Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca va verifica informatiile potrivit carora ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, ar fi folosit un elicopter al Ministerului de Interne pentru a ajunge la propria nunta, care a avut loc sambata, la Iasi, precizand ca acesta va trebui sa suporte "consecintele politice" ale gestului sau, in cazul in care se va dovedi ca acest lucru este adevarat.

"Daca se confirma, cred este o atitudine care nu are ce sa caute la un ministru, de a folosi un elicopter care, daca nu este particular, banuiesc ca ar apartine unei structuri de stat. Am sa verific, iar consecintele politice ale unui astfel de gest trebuie sa le suporte persoana în cauza", a declarat Tariceanu luni, la postul public de televiziune, citat de agentia NewsIn.

Realitatea TV a relatat ca ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, s-ar fi dus la cununia sa civila de sambata cu un elicopter al Ministerului de Interne. Prezent la sedinta de sambata a Executivului, Adomnitei le-ar fi spus colegilor sai, printre care se afla si ministrul de interne, Cristian David, ca nu mai ajunge la propria cununie, care avea loc la Iasi. Cum Cristian David avea programata o verificare la politia de frontiera Albita din judetul Iasi, dar si întalniri cu autoritatile locale în legatura cu reconstructia din zonele afectate de inundatii, el i-ar fi spus lui Adomnitei ca îl poate lua pana la Albita, ca sa ajunga mai repede.

Liberalul Cristian Adomnitei s-a casatorit, sambata seara, cu avocata Sabina Visinari. Mirii au fost felicitati si de primul ministru Calin Popescu Tariceanu, care le-a adresat un mesaj prin intermediul subprefectului de Iasi, Vasile Etcu. La eveniment au mai participat, printre altii, fostul director SRI Iasi, Tiberiu Simion, sefii liberali de institutii publice din Iasi, oameni de afaceri si consilieri locali municipali ai PNL.