​Consilierul prezidential Lazar Comanescu ((66 de ani) este posibila nominalizare a premierului desemnat Dacian Ciolos pentru Ministerul de Externe, au declarat duminica pentru HotNews.ro surse politice. Este posibil ca pana la anuntul oficial privind componenta noului cabinet, programata pentru duminica la ora 14.00, sa mai apara modificari.

Lazar ComanescuFoto: MAE

Saptamina trecuta, inainte de negocierile cu partidele politice, optiunea lui Dacian Ciolos a fost sa pastreze mai multi ministri din guvernul Ponta, printre care si actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Situatia s-a schimbat dupa intalnirile premierului desemnat cu partidele politice, iar Ciolos a decis sa numeasca noi ministri.

Lazar Comanescu a mai fost ministru al Afacerilor Externe in 2008, iar din februarie 2015 este consilier pe politica externa al presedintelui Iohannis. El a fost si ambasador in Germania. Comanescu este diplomat de cariera, avand si functia de secretar de stat in MAE la un moment dat. Doctor in relatii internationale, Lazar Comanescu lucreaza in Ministerul Afacerilor Externe din 1972.

De asemenea, chestorul Petre Toba ar putea fi numit la Interne, dupa cum am declarat pentru HotNews.ro doua surse politice. Toba nu a raspuns pana acum apelurilor HotNews.ro pentru a confirma informatia.

Lista ministrilor confirmati pana acum pentru HotNews.ro de surse politice:

Ministerul Finantelor: Anca Paliu Dragu

Ministerul Agriculturii: Achim Irimescu

Ministerul Fondurilor Europene: Aura Raducu

Ministerul Afacerilor Externe: Lazar Comanescu

Ministerul Energiei: Victor Grigorescu

Ministerul Apararii: Mihnea Motoc