Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Parlament, că are o relație „excepțională” cu directorul SIE, Gabriel Vlase, cu care nu a vorbit deloc de când a fost ales în fruntea serviciului secret, și că nu a participat la ziua acestuia, scrie Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

„Eu nu am avut onoarea să fiu invitat la acel eveniment, nu cred că mă calific să fiu invitat de dl Gabriel Vlase, pentru că am înțeles că a fost o întâlnire foarte privată. Nu sunt în cercul dumnealui de apropiați”, a răspuns ironic Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști dacă a fost la ziua șefului SIE, Gabriel Vlase.

Întrebat despre relația sa cu Vlase, fost vicepreședinte PSD, Dragnea a spus: „Excepțională. Nu am vorbit deloc. Nemaiavând legătură Parlamentul cu SIE și nemaifiind membru de partid directorul SIE, nu prea mai avem subiecte comune de discuție”.

Liderul PSD a mai spus că, dacă la ziua șefului SIE s-a discutat despre moțiunea de cenzură a opoziției, atunci participanții și-au pierdut timpul.

„Nu i-am întrebat (pe Marcel Ciolacu și Mihai Tudose - n.r.) ce au discutat. Sincer, nu am fost acolo și nici nu am surse la SIE. Deci habar nu am ce au discutat. Dacă au discutat subiectele acestea, înseamnă că au pierdut timpul”, a spus Dragnea.

Fostul lider al PNL Alina Gorghiu a confirmat miercuri că a participat marți seara la ziua onomastică a directorului SIE, Gabriel Vlase. Ea a refuzat să ofere mai multe detalii cu privire la participanți.

Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri, la Parlament, că a participat marți seară „la o petrecere privată”, fiind invitat în urmă cu o săptămână urmă de directorul SIE, Gabriel Vlase. Ciolacu a adăugat că nu s-a discutat nici despre politică, nici despre „povestea valizelor”.

„Nu s-a vorbit de politică. Nu s-a vorbit de valize. Suntem vechi prieteni, vechi colegi. Ne-am văzut ca la orice zi normală.”, a declarat Marcel Ciolacu, fiind întrebat dacă la întâlnirea de marți seară s-a discutat atât despre povestea valizelor, cât și despre demiterea Guvernului.

Și fostul premier Mihai Tudose a confirmat că a participat la ziua lui Gabriel Vlase, dar a refuzat să ofere alte detalii.