​​O treime din banii prevăzuți pentru rectificarea bugetară au fost puși de Florin Cîțu la bugetul Ministerului de Finanțe, secțiunea acțiuni generale, unde este inclus Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului. Mai exact acei bani pe care premierul îi are la dispoziție pentru a-i direcționa către primării. Aflat în campanie internă în partid, Florin Cîțu a încercat să-și atragă primarii de partea sa, promitându-le bani pentru investiții locale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai exact, în draftul proiectului de rectificare bugetară 3 miliarde de lei, din aproape 9 miliarde în total, sunt prevăzuți în dreptul Ministerului Finanțelor - Acțiuni Generale. De aici se alimentează Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului care la începutul anului avea alocați aproape 600 de milioane de lei.

În schimb, ministerul Dezvoltării primește doar 1,84 miliarde, în condițiile în care, susțin surse politice, are nevoie de minimum 4 miliarde de lei până la finalul anului pentru achitarea facturilor pentru lucrări PNDL 1 și 2 și alte tipuri de lucrări, inclusiv ca urmare revizuirii contractelor în funcție de creșterea prețurilor la materialele de construcție.

Potrivit draftului rectificării bugetare, consultat de HotNews.ro, Ministerul Muncii, Curtea de Conturi și Senatul ar putea avea bugetele diminuate. Astfel, Ministerul Muncii va pierde 2,78 miliarde lei, Curtea de Conturi (organul care controlează cum se cheltuiesc banii statului) pierde 10 milioane lei, iar Senatul – 3,9 milioane lei.

Premierul Florin Cîțu a transmis, miercuri, pe Facebook, că nu va accepta solicitări pentru alocare suplimentară.