Adrian Nastase ii cere liderului PD, Emil Boc, sa retraga declaratia referitoare la faptul ca Melescanu "protejeaza ministri penali".Pe blogul sau, Nastase ii atrage atentia lui Boc ca il va actiona in jduecata in cazul in care nu "corecteaza rapid si public" afirmatia.

"Este o afirmatie calomnioasa, care arata, de altfel, miza jocului privitor la dosare. Ca jurist, dl. Boc trebuia sa stie ca aceasta formula este inacceptabila. Daca nu o corecteaza rapid, public, voi initia demersurile cuvenite", scrie Adrian Nastse pe blogul sau. El ii indeamna si "ceilalti sapte" sa reactioneze la fel.

In conferinta de presa de duminica, Emil Boc a criticat decizia ministrului interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, de a nu trimite avizele pentru inceperea urmaririi penale a celor opt ministri anchetati catre Parchetul General. Boc a sustinut ca prin gestul sau Melescanu protejeaza " ministri penali".

Fostul premier este cercetat in trei dosare, doua dintre acestea, Matusa Tamara si Zambaccian I, au fost retrimise procurorilor pentru refacerea urmaririi penale ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale care prevede ca Legea raspunderii ministerile se aplica si fostilor ministri.

Al treilea dosar, Zambaccian II, care se refera la modul in care Nastase a achizitionat intregul imobil din Zambaccian si se afla la procurorii DNA, care au cerut presedintelui sa dea aviz de urmarire penala. In momentul acesta dosarul este blocat, deoarece Teodor Melescanu a refuzat pentru a doua oara sa trimita avizele presedintelui la Parchetul General.