Liberalii continuă discuţiile privind nominalizarea unui nou ministru la Digitalizare în locul lui Florin Roman care a demisionat în urma unor acuzații de plagiat. Surse din interiorul PNL au declarat pentru HotNews.ro că organizațiile din Transilvania au înaintat o nouă propunere conducerii partidului.

Ciuca si o parte a ministrilor Guvernului PNL-PSD-UDMRFoto: Agerpres

Potrivit surselor citate, fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş este susținut de organizațiile din Transilvania pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Boloș este în prezent director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. Numele acestuia a mai fost vehiculat în interiorul PNL ca posibil ministru al Fondurilor Europene, la formarea guvernului Ciucă, însă atunci postul a fost câştigat de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un apropiat al preşedintelui Florin Cîţu. Boloş este susţinut de organizaţiile din Ardeal ale PNL, printre acestea numărându-se PNL Oradea, condusă de Ilie Bolojan.

Pentru postul de ministru al Digitalizării au mai fost vehiculate şi numele deputatului Sabin Sărmaş, preşedinte al comisiei de IT din Camera Deputaţilor, susţinut de Emil Boc şi cel al lui Iulian Popescu, secretar de stat în minister, un apropiat al lui Dan Vîlceanu.

Conducerea PNL trebuia să ia o decizie în şedinţa Biroului Politic de marţi pentru numirea ministrului Digitalizării, însă nu a existat consens între liderii PNL iar subiectul a fost amânat.

Portofoliul de la Digitalizare a revenit liberalilor în urma negocierilor privind formarea Guvernului de Coaliție PSD-PNL-UDR. PNL l-a propus pentru acest minister pe deputatul Florin Roman. După doar trei săptămâni, pe 15 decembrie, ministrul Digitalizării, Florin Roman, a demisionat din Guvern după ce a fost acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective.