​Liderii PSD, PNL și UDMR ar urma să se se întâlnească joi cu președintele Klaus Iohannis ca să discute despre rocada guvernamentală, au declarat surse oficiale. Întâlnirea de la Cotroceni vine cu o zi înainte de termenul în care era programată schimbarea premierilor între PNL și PSD.

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen HunorFoto: Inquam Photos / George Calin

Potrivit surselor citate, Nicolae Ciucă ar urma să-și dea demisia vineri, când ar avea loc și ultima ședință de guvern sub conducerea sa.

Premierul nu vrea să amâne rotativa și speră să rezolve problema grevei profesorilor, au mai declarat sursele citate.

De altfel, Nicolae Ciucă a declarat că nu vrea să predea un „mandat cu probleme”.

„Sigur, eu mă pregătesc de sfârşitul mandatului. Nu ar fi nici onest, nici corect, nici principial să predau un mandat care să aibă probleme. Oricum sunt probleme, orice asumare de mandat înseamnă şi asumarea problemelor. Venim la guvernare să rezolvăm problemele. O astfel de chestiune nu aş putea să o fac pentru că nu mi se pare nici principial nici onest şi este o chestiune care are continuitate într-o coaliţie care şi-a asumat guvernarea într-o perioadă extrem de dificilă pentru ţara noastră”, a declarat premierul marți.

Hotnews.ro a scris luni că liberalii vor respectarea calendarului rotativei guvernamentale, iar premierul Nicolae Ciucă ar urma să-și depună mandatul pe 26 mai. Potrivit surselor HotNews.ro, social-democrații doresc ca negocierile să fie reluate la nivel oficial și public după ce Marcel Ciolacu va fi desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis. „Negocierile trebuie terminate după ce se desemnează noul premier. Întâi să avem un premier desemnat, nu putem începe negocierile și după aceea să se schimbe lucrurile după desemnare”, susțin surse oficiale din PSD.