Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți, că parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură dar nu vor vota.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ședința Biroului Executiv, liberalii au decis, la propunerea lui Ludovic Orban că vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură depuse de PSD împotriva guvernului Cîțu, dar nu vor participa la vot. Orban a propus ca parlamentarii liberali să stea în bănci pentru a evita vreo suspiciune legată de posibile trădări.

„Am solicitat mobilizarea PNL pentru procedurile care se desfășoară la numirea Avocatului Poporului, posibilul aprobarea CNA și de asemenea, dacă ajungem la o soluție, pentru situația de la TVR și radio. De asemenea, reprezentanții PNL o să fie prezenți la moțiunea PSD, dar nu votează”, a spus Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

Reamintim că liberalii se află în plină competiție internă pentru șefia PNL atât Ludovic Orban cât și Florin Cîți își revendică funcția de președinte PNL.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă miercuri și votată săptămâna viitoare.