Liderul PNL, Ludovic Orban, îl atacă pe preşedintele Senatului şi spune că "obrăznicia, mitomania şi dispreţul faţă de oameni au devenit brand Tăriceanu", făcând referire la declaraţiile acestuia potrivit cărora Guvernul nu este responsabil pentru majorarea preţului carburanţilor, arată news.ro.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Obrăznicia, mitomania şi dispreţul faţă de oameni au devenit brand Tăriceanu. Iată ce răspunde acesta, întrebat fiind despre creşterea preţului la carburanţi: «Preţurile nu le stabileşte Guvernul. Se stabilesc pe cerere şi ofertă. Am vorbit ieri pe temă inflaţiei. Isărescu a dat explicaţii cuprinzătoare. Aşa avem explicaţii pe evoluţia unor preţuri». Cum să minţi în halul asta şi să îţi imaginezi că te mai crede cineva? Oare nu toată lumea ştie că preţul la carburanţi a crescut doar datorită reintroducerii supraaccizei de guvernul pilotat de Dragnea şi Tăriceanu? Şi asta în condiţiile în care eliminarea supraaccizei a fost o promisiune de bază în campania electorală!", a scris Ludovic Orban, vineri seară, pe Facebook.

Întrebat, vineri, la Timişoara, cum vede majorarea preţului la motorină, care a crescut cu aproape un leu într-un an, preşedintele Senatului a spus că Guvernul nu este responsabil pentru aceste majorări, preţul fiind dictat de cerere şi ofertă. “Preţurile, ştiţi bine, nu le stabileşte Guvernul, se stabilesc pe baza raportului dintre cere şi ofertă. Ieri am urmărit cu interes participarea guvernatorului Băncii Naţionale la o dezbatere de la Cameră exact pe tema inflaţiei şi cred că domnia sa a dat nişte explicaţii care sunt destul de cuprinzătoare şi cred că dacă o citiţi acele explicaţii o să aveţi probabil şi nişte răspunsuri în legătură cu evoluţia unor preţuri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Guvernatoul BNR Mugur Isărescu a declarat că rata inflatiei la finalul anului trecut a fost generată de şocuri adverse din partea ofertei, precum si de şocuri externe, iar aceste şocuri au generat creşteri ale preţului la gaze naturale, energie electrică şi au atras o majorare a accizei la carburanţi.