Un nou guvern va fi instalat la Palatul Victoria până la 1 iunie, a declarat marți ministrul de Interne, Lucian Bode.

Lucian BodeFoto: Inquam Photos / George Călin
  • „Cred că această rocadă la guvernare se va realiza în termenul agreat de coaliţie, astfel încât până pe data de 1 iunie să avem instalat un nou guvern la Palatul Victoria”, a susținut Lucian Bode, citat de Agerpres.

El a spus că nu știe când va demisiona premierul Nicolae Ciucă, dar a insistat că un nou exacutiv va fi numit până la 1 iunie:

  • „Nu ştiu dacă o va face joi, vineri sau sâmbătă. Cert este că un nou guvern vom avea la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie.
  • Trebuie să ţinem cont şi de ce au spus şi liderii coaliţiei, şi anume că principala noastră preocupare este acum să soluţionăm revendicările personalului din educaţie şi odată cu soluţionarea acestui conflict putem să intrăm şi în linie dreaptă cu negocierile pentru noua structură a Guvernul”, a mai susținut Bode, aflat în judeţul Vaslui, la inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta - Leova.

​Liderii PSD, PNL și UDMR ar urma să se se întâlnească joi cu președintele Klaus Iohannis ca să discute despre rocada guvernamentală, au declarat surse oficiale. Întâlnirea de la Cotroceni vine cu o zi înainte de termenul în care era programată schimbarea premierilor între PNL și PSD.

CITEȘTE ȘI: Plan în Coaliție: Liderii PSD, PNL și UDMR se duc să vorbească cu Iohannis despre rotativă. Când își va da demisia Nicolae Ciucă