PSD respinge acuzațiile președintelui Klaus Iohannis privind bugetul de stat, susținând că tot ceea ce a spus acesta ar fi o ”minciună” și că adevăratul motiv pentru care șeful statului a refuzat să promulge bugetul de stat ține de reducerea sumelor alocate serviciilor secrete. PSD mai spune că președintele a intrat în campanie electorală.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

”Iohannis minte! Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciună! Azi nu a vorbit președintele României, ci președintele PNL aflat în campanie electorală prezidențială. Iohannis Bețe-n Roate nu vrea ca economia națională să meargă bine în Guvernarea PSD. Este hotărât să-i facă pe români să sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidențiale”, susține PSD, într-o postare pe Facebook.

PSD îl acuză pe șeful statului că nu a promulgat bugetul propus de actuala coaliție, în schimba a promulgat ”bugetul Guvernului Cioloș care prevedea cu 10 miliarde mai puțin la Educație, cu 16 miliarde mai puțin la Sănătate și cu 10 miliarde mai puțin pentru comunitățile locale!”.

Social-democrații mai susțin că este o ”minciună” că autoritățile locale ar fi primit mai puțin cu 1 miliard față de anul trecut, primind, de fapt, cu 4,6 miliarde în plus.

”Este o minciună sfruntată că bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut în Parlament majorarea banilor pentru partide și același Iohannis a promulgat legea fără obiecții. Este o minciună că Educația e subfinanțată! În 2019, Educația a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, față de numai 21,6 în „Guvernul lui Iohannis”, se mai arată în comunicat.

Motivul real al refuzului președintelui, susțin reprezentanții partidului condus de Liviu Dragnea, este că ”PSD a tăiat bani de la serviciile secrete și i-a alocat pentru educația și sănătatea copiilor din România!”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că va ataca bugetul de stat la Curtea Constituțională, fiind pentru prima oară când șeful statului recurge la un astfel de gest.