Tehnicile de fraudare a votului, prezentate de Asociatia Pro Democratia, au suscitat la maximum interesul cititorilor HotNews.ro, care au discutat pe larg pe marginea lor. Cititorul sadwank a postat unul dintre cele mai tari comentarii ale zilei, explicand negru pe alb una dintre metodele de fraudare. Ca elemente ale explicatiei - un salam si un buletin deja stampilat.

Va lasam sa savurati comentariul postat de cititorul nostru

Deci: tu ai un interes, sa iasa cine trebuie. Tu le promiti la oameni ca, daca te voteaza pe tine, le dai o suta de grame de salam. Ca sa fii sigur ca te voteaza pe tine si ca nu dai salamul de pomana, faci rost de un buletin de vot alb si o stampila; sau, in cazul asta, iti asiguri un membru al comisiei.

Vine nea Ion, votantu'. Pui repede stampila pe buletinul de vot, pe numele cui trebuie sa iasa si pe asta i-l dai lu' nea Ion care il ascunde la buzunarul de la piept. Nea Ion, cind intra in sectie, i se da un buletin alb. In cabina de dus omul nostru schimba buletinele. Pe ala de la piept il baga in urna iar pe ala alb il doseste si ti-l inapoiaza tie, alb cum l-a primit.

Cind ti l-a inapoiat tu poti fi sigur ca el l-a bagat in urna pe ala "bun", stampilat de tine, asa ca poti sa-i dai omului suta de salam, linistit si fericit ca nu te-a tras pe sfoara.