Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat pentru Mediafax că fostul judecător al CCR, Toni Greblă, va fi numit în funcția de secretar general al Guvernului, anunțul fiind făcut în ședința de vineri al CExN al partidului.

Toni GreblaFoto: AGERPRES

"În timpul discuției, s-a amintit de câțiva dintre colegi că postul de secretar general al Guvernului este al PSD și că doamna Andreea Lambru este interimară pe această funcție, ea neavând niciun ajutor și fiind fost secretar general adjunct. Aceasta ține și locul secretarului general al Guvernului, după plecarea domnului Busuioc. De foarte mult timp, de câteva luni de zile, s-a tot cerut în interior să luăm o măsură vis a vis de Secretariatul General al Guvernului. Liviu Dragnea i-a anunțat pe colegi că în discuții a ajuns la concluzia că ar fi o foarte bună numire în persoana lui Toni Greblă. A zis că s-a întâlnit și i-a făcut această propunere și a acceptat-o, iar toți cei din sală au aplaudat. Au aplaudat pentru că Toni Greblă este un vechi coleg de al nostru, este fondator al acestui partid de pe vremea FSN-ului. A fost și președinte FSN Gorj pe vremuri. Este una dintre cele mai «spectaculoase» victime ale abuzurilor acestui sistem odios, pentru că dosarul lui, ca judecător la Curtea Constituțională, cu traficul de struți, a făcut înconjurul planetei. Cred că nu a fost ziar, presă sau televiziune din lume care să nu vorbească despre aberația de la București, într-o țară europeană vis a vis de un alt judecător al CCR. Au rămas fără grai inclusiv cei de la Comisia de la Veneția când au auzit ce se întâmplă la București. Prin urmare, nominalizarea lui a stârnit ropot de aplauze în Cex din partea tuturor. Nu a fost nicio obiecție", a afirmat Codrin Ștefănescu, vineri, pentru Mediafax.

Întrebat dacă prim-ministrul a exprimat vreo opinie în legătură cu această nominalizare, Ștefănescu a răspuns: "Premierul evident că știa. Este de acord și la rândul dumneai era foarte încântată de experiența și de expertiza lui Toni Greblă. În același timp, este o reparație morală pentru domnul Greblă, pentru toate nenorocirile care i s-au întâmplat și pentru toată umilința la care a fost supus de ceea ce noi numim statul paralel".

Pe 11 mai, Înalta Curte de Casație și Justiței (ÎCCJ) a decis să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia. Decizia magistraţilor instanței supreme nu este definitivă.