Premierul Florin Cîțu a declarat luni că a avut comunicare cu Vlad Voiculescu. Ultima discuție, a precizat șeful guvernului, a fost lunea trecută, cu două zile înainte de a-l demite de la Ministerul Sănătății. Nu față în față, ci pe whatsapp.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ultima dată am vorbit cu Voiculescu cred că luni (săptămâna trecută-n.r). Am vorbit pe whatsapp. Era vorba de ședința de guvern și am întrebat doar dacă are avize necesare sau nu, a spus Cîțu, la Digi 24.

Pe de altă parte, premierul a spus că, până în acest moment, nu există nicio dovadă a acuzațiilor fostului ministru privid subraportarea deceselor COVID.

Nu există în acest moment nicio dovadă şi astfel de declaraţii trebuie foarte bine cântărite când le facem în spaţiul public, pentru că ele pot să creeze panică; este vorba de cetăţeni ai României. Când facem astfel de declaraţii trebuie să fim foarte atenţi şi să avem şi dovezi", a spus Florin Cîţu.

El a menţionat constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, al cărei scop este lămurirea situaţiei privind raportările făcute de spitale şi cele prezentate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

"Am constituit - cred că în seara aceasta va fi public - un grup de lucru din membri INSP, STS şamd, oameni care se vor uita, se vor apleca asupra acestei probleme şi vom vedea exact dacă există discrepanţe între cele două platforme. (...) Vom vedea care sunt rezultatele. Dar am constituit acest grup de lucru exact în acest sens, pentru a prezenta publicului situaţia reală, dacă este o diferenţă sau nu", a precizat premierul.

De asemenea, el a evitat să comenteze afirmațiile lui Vlad Voiculescu potrivit cărora ar putea fi nominalizat tot el pentru funcția de ministru al Sănătății.

El a reafirmat că decizia pe care a luat-o privind revocarea lui Vlad Voiculescu a fost „în atribuţiile constituţionale" pe care le are prim-ministrul.

„Mi-am exercitat un drept constituţional, am şi vorbit în coaliţie despre aşa ceva, dar dacă este ceva de îmbunătăţit eu sunt deschis. (...) Sunt ok cu a avea discuţii, protocoale, să facem ce vrem, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Este foarte clar că nu poţi să negociezi Constituţia”, a declarat Cîţu.