Victor Ponta a dezvăluit de ce are o relație personală „foarte rea!” cu Ludovic Orban. Mai exact, liderul Pro România este supărat pe premierul demis pentru că acesta a depus o plângere la ANI, în 2014, nu doar pe numele său, premier la acea vreme, ci și pe numele soției, Daciana Sârbu, potrivit Digi24.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Relația personală cu Ludovic Orban? Foarte rea! Din cauza unor lucruri care nu țin de politică. E ceva vechi... Eu am considerat că politica se face între politicieni. Domnul Orban a depus o plângere penală soției mele, aiurea, cum face el lucrurile de 30 de ani”, a declarat Victor Ponta.

„Vedeți, toată lumea spune că e nevoie de oameni noi în politică. Orban cred ca e cel mai vechi în politică. E mai vechi decât Băsescu și face lucrurile vechi, așa... urât, murdar”, a continuat liderul Pro România.

„Mă rog, nu discutăm de persoana Orban. Suntem obligați, ca oameni politici, să stăm de vorbă”, a mai adăugat Ponta.

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a anunțat, în octombrie 2014, în fața sediului Agenției Naționale de Integritate, că a depus o sesizare pentru cercetarea premierului de atunci, Victor Ponta, și a soției acestuia, Daciana Sârbu, pentru că cei doi nu ar fi declarat împreună șapte case pe care le-ar deține, potrivit Mediafax.

"Sesizez oficial încălcarea flagrantă de către prim-ministrul Victor Ponta a legislației privind integritatea în exercitarea funcției publice. Este vorba despre declarația de avere depusă de Victor Ponta în care, din 2010, de la apariția Legii 176/2010, omite în mod intenționat să treacă bunurile soției, fiind vorba despre Daciana Sârbu, soția domnului Ponta, europarlamentar PSD. Reprezintă o încălcare gravă a Legii 176, articolul 3, alineatul 2, care prevede obligativitatea persoanei publice de a completa declarația de avere incluzând bunurile soției și ale copiilor aflați în întreținere", a susținut Orban.