ai PSD+PC se intalnesc sambata la ora 18:00 la Senat, urmand sa discute, cel mai probabil, problema intrarii sau nu a UDMR la guvernare, anunta Realitatea Tv. Liderii PD-L au avut, sambata la pranz, o intalnire informala pe aceasta tema, la care a participat si seful statului.

PSD se opune primirii UDMR in coalitia de guvernare, in timp ce PDL a anuntat ca intentioneaza sa isi respecte promisiunea facuta UDMR, aceea de a fi parteneri de guvernare.

Liderul democrat-liberal Emil Boc a anuntat ca problema UDMR va fi transata, cel mai probabil, sambata sau duminica.