Senatorul PNL Crin Antonescu este de parere ca oamenii care conduc PNL il incarca pe presedintele Klaus Iohannis cu "treburi care le sunt dificile lor de facut" si care nu tin expres de mandatul acestuia, potrivit Agerpres.

"Cred ca PNL, oamenii care il conduc, (...) pica in capcana de a incarca presedintele Romaniei cu treburi care nu sunt ale lui si care le sunt dificile lor de facut. 'Da' de ce sa ne gandim noi cum sa facem aici, ca o sa ne zica presedintele? Da' de ce sa ne pronuntam noi pe asta? Daca s-o pronunta presedintele bine, daca nu, nu. Noi nu avem nevoie sa facem asta pentru ca nu facem stie cine ce sau nu facem nimic din toate astea si avem 40%. Pai, nu am avut neam de neamul nostru'. Nu poti ca partid sa traiesti din asta. Partidul Democrat, oarecum asemanator dar nu intru tot, a mizat pe asta in cei zece ani de domnie a lui Traian Basescu si a sfarsit-o rau de tot. Nu poti trai din ce nu-i al tau", a declarat Antonescu miercuri seara, la RealitateaTV.

Potrivit senatorului PNL, partidul politic din randul caruia a fost ales seful statului nu poate fi nici "umbra" si nici "cutia de rezonanta" a acestuia.

"Presedintele Romaniei este un om pe care l-ai sustinut ca partid, l-ai generat din randurile tale, i-ai facut campanie pentru ca este un om in ale carui convingeri si proiecte crezi. Dar l-ai dat tarii si el isi face treaba lui. Evident, esti in dialog, in parteneriat, in actiune concertata, dar trebuie sa fie doi in relatia asta - presedintele si partidul. Partidul nu poate fi o umbra a presedintelui sau o cutie de rezonanta. Nu se poate pentru ca am avut acest exemplu cu PD si nu a iesit, ca nu are cum sa iasa", a adaugat el.

Antonescu a marturisit, totodata, ca nu intelege de ce PNL agreeaza alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, afirmand ca in opinia sa, cel mai probabil, liberalii se gandesc ca il vor mai putea, in acest fel, "parazita" pe presedintele Klaus Iohannis.

"Noi nu avem stanga. (...) PSD nu are aproape nimic dintr-un partid de stanga. PSD ia doar voturile de la stanga. Nimeni nu dispretuieste mai mult omul simplu, omul sarac decat PSD. Atentie, nimeni! Noi, PNL, sau taranistii cand erau, cu toate pacatele si tembelismele noastre, noi am luptat pentru voturi, noi ne-am batut capul cum sa il convingem pe omul ala sa ne dea votul. Bob cu bob. PSD niciodata nu a facut asta. Si de asta, daca inteleg de ce PSD vrea inainte primari dintr-un singur tur, nu inteleg de ce PNL vrea primari dintr-un singur tur. Se gandeste, probabil, ca va mai putea parazita pe spinarea presedintelui Iohannis inca ceva vreme. Adica ￯ mergem cu candidatii nostri, spunem ca sunt candidatii lui Iohannis si poate mai ramane ceva pana in 2016 ca sa ii scoatem automat castigatori", a mai spus Crin Antonescu.