- Liviu Dragnea, dupa intalnirea de aseara cu Dacian Ciolos: "Prefectii si subprefectii nu sunt membri de partid, sunt functionari publici. (...) N-am vazut la dl Ciolos o dorinta de a proceda la epurari".
Daca aceste decizii ar fi fost publicate, actualul guvern ar fi inceput practic procesele de evaluare si de recrutare ale secretarilor generali si secretarilor generali adjuncti din ministere si din alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, ale prefectilor, subprefectilor si inspectorilor guvernamentali.
Evaluarea performantelor inaltilor functionari publici se face anual, astfel ca realizarea ei acum de catre actualul Executiv securiza pe aceste functii persoanele stabilite de Guvernul Ponta, de-a lungul anilor.
Potrivit statutului functionarilor publici, aceasta evaluare anuala se face de catre o comisie ai carei membri sunt numiti prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului internelor. Similar, recrutarea inaltilor functionari publici se face de catre o comisie ai carei membri sunt numiti prin decizie a primului-ministru.
Calificativele obtinute la aceste evaluari sunt avute in vedere la promovarea intr-o functie publica superioara, precum si la eliberarea din functia publica, prevede legea 188/1999.
Cine sunt inaltii functionari publici:
- secretar general al Guvernului si secretar general adjunct al Guvernului
- secretar general din ministere si alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale
- secretar general adjunct din ministere si alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale
- prefect
- subprefect
- inspector guvernamental
Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat miercuri seara, 11 noiembrie 2015, dupa intalnirea cu Dacian Ciolos, premierul desemnat de Klaus Iohannis, ca nu a vazut "o dorinta de a proceda la epurari".
"Am vorbit de asemenea despre o reforma a functiei publice. Cei de la PNL au spus ca trebuie depolitizata administratia. I-am spus ca, daca tot cer, poate incepe cu membrii PNL si PDL care au fost pastrati in functii de guvernarile noastre. Prefectii si subprefectii nu sunt membri de partid, sunt functionari publici. (...) N-am vazut la dl Ciolos o dorinta de a proceda la epurari (...) Dl Dacian Ciolos mi-a zis ca nu intentioneaza ca, daca va fi votat guvernul pe care-l va prezenta, sa inceapa o actiune brutala de schimbare a administratiei, schimbare pur si simplu cantitativa. Din cate am inteles, se pare ca va avea o atitudine corecta, normala", a declarat Liviu Dragnea.
"Un guvern tehnocrat nu are baza de resurse umane pe care sa o foloseasca pentru recrutare, pentru a ocupa anumite functii publice. In aceste conditii cred ca are doua variante, varianta in care cedeaza la presiuni, nu din partea noastra, sa schimbe de dragul schimbarii (...) sau varianta corecta si echilibrata in care asigura functionarea institutiilor statului si implementeaza programul de guvernare. Se pare ca va adopta varianta moderata si inteleapta", a continuat presedintele PSD, citat de Agerpres.
Liviu Dragnea a anuntat ca "dupa ce va fi investit acest Guvern, daca va fi investit, o sa ne uitam cu atentie la ceea ce face fiecare ministru si cum gestioneaza functiile publice, cum isi aleg oamenii, cum numesc oamenii. Duminica o sa avem un Comitet Executiv National (...) pentru ca pana duminica sper sa avem si noi si opinia publica lista Cabinetului si atunci vom putea lua o decizie politica avand mai multe informatii". Sursa si detalii
Nu te bucura...
Nu ar trebui ca raspunderea personala sa fie ascunsa de raspunderea institutiei respective.
Fiecare functionar public dintr-un minister ar trebui sa rapsunda personal, penal, civil si administrative pentru lipsa sa de actiune personala.
Legi intarziate, avize pierdute cu anii prin sertare - nimeni nu le vede.
Ministrii stau in ministreala lor si functionarii "uita" de ce au de facut, situatie favorizata de lipsa de raspundere personala a fiecaruia.
Asa a fost si la Colectiv, au stat cu anii fara sa faca nimic. Ghidul autorizatiilor a fost facut miraculous de ANAF in 5 zile, desi trebuia facut de vreo 5 ani cel putin. Dar aia macar au facut asta.
Alte ministere se complac in acelasi dolce far niente, crezand ca li se va permite funcitoanrilor sa nu faca mai nimic pe motiv ca "au salarii mici".
Cine nu face ce are de facut, cine intarzie, ar trebui sa plteasca personal, inclusive cu bani din propriul buzunar.
Cine o freaca prin birouri nu mai trebuie sa se asunda sub raspunderea colectiva.
Prea multi ranjesc cu satisfactie spunaind "nu e treaba mea!" si "nu ai decat sa actionezi ministerul in judecata!" - atitudini total distructive.
Astfel de functionari ar trebui sa rapsunda personal inclusive sa plateasca daunele produse de non-actiunea lor.
Romania va avea Guvernul, iar hotii transpartinici din PSD, PNL, UNPR, ALDE, PMP vor avea Parlamentul, va fi o batalie intre oameni profesionisti si baronii de partid.
Macar avem pe cineva de partea noastra.
"Parlamentarii au CV-uri trasnite.
de Silviu Iliuta
Am fost curios să văd: cine-s, domnule, parlamentarii ăstia care ne conduc?!
Cine-s băietii care fac legi, sunt in comisii, fac si desfac guverne?
Asa că am inceput să caut CV-urile lor pe Camera Deputatilor.
Prima concluzie e că mai toti au studii superioare. Foarteeee multi le-au făcut in ultimii ani, pe ultima sută.
A doua concluzie e că oamenii habar nu au să isi facă un Curriculum Vitae.
Unul si-a trecut in CV ca stie sa navigheze pe internet!(Marian Neacșu, membru PSD)
Altul, liberalul Cristian Constantin Roman are cunoştinţe de utilizare a postei electronice! Adica e in stare sa dea un mail. El singur, neajutat de secretara!! WOW!
Pesedistul Ioan Benga stie sa foloseasca fax-ul, copiator, imprimanta și scanner-ul!!! Nu e domnul cea mai tare secretară?!
Cornel Cristian Resmeriță se laudă că stie să folosească internetul! Dă-te incolo! Te votez!
Razvan Rotaru a fost lacatus, fotbalist nonamator si acum e inginer debutant.
„Apreciez frumosul în toate formele de exprimare şi îl consider un factor de realaxare, de împlinire spirituală”, susține în CV-ul său Aurel Niculae (UNPR). Minunat!
Altul e cofetar-patiser. Foaaaarte relevant pentru un cv de duputat. Bun de angajat la bufet.
Si acum mă bantuie o intrebare: Cum dracu’ să am eu incredere că un deputat e in stare să lucreze pe un proiect de lege, să voteze cu discernămant, să…, să…
DACA EL NU E IN STARE SA ISI COMPLETEZE UN Curriculum Vitae?!
Aveti mai jos CV-urile deputatilor:
http://cronicipebune.ro/parlamentarii-au-cv-uri-trasnite/
Jale mareeeee!!