Presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca Denise Rifai este o persoana pe care o apreciaza dar ca nu doreste sa discute despre nume, ci important este ca listele de candidati ai PNL sunt "improspatate", considerand ca este "irelevant" ca unii oameni sunt "mai putin apreciati pentru o pozitie punctuala". De asemenea, ea le-a transmis celor nemultumiti din partid ca "un parlamentar nu poate fi pe viata parlamentar".

Alina Gorghiu si Denise RifaiFoto: Facebook - Alina Gorghiu
  • Gorghiu a precizat ca a avut discutii cu mai multi oameni de cultura si de afaceri, printre care si Tudor Giurgiu. Contactat de HotNews.ro, Tudor Giurgiu a spus ca nu comenteaza pe moment pe aceasta tema

"Nu am sa vorbesc de nume listele nu sunt finalizate. Am avut nu doar o propunere, chiar si o intalnire cu un om fata de care mi-am afirmat public aprecierea. Nu vad de ce noi oamenii politici nu ar trebui sa avem apreciere publica fata de jurnalisti care de multe ori nu ne-au fost chair favorabili. Am deschis partidul facand varii oferte, nu doar jurnalistilor. De la oameni de faceri, de cultura, sunt foarte multi care vor raspunde pozitiv acestei propuneri. Eu cred ca semnalul pe care trebuie sa il dam este acela ca se improspateaza listele PNL. E irelevant, in opinia mea, ca multi sunt mai putin apreciati pentru o pozitie punctuala. Importanta este ideaa de deschidere a partidului, si, chiar daca vor fi oameni nemultumiti, in interiorul PNL, pentru ca nu se vor regasi pe liste, voi face tot posibilul ca toti sa ramana in aceasta echipa si sa inteleaga ca un parlamentar nu poate fi pe viata parlamentar", a spus Gorghiu.

Ea a adaugat ca de aceea sunt adusi oameni noi, pentru a performa si ei.

Intrebata daca Denise Rifai ar putea sa lucreze si la programul de guvernare al PNL, Gorghiu a raspuns: "Va inteleg preocuparea pentru un nume, dar nu am sa mai raspund punctual la preocuparile dumneavoastra, care nu stiu ce resort au. Lista PNL va fi una intinerita, improspatata, cu oameni cu expertiza si cu oameni care au lucrat si vor lucra si vor reprezenta PNL si vor sustine programul de guvernare ala cum trebuie"

Liderul PNL a fost intrebata din nou ce ii recomanda pe Denise Rifai si Tudor Giurgiu sa fie pe listele PNL, Alina Gorghiu a precizat ca a vorbit cu foarte multi oameni, si isi mentine parerea: "Este o persoana pe care o apreciaza, asa cum este si Tudor Giurgiu".

"Sa stiti ca, in general, nu vorbescc cu oameni pe care nu ii apreciez, ci ma duc sa vorbesc cu oameni care consider ca sunt compatibili cu PNL", a spus ea.

Despre lista de la Bucuresti a PNL, Gorghiu a mentionat ca "va fi una care va recastiga increderea in PNL, si va transmite mesajul ca a inteles ca societatea vrea o improspatare a clasei politice".