Fostul presedinte Traian Basescu spune ca seful statului rus, Vladimir Putin s-a coborat prin declaratiile facute vineri "la nivelul de simplu propagandist". Intr-o postare de pe contul sau de Facebook, intitulata "De ce Vladimir?", Basescu acrie ca mesajul este pentru populatie, nu pentru politicenii avizati.

Traian BasescuFoto: Hotnews

In post-scriptumul mesajului sau, fostul sef de stat le reproseaza presedintelui, premierului si ministrului de externe ca nu au nicio reactie la "amenintarile mincinoase ale lui Vladimir Putin"

Postarea lui Traian Basescu:

"De ce Vladimir?

Vladimir Putin este un lider de care trebuie sa tii cont.

Din pacate pentru prestigiul sau, pe 27 mai, la Atena, a facut o declaratie care il coboara la nivelul de simplu propagandist, afirmand, citez, "Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea", adaugand ca "in aceeasi situatie se afla si Polonia", potrivit Reuters.

Categoric este un mesaj pentru populatie si nu pentru oamenii politici avizati.

Oamenii politici avizati stiu foarte bine ca obiective industriale strategice, aglomerari urbane sau obiective militare din Romania au devenit tinte posibile pentru armata Federatiei Ruse imediat dupa intrarea tarii in NATO.

Faptul ca pe teritoriul Romaniei si Poloniei se dezvolta un sistem defensiv de aparare antiracheta pentru cele doua tari si pentru spatiul european nu este decat o reactie de raspuns, o reactie de aparare, o reactie de descurajare a agresivitatii posibile a Federatiei Ruse.

Oare de ce o fi tinut Vladimir Putin sa coboare la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare romanilor ?

PS-Domnule Presedinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Ciolos, Domnule Ministru Comanescu, chiar nicio reactie la amenintarile mincinoase ale lui Vladimir Putin?"

Presedintele rus a declarat vineri la Atena ca Romania si Polonia s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor rusesti, deoarece gazduiesc elemente ale scutului anti-racheta american, pe care Moscova il considera o amenintare